همانطور که ورود و خروج نظامی شوروی سابق به افغانستان ارمغان دیگری جز ویرانی و مرگ برای مردم افغانستان نداشت، اکنون نیز ورود و خروج نظامیان آمریکایی پس از دو دهه ناکامی نه تنها مشکلی از افغانستان حل نکرده بلکه فرصت مخربی را برای احیای گروه های تروریستی در منطقه فراهم آورده است.
نخست وزیر پاکستان با تاکید بر مطالبه این کشور برای داشتن روابط پایاپای، اعتماد متقابل و متمدن با ایالات متحده، گفت: بهبود تنشها میان تهران و واشنگتن منافع اقتصادی راهبردی برای اسلامآباد به همراه خواهد داشت.
همزمان با سفر محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله به آمریکا، وال استریت ژورنال با استناد به یک ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا گزارش داد که دولت افغانستان به رهبری اشرف غنی، احتمالا ظرف شش تا ۱۲ ماه پس از تکمیل خروج نظامیان آمریکایی از این کشور سقوط خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با ابراز نگرانی از تحولات اخیر در افغانستان نوشت: ایران خواستار کاهش فوری تنش، احترام به حاکمیت قانون و گفتوگوی فراگیر در افغانستان است.
قیام مردم علیه گروه طالبان در شمال افغانستان پس از آن آغاز شد که جنگجویان این گروه پشت دروازه های مرکز ۵ استان از جمله مزارشریف در شمال این کشور رسیده است.
هیاتی از گروه طالبان به رهبری شیرمحمد عباس استانکزی با سفر به روسیه با برخی از مقامات این کشور از جمله ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در مورد روند صلح گفتگو کردند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی بعد از دیدار با هیأت طالبان نوشت: در ملاقات امروز با هیأت سیاسی طالبان، رهبران این گروه را در مبارزه با آمریکا مصمم دیدم.
کاخ سفید اطلاع داد، دولت جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا توافقنامه صلح منعقد شده توسط دولت قبلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین با جنبش رادیکال طالبان افغانستان را بازنگری خواهد کرد.