سازمان غذا و داروی آمریکا یک دستگاه تشخیص بیماری همهگیر کووید-۱۹ را که یک آزمایشگاه فشرده در یک دستگاه است و قادر است کروناویروس جدید را در عرض ۵ دقیقه تشخیص دهد، تایید کرد.
در حالیکه طبق گزارش مقامهای چینی در شبانهروز گذشته در این کشور سه نفر در اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست دادهاند که شمار جانباختگان در اروپا و آمریکا سیر صعودی گرفته است. بیش از ۲۰۰ کشور جهان تاکنون مورد هجوم کروناویروس قرار گرفته اند.
تلفات کرونا در آمریکا روز شنبه از مرز 2000 تن گذشت؛ آمار مبتلایان به کرونا در این کشور نیز از مرز 120 هزار تن فراتر رفته است. رفت و آمد در برخی شهرهای آمریکا مانند نیویورک عملاً متوقف شده و خیابانها کاملاً خلوت می باشد.
در تازه ترین آمار از شیوع کرونا که در بیش از ۲۰۰ کشور انتشار یافته است، شمار مبتلایان به ۶۰۰ هزار نفر و تعداد قربانیان به ۲۷ هزار و ۴۰۰ فوتی رسید. شمار بهبود یافتگان از ۱۳۴ هزار نفر فراتر رفت. آمریکا، ایتالیا، چین، اسپانیا، فرانسه و آلمان و ایران به ترتیب در صدر آمار جهانی مبتلایان قرار دارند.
وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه از اعمال تحریمهای جدید علیه نهادها و افراد مرتبط با ایران خبر داد. این تحریمها دقیقا پس از نامه هشت کشور از جمله روسیه و چین به سازمان ملل صورت میگیرد که طی آن به تاثیر منفی تحریمهای ایالات متحده بر توانایی ایران برای مقابله با ویروس «کووید۱۹» تاکید شده است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اعمال تحریم های جدید از سوی آمریکا علیه ایران در زمانی که ایران در حال مبارزه با شیوع ویروس کروناست، تصریح کرد: در چنین شرایطی آمریکا از متوقف کردن تروریسم اقتصادی علیه ایران سر باز میزند. آیا ایالات متحده به دنبال یک «همهگیری بیپایان» است؟
برخی کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا، اسپانیا و فرانسه برای کاستن از سرعت انتشار این بیماری همه گیر و اجرایی کردن دستورالعملها و قوانین محدود کننده در شرایط بحرانی کنونی به نیروهای نظامی و ارتش متوسل شدهاند.
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری روزانه خود درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت که هرگز به هیچ کشور خارجی برای تضمین نجات ما از بحران کنونی اعتماد نخواهیم کرد. در آمریکا تا بامداد چهارشنبه، تعداد قربانیان کرونا به 703 نفر و تعداد مبتلایان به 53660 نفر افزایش یافت.
پویش مردمی مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایرانیان در شرایط سخت درگیری ویروس کرونا، از شهروندان آمریکایی خواسته است تا با وزارت خزانه داری به منظور لغو تحریمها حتی به صورت موقت(۱۲۰ روزه)، تماس بگیرند.
شرکت هایی در ایالات متحده وجود دارند که مایل هستند به جای روسیه با اوپک وارد معامله بین المللی شوند و تولید نفت شیل را کاهش دهند. در آمریکا به دلیل کرونا و افت شدید تقاضا در حوزه مسافرت، قیمت بنزین ۳۰ درصد کاهش یافته و برای شرکتهای تولیدکننده نه تنها از محدوده سوددهی خارج شده، حتی هزینههای سر به سر را هم تأمین نکرده و باعث ضرر آنها شده است.
با صدور فرمان «ماندن در خانه» برای ساکنان ۱۵ ایالت در آمریکا برای مهار کرونا، دست کم ۱۳۸ میلیون نفر از شهروندان این کشور خانهنشین میشود. ترامپ با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا ۱ درصد از مبتلایان است گفت: فعلاً زمان کشمکش های سیاسی و حزبی نیست.
رئیس جمهور آمریکا بامداد سهشنبه در کنفرانس خبری درباره آخرین تحولات این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت که واشنگتن اجازه نخواهد داد که ویروس کرونا به چالش اقتصادی بلند مدت برای آمریکا تبدیل شود.
پکن و واشنگتن که تا سال قبل بر سر رقابت تجاری در نزاع بودند اینک به نظر میرسد که جنگی جدید را در خصوص انتساب منشا بیماری کووید ۱۹ به یکدیگر آغاز کردهاند. بر اساس آخرین آمار تا شامگاه دوشنبه، 363 هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده و بیش از 15 هزار و 500 نفر فوت شدند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از چهار منبع آگاه نوشت که دولت ترامپ درست چند ماه قبل از شیوع «کرونا» یکی از سمتهای کلیدی در شناسایی «کووید-19» در چین را حذف کرد. طبق این گزارش، اولین موارد از ابتلا به ویروس کرونا احتمالاً اوایل نوامبر (اواسط آبان ماه ۹۸) بروز پیدا کرد
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پس از شکست پروژه تحریمها و ناکامی تفکر آمریکایی در اداره اقتصاد کشور، سیاستمداران آمریکایی، میخواهند جنازه تحریمها را به ما بفروشند. جنگ جهانی سوم به جای بمب اتم، ویروس کرونا و مانند آن سرنوشت قدرتها را تعیین خواهد کرد.