درحالیکه کاهش و مدیریت تنشها اصلیترین هدف ریاض و تهران برای ارسال نشانههای مذاکراتی تلقی میشود، نفس گفتوگو و برقراری سطحی از روابط و تعاملات سیاسی و دیپلماتیک بهعنوان اقدامی واقعگرایانه میتواند به تدریج فضای مناسب تری را برای حلوفصل موضوعات کلیدی فراهم سازد.
تا زماني که عربستانيها سعي ميکنند نماينده آمريکا در قبال ايران باشند و ايران هم سعي کند عربستان را بهعنوان بخشي از راه حل تقابلش با آمريکا در نظر بگيرد، تا آن زمان باز هم اين چالش ادامه پيدا ميکند. لذا نميتوانيم کماکان اميدي به تنشزدايي داشته باشيم.
معتقدم اقدام متقابلي از سوي امريكا انجام نميشود و ترامپ خواهد كوشيد خود را از اين ماجراجويي در خليجفارس بيرون بكشد؛ چرا كه هدف امريكاييها از ترور شهيد سليماني اين بود كه ايران را پاي ميز مذاكره بكشانند.
هرچند زیادهخواهی آمریکا در مسائل مختلف و در مقاطع مختلف تاریخی با جمهوری اسلامی وجود داشته اما تقلیل دادن خصومت ایران و آمریکا به موضوعات و کشمکشهای سیاسی درست نیست. ارزیابی صحیح و دقیق بر این اساس، مغایرت مبانی فکری و اعتقادی ایران با نظام سلطه است.
با شهادت سردار سلیمانی، ایران به لحاظ تاکتیکی آسیبی دید که در میانمدت قابل ترمیم است اما طرف دیگر، امریکا بعد از وحدت بیشتر میان مردم ایران، تقویت پیوندهای ایران و عراق و ثبت یک رکورد جدید در حمله به پایگاههای امریکا بدون اینکه قادر به جلوگیری از آن باشد، شاهد یک ضربه استراتژیکی و ماندگار به سیاستهای خاورمیانهای خود است.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو روز دوشنبه ششم ژانویه (۱۶ دی) برای بررسی بحران موجود میان ایالات متحده آمریکا و ایران بصورت فوق العاده تشکیل جلسه میدهد.
آنچه سربازان میهن در منطقه به شدت بیثبات خاورمیانه انجام میدهند به واقع همان وظیفه محوری است که در قلب مسوولیتهای دولت تعریف شده است. دوری کشور از گزند متجاوزان و بردن خشونت ناشی از مقابله با آنان در ورای خاک ایران.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تصریح کرد: خون پاک و مطهر سردارسلیمانی درخت مقاومت را تنومندتر و مردم ایران را متحدتر و منسجمتر میکند و سیاستهای آمریکا در منطقه را هر روز مفتضحتر و بیاثر تر از روز قبل میشود. این یقین ماست و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به وقوع خواهند پیوست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای با محکومیت شدید اقدام تروریستهای متجاوز آمریکایی در حمله به پایگاههای حشد الشعبی عراق، انتقام و پاسخ دهی به این جنایت را حق طبیعی مردم و نیروهای مدافع این کشور دانست.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: بر خلاف دیگران که هزاران مایل دورتر از سواحل خود به جنگافروزی «دفاعی» دست میزنند، ایران و روسیه برای صلح در سوریه با یکدیگر همکاری کردهاند و اکنون پیشنهادهای مهمی برای صلح در خلیج فارس ارائه کردهاند.
قرینه بودن مواضع داعش و آمریکا علیه حشد الشعبی و همراستا بودن آنها در امتداد یکدیگر، قطعاً تصادفی نیست. هدف آمریکا از اتخاذ این سیاست این است که یک جبهه عریض و طویل سلفی گری و مطابق با منافع عربستان را از شرق فرات تا نزدیکیهای مرزهای ایران ایجاد کند.
وحشت آمریکا و رژیم صهیونیستی در واقع از این بود که حزباللهی دیگر در عراق شکل بگیرد و لذا کوشیدند تا تنور داغ است، حشد الشعبی و ایران را از صحنه تعاملات سیاسی - امنیتی این کشور حذف کنند.
قرقاش مدعی شد که سیاست توسعهطلبانه ایران، عامل بیثباتی منطقه است و وزیر خارجه بحرین نیز فریاد واغریبا سر داد و ادعا کرد که اعراب منطقه 40 سال است که از راهبرد ایران در منطقه در رنج هستند!
نکته تناقضآلود در مواضع برخی جریانات و سلبریتیهای داخلی و موجسواری رسانههای بیگانه روی مواضع آنها این است. در حالی که قبلاً ادعا میکردند «نه غزه نه لبنان»! حالا در دفاع از آشوبها در لبنان و عراق به میدان آمدهاند و از آشوبطلبان در این کشورها حمایت میکنند!!!.
در پايان نيمه اول قرن بيستم، سياستمردان اروپايي، خسته از جنگ و كشتار و فقر كه با اجراي برنامه مارشال مشغول احياي صنايع خود بودند به اين فكر افتادند كه به جاي رقابت همكاري كنند و در قالب يك گروه بر بازار جهاني فولاد استيلا يابند.
سرلشکر صفوی با اشاره به تلاش آمریکا در تغییر چهره راهبردی جهان و منطقه گفت: آمریکا توانایی تغییر چهره راهبردی منطقه و جهان را به نفع خودش ندارد و تمامی تحولات چین، روسیه و هند به ضرر آمریکاییها در حال رقم خوردن است.