تلاش جهانی برای خنثی کردن تاثیر تغییرات جوی و توسعه استفاده از انرژی تجدیدپذیر، ثروت عظیم تولیدکنندگان خاورمیانه که طی سالیان متمادی از نفت به دست آمده است را تهدید میکند.
منابع خبری از عبور کشتی جنگی «یو اساس باتان» همراه با شماری از نظامیان آمریکایی از تنگه هرمز و استقرار آن در آبهای بینالمللی در خلیج فارس خبر دادند. این ناو، اولین کشتی جنگی آمریکا در سال 2020 است که وارد خلیج فارس می شود.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: بر خلاف دیگران که هزاران مایل دورتر از سواحل خود به جنگافروزی «دفاعی» دست میزنند، ایران و روسیه برای صلح در سوریه با یکدیگر همکاری کردهاند و اکنون پیشنهادهای مهمی برای صلح در خلیج فارس ارائه کردهاند.
سخنگوی ارشد دولت ژاپن، روز جمعه ۲۷ دسامبر اعلام کرد که این کشور برای محافظت از کشتیهای ژاپنی در خاورمیانه یک فروند کشتی جنگی و هواپیماهای گشت را اعزام خواهد کرد. این مقام ژاپنی دلیل این اقدام را بیثباتی اوضاع منطقه که نزدیک به ۹۰ درصد واردات نفت خام این کشور را تامین میکند توصیف کرد.
عربستان سعودی قصد دارد مرکز فرماندهی مشترک نظامی شورای همکاری خلیج فارس را در ریاض برپا کند. نیروهای «سپر جزیره» و همچنین مرکز فرماندهی هوایی، دفاع هوایی و مرکز فرماندهی دریایی زیر نظر این مرکز خواهد بود. هدف وحدت فرماندهی برای تامین امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه غرب آسیا درگیر «آشفتگی شدید» است، گفت: «من معتقدم که دلیل ریشهای بحرانهای چندگانه و مزمنی که با آن روبرو هستیم، یک اختلال شناختی است: اختلالی که نه تنها کشورهای منطقه، بلکه قدرتهای جهانی هم از آن متأثرند.»
شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس در حالی به چهلمین نشست خود در ریاض پایان داد که بزرگ نمایی ادعاهای بی پایان شاه سعودی علیه ایران و مقاومت در منطقه در رسانههای وابسته این کشور هم نتوانست سایه سنگین ناشی از عدم حضور سه تن از سران به ویژه امیر قطر در این نشست را کمرنگ کند.
خبرگزاری رسمی قطر اعلام کرد: هیأت بلندپایه اعزامی این کشور به ریاست «عبدالله بن ناصر»نخست وزیر قطر برای شرکت در جلسه سران شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس که امروز سه شنبه در عربستان برگزار میشود، وارد ریاض شد.
وزیر خارجه قطر از مذاکرات کشورش و عربستان سعودی برای حل بحران شورای همکاری خلیج فارس پرده برداشت. برخی ناظران پیش بینی کرده اند یخ قطع روابط بین عربستان و قطر در اجلاس روز پنجشنبه سران شورای همکاری خلیج فارس آب شود.
قرقاش مدعی شد که سیاست توسعهطلبانه ایران، عامل بیثباتی منطقه است و وزیر خارجه بحرین نیز فریاد واغریبا سر داد و ادعا کرد که اعراب منطقه 40 سال است که از راهبرد ایران در منطقه در رنج هستند!
ترامپ در نامه ای به کنگره از اعزام نیروهای آمریکایی تازه نفس به عربستان خبر داد. همزمان ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» عصر دیروز سه شنبه از تنگه هرمز وارد خلیج فارس شد.
"حمد بن جاسم آل ثانی" خطاب به سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تاکید کرد، پیام های ایران برای گفت وگو با نظارت سازمان ملل باید به طور جدی در شورای همکاری بررسی شود، چرا که این فرصت ممکن است، در آینده تکرار نشود.
در ادامه اقدامات خصمانه حداکثری ترامپ علیه ایران ، آمریکا و شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهار شنبه، 25 شرکت، نهاد و فرد مرتبط با ایران را تحریم کردند. وزارت خزانهداری آمریکا از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران و حزبالله با همکاری شش کشور عربی منطقه خبر داد.