استاد گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان با هشدار درباره موج مهاجرت از استان اصفهان به دیگر استان ها در پی خشکسالی و فرونشست زمین و خالی شدن آبخوان ها به دلیل برداشت های بی رویه گفت: کاهش بارندگی، اختلال در بارش ها، تغییر اقلیم و نبود ذخیره برف کافی در مناطق کوهستانی در خشک شدن زاینده رود تاثیر دارد.
در «جلسه سازگاری باکم آبی استان اصفهان» وزیر نیرو از واگذاری مدیریت آب استان اصفهان به استانداری خبر داد و استاندار اصفهان گفت: کشاورزانی که نسبت به وضعیت و ظلمی که به آنها شده اعتراض دارند هیچ نسبتی با جریان ضدانقلاب ندارند بلکه همه از نیروهای انقلابی و مدافع نظام هستند.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: حفظ شرایط موجود و مرمت قناتهای این شهرستان با توجه به اهمیت آن در بخش کشاورزی ضروری است و در هر سال به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با بیان اینکه نزدیک به حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در زونهای فرونشستی با نرخهای متفاوت واقع شدند، گفت: بررسی هایی که به صورت کشوری انجام شده نشان داده می شود که از ۳۱ استان در ۱۸ استان شاهد رخداد فرونشست هستیم.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اینکه میانگین بارشها در کل کشور طی مهرماه سال جاری نسبت به میانگین بلند مدت کمتر بود، از مواجهه با پاییزی خشک و کم بارش بهویژه در آبان ماه خبر داد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بخش کشاورزی در استان در سالهای اخیر بین ۷۰ تا ۷۵ درصد منابع آبهای سطحی و زیر زمینی را مصرف کرده است.
مدیر حفاظت و بهره داری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه همزمان با کنترل برداشت منابع آب باید جلوی توسعه بیرویه کشت نیز گرفته شود، گفت: اگر توسعه کشت در منطقه غرب اصفهان کنترل نشود به سرنوشت شرق این خطه دچارمیشود.
در حالی که خشکسالی در ایران تشدید شده است و به گفته کارشناسان با تنش آبی روبرو هستیم، راهکارهای مختلفی از استفاده از نیرودگاههای خورشیدی گرفته تا گسترش آبخیزداری برای مدیریت منابع آبی کشور از سوی کارشناسان و مسوولان ارایه میشود.
در گزارش روزنامه ایران می خوانیم: بحث تأمین آب سیستانوبلوچستان از محل آبهای ژرف و منابع آبی نامتعارف مدتی است که دوباره در کلام مسئولان آبی کشور بهگوش میرسد. تجربه جهانی برخی از کشورها از جمله عربستان، میزان حساسیت دوره مطالعاتی کشف آبهای ژرف را به نمایش گذاشته است.
سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقهای اصفهان گفت: ذخیره فعلی سد زایندهرود نسبت به متوسط بلند مدت(دوره ۵۲ ساله) با کسری ۵۵۸ میلیون متر مکعبی روبه روست.
خشکسالی و بحران آب در اصفهان در حالی از سالها پیش گوش فلک را کَر کرده و زنگ هشدارش به صدا درآمده که تاکنون اقدام عاجلی برای تولید برق از روشهای جایگزینی مثل انرژی خورشیدی و بادی صورت نگرفته و همواره بیش از ۹۰ درصد از برق این استان به روش حرارتی و آبی تولید شده است.
احیای قنات ها با هزینههای بسیار کم در مقابل راه های دیگر تامین آب ، بسیار اقتصادی است و ضمن پایداری هیچ گونه خسارتی به منابع آب زیر زمینی وارد نمی کند. خشکسالی ها، سطح آب سفره های زیرزمینی و آبخوان ها در بعضی نقاط را طی ۳۵ سال گذشته با افتی تا ۱۰۰ متری مواجه کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه بهدلیل کاهش 52 درصدی بارش در سال جاری و خشکسالی بی سابقه 50 سال اخیر در کشور در شرایط بسیار سختی قرار داریم، گفت: متاسفانه بدلیل خشکسالی و کاهش بارش ها مردم عزیز خوزستان و برخی از دیگر استان های کشور با مشکل آب مواجه هستند و هرچقدر بخاطر این مشکلات ناراحت باشند، حق دارند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان گفت: توجه به مسائل و چالشهایی مانند کم آبی، رشد شهرنشینی، بالا بودن میزان مهاجرت به این خطه و نرخ بیکاری در مسیر توسعه استان و کشور ضروری است.
مدیرعامل سد دز با بیان اینکه امسال بدترین خشکسالی نیم قرن اخیر را تجربه می کنیم، گفت: میزان نرمان حجم آب در دریاچه سد دز بین هفت تا هشت میلیارد متر مکعب است که این رقم امسال به حدود چهار میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.