یکی از دلایلی که برای تولد فلج جریان روشنفکری در ایران گفته میشود همین است که دانشجویان سال 32، ذات خبیث آمریکا و انگلیس را 66 سال پیش شناختند و به مبارزه برخاستند ولی هنوز برخی مدعیان روشنفکری نه اینان را دشمن میدانند و نه دشمن میگیرند و نه اجازه میدهند کسی درباره آنها سخن بگوید و بنویسد.
استاد سرشناس علوم سیاسی معتقد است: اتفاقی که در دهه ۹۰ بهتدریج در دانشگاهها رخ داد این بود که دانشجویان نسبت به دهههای پیشین، غیرسیاسیتر شدند. او میگوید: به عقیده من «غیرسیاسیشدن» مهمترین ویژگی جنبش دانشجویی در دوران فعلی است.
اکنون پس از گذشت نزدیک به هفتاد سال از آن رخداد تاریخی، 16 آذر همچنان نماد تحرک، پویایی و نشاط جامعه دانشگاهی و شناسه تاریخی جنبش دانشجویی کشور بهحساب میآید.
دانشجوی انقلابی کسی است که فریفته علم و دانش و جایگاهش نیست و خود را وقف حل موضوعات مبتلابه کشور و معضلات جامعه کرده است. به این دو دلیل، خود را موظف به ارتباط گرفتن و همراه شدن با اقشار مختلف جامعه میداند.
محمدرضا عارف با بیان اینکه در 40 سال گذشته همیشه به تکلیفی که بر عهده ام بوده عمل کرده ام و در آینده هم همین گونه عمل خواهم کرد از جوانان با انگیزه و نخبگان خواست در انتخابات مجلس یازدهم برای پیگیری مطالبات به حق مردم و جلوگیری از به حاشیه رفتن نهاد قانون گذاری کشور ثبت نام کنند.
معاون اول رییس جمهوری نوشت: همه ما مسئولان در قوای سه گانه و نخبگان کشور وظیفه داریم ضمن ترمیم و جبران رنج ها و خسارت ها، برای رفع نگرانی های جامعه و تقویت سرمایه اجتماعی و افق گشایی برای آینده ای بهتر بکوشیم و سازوکارهای لازم را برای اعمال حق اعتراض مردم تمهید کنیم.
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی از بازداشت سه دانشجوی این دانشگاه در وقایع اخیر خبر داد و گفت: این دانشجویان براساس حق قانونی خود و بر مبنای قانون اساسی که اعتراض را حق شهروندان میداند، اعتراض کردند و امیدواریم برای نظام معاند تلقی نشوند.