?> ?> آیا جیب پر پول سلول های سرطانی پروستات را تحریک می‌کند | ایصال نیوز
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۲
کد مطلب : ۴۹۹۱
رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی توضیح می‌دهد

آیا جیب پر پول سلول های سرطانی پروستات را تحریک می‌کند

پژوهش‌ها در مورد ارتباط سرطان با وضعیت اقتصادی
رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تحقیقات بین‌المللی نشان می‌دهد سرطان پروستات در جوامعی که وضعیت اقتصادی در آن‌ها بهتر است شایع‌تر است. تاکنون بطور قطعی، مشخص نیست که آیا امواج خاص مثل پارازیت‌ها بر شیوع سرطان پروستات تاثیر دارد یا خیر.
آیا جیب پر پول سلول های سرطانی پروستات را تحریک می‌کند
به گزارش ایصال نیوز، دکتر محمدکاظم آقامیر در گفت‌وگویی، با اشاره به همکاری‌های پژوهشی این مرکز با مراکز تحقیقاتی فعال در حوزه مخابرات گفت: همکاری‌هایی را با مراکز تحقیقاتی مخابرات و مراکز دیگر داریم که تاثیر امواج بر سرطان مثانه یا ایجاد سنگ و میکروب را بررسی کنیم. البته تحقیقات نشان داده که امواج بر روی مغز مدل کاملا موثر بوده و ردیف‌های سلولی مغز را به خصوص در بچه‌ها به هم می‌ریزد.
وی درباره همکاری مرکز تحقیقات ارولوژی با مراکز تحقیقاتی فعال در حوزه مخابرات گفت: میزان تجمع انرژی موبایل براساس فرمول سار(SAR) اندازه‌گیری می‌شود. زمانی که موبایل خاموش است و باتری دارد، موبایل امواج را منتقل می‌کند زمانی که موبایل روشن است ولی کسی با آن صحبت نمی‌کند هم امواج منتشر می‌شود؛ زمانی که گوشی موبایل زنگ می‌خورد هم میزان انرژی خاصی دارد. حالت دیگری نیز وجود دارد که موبایل زنگ می‌خورد و فرد به آن جواب می‌دهد. در این حالت بیشترین انرژی از امواج گوشی منتشر می‌شود.
این استاد دانشگاه توصیه کرد افراد با فاصله زمانی، پس از فشردن دکمه پاسخ، گوشی را جواب دهند. در تفاهم‌نامه‌ای که امضا شد بناست موبایلی ساخته شود که میزان انرژی ساطع شده و میزان انرژی‌ که در بدن انسان متمرکز می‌کند را مشخص کند تا ما بتوانیم کار تحقیقاتی خود که بررسی تاثیر امواج بر بدن است را در قالب مدل پیش ببریم.
آقامیر با بیان این که در رده سرطان‌های ارولوژی سرطان مثانه و پروستات از بقیه شیوع بیشتری دارد گفت: تحقیقات بین‌المللی نشان می‌دهد سرطان پروستات در جوامعی که وضعیت اقتصادی در آن‌ها بهتر است شایع‌تر است. گفته می‌شود مصرف غذای چرب بر ابتلا به سرطان پروستات تاثیر می‌گذارد که البته ثابت شده نیست. علاوه بر آن، در جوامع پیشرفته‌تر آمار ابتلا به این بیماری زیاد است چرا که دستگاه‌های پیشرفته در این کشورها ابتلای بیماران را مشخص می‌کند. استرس هم بر سرطان پروستات موثر است اما تاکنون مشخص نیست که آیا امواج خاص مثل پارازیت‌ها بر شیوع سرطان پروستات تاثیر دارد یا خیر.
قائم‌مقام رئیس بیمارستان سینا با بیان این که در ایران از جهت تولید مقاله مشکلی نداریم و جزو ۲۲ کشور برتر دنیا هستیم، گفت: سهم بودجه کشور با سهم تولید مقاله متناسب نیست؛ مثلا سهم بودجه پژوهش در کشور ۱.۱ درصد از کل بودجه است است اما وضعیت مطلوب در بقیه کشورها ۴ درصد است. ما بودجه کمتری صرف پژوهش می‌کنیم ولی بازده بیشتری داریم. کیفیت مقالات را سیاستگذاران باید افزایش دهند. در سال ۲۰۱۶ سهم ایران از مقالاتی که جزو یک درصد برتر دنیا هستند ۲.۱ درصد بوده است. از نظر مقاله شرایط خیلی خوبی داریم اما سیاستگذاران باید با توجه به موضوعات روز دنیا کیفیت مقالات را افزایش دهند.
آقامیر ادامه داد: تحقیقات جهانی نشان می‌دهد که در آینده، دخالت‌های جراحی رو به کاهش است. همانطور که کشور به ابعاد مختلفی از امنیت نیاز دارد به امنیت سلامت نیز احتیاج دارد چون ممکن است 30 سال بعد با این مواجه شویم که هیچ روش درمانی‌ به جز جراحی در کشور انجام نمی‌شود و همین موضوع امنیت سلامت را به خطر می‌اندازد و حتی ممکن است با توجه به شرایط تحریم، واردات تجهیزات جراحی نقطه ضعفی برای سلامت باشد. ما در سطح مسئولان سیاستگذار، مسئولان آگاهی داریم و به امور مسلط هستند اما مشکلشان این است که نظام بودجه‌ریزی، متناسب با بودجه موردنیاز پژوهش‌ها نیست.
این استاد دانشگاه در پایان درباره امکانات لازم برای انجام تحقیقات علوم پایه و تجهیزات مرکز تحقیقات ارولوژی گفت: ما در علوم پایه به آزمایشگاه حیوانات نیاز داریم که مرکز تحقیقات این آزمایشگاه را دارد و هشت فعالیت تحقیقاتی در این آزمایشگاه در دست اجرا است که مشابه جهانی ندارد. در علوم پایه باید بانک داده‌های خوبی داشته باشیم و تمام جزئیات بیمار را قبل و بعد از درمان ثبت کنیم. این بانک در مرکز تحقیقات ارولوژی در حال توسعه و شکل گیری است. بانک زیستی نیز از الزامات پژوهش‌های علوم پایه است. در بیو بانک باید یخچال‌های زیر ۸۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشیم که پلاسما و مایعات بیماران را در خود ذخیره کند و نسج بیمار را برای سال‌ها حفظ کند که البته در این مرکز تحقیقات بیوبانک نیز وجود دارد.
انتهای پیام/*
۲
مرجع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما