وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با تأکید بر بکارگیری همه توان دولت برای ثبات نرخ ارز عنوان کرد که برخلاف برخی شبهات، دولت هیچگونه نفعی از افزایش قیمت دلار نمیبرد. وی تأکید کرد: کنترل نرخ ارز، همواره برای دولت، بسیار مهم و با ارزش تلقی شده و اصولا یکی از شاخص های بسیار مهم برای اقتدار هر دولتی، ایجاد ثبات در نرخ ارز است.
رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: جداول دادهها -ستاندههای بین المللی نشان داده که بیش از ۷۰ کشور حدود ۹۰ درصد تولید جهان را به خود اختصاص دادهاند و اما یکی از نتایج تاسف آور این تحقیق این بود اقتصاد ایران از زنجیره ارزش آفرینی جهانی در حال حذف شدن است. از این رو برنامه ۷ توسعه باید به بازسازی نقش ایران در زنجیره های ارزش جهانی باشد.
مصطفی نخعی نماینده سربیشه و نهبندان در مجلس و عضو کمیسیون انرژی گفت: امروز در حوزه داخلی با گرانی سرسامآوری روبه رو هستیم؛ وقتی از وضعیت معیشت میپرسند میگویم دیگر معیشتی برای مردم باقی نمانده، وضعیت مردم بسیار اسفناک است. ما بین مردم در جاهای مختلفی حضور پیدا میکنیم، مردم گرفتار هستند، با مشکلات فراوانی چون بیکاری و معیشتی دسته و پنجه نرم میکنند....
آیتالله العظمی نوری همدانی با اشاره به مشکلات اقتصادی و کم شدن قدرت خرید مردم خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم به لحاظ قدرت خرید دیگر آن توان سابق را ندارند. بیکاری، گرانی کم ارزشی پول ملی این ها اموری هستند که باعث ناراحتی مردم شده است و باید مسئولین امر برای حل این مشکلات و رفع این کمبودها تمام توان و سعی خود را به کار بگیرند.
رئیسجمهور سابق کشورمان تصریح کرد: در دولت دوازدهم برجام را در مقابل حملات فراوان نگه داشتیم، لازم بود فریز شود تا زنده بماند. دولت سیزدهم اگر میخواست، میتوانست از اجرایی شدن برجام به خوبی استفاده کند. اگر بخواهند در مسائل اقتصادی تحول رخ دهد یک شرط آن احیای برجام است. تا تحریم برداشته نشود و رابطه با دنیا بهبود نیابد، سختیهای اقتصادی برطرف نمیشود....
وقتی در یکسال گذشته رشد نقدینگی حدود 35 درصد شده است درحالی که رشد اقتصادی بین دو تا سه درصد شده است، خیلی واضح و روشن است که چقدر ما شاهد کاهش قدرت پول ملی بودیم.
ضروری است سیاستگذار اقتصادی با آسیبشناسی روند طیشده در یک سال گذشته، از این فرصت کوتاهمدت برای تمرکز بر کنترل نرخ تورم بهعنوان اولویت اول سیاستی بهرهبرداری کند.
امروز که نرخ تورم کمکم به 50 درصد نزدیک میشود و در شاخص فلاکت رکوردهای جدید ثبت میشود و همه وعدههای اصلی دولت، به فاصلهای بزرگ به شکست و ناکامی رسیده، دولت، امید به حمایتی اندک از گروههای همسو یا همسود دولت حتی در محافل مداحی نیز ندارد.
در چهلمین روز درگذشت مرحومه مهسا امینی، خیابان های مرکزی تهران فضای ملتهبی را تجربه می کند. نا آرامی ها در برخی از خیابان ها تا لحظه مخابره این خبر ادامه دارد.
سران قوا تاکید کردند: وظیفه همه دستگاهها و نهادها همکاری و تعامل در جهت اجرای سیاستها و برنامههای دولت و ناکام گذاشتن دشمنان در رسیدن به اهدافشان است. همچنین، این سران، با اشاره به روند رو به رشد اقتصاد کشور، بر ضرورت تقویت نظم و آرامش در همه بخشها بهویژه فضای کسب و کار و مراکز تولیدی با حمایت فعالان اقتصادی، نیز تاکید کردند.
یک استاد دانشگاه علامه طباطبایی و اقتصاددان شهیر ایرانی با بیان اینکه وقتی ببینیم در طول سی سال گذشته جراحی اسم رمز نابود کردن معیشت مردم و به فلاکت انداختن آنها است، تصریح کرد: راه اعتلای جامعه ما از مسیر گفتگوهای علم محور و اخلاق محور میگذرد. آنهایی که به اسم اسلام از تعهدات مربوط به حقوق انسان ها طفره می روند یک کار ضد اسلامی انجام می دهند.
استاد دانشگاه الزهرا درباره راهکارهای برون رفت از شرایط فعلی کشور و کاهش التهابات جامعه تاکید کرد: در این سالها بارها درباره راهکارها و راهحلها گفته شده اما گوش شنوایی نبوده و نیست. علت گوش ندادن هم منافعی است که گروههای غالب در کشور دارند و منافع این گروهها در افزایش نرخ تورم است. افزایش نرخ تورم به نفع نهادهایی است که در فعالیتهای اقتصادی از ...
استاد فقه و فلسفه حوزه علمیه قم گفت: ما بسیار دیده ایم بزرگانی از اهل معرفت که بخاطر آن لذتی که از مقامات شهودی و عرفانی دارند، متوجه سختی های جامعه و مردمان آن نمی شوند و چه بسا عالمانی که صدایی از آنان در برابر ظلم و فساد شنیده نمی شود! چرا ؟ بله ممکن است برخی نمی خواهند ریسک کنند و شرایط راحت خود را بهم زنند! ، اما واقعا بعضی هم ؛ آن چنان در معارف ...
فیلسوف شهیر ایرانی و مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه با اختلاس و نجومی، اقتصاد ساخته نمی شود و اگر اقتصاد سالم نباشد خبری از دین نخواهد بود، تصریح کرد: در احادیث می خوانیم که هیچ تازیانه ای دردناک تر از فقر نیست و امروز این تازیانه پشت مردم را زخم کرده است و مسئولین باید برای رفع مشکلات تدبیری بیندیشند.
دولت احمدینژاد جریان سومی از سرمایهداری پوپولیستی بود که فرصت مغتنمی در اختیار مافیای اقتصادی قرار داد تا هنگام افزایش بیسابقه قیمت نفت موقعیت خود را تثبیت کنند.
گفتگوهای موثر، همدلانه و منصفانه میتواند راهگشا باشد. ايجاد شفافيت در اظهارات نيز میتواند -با مسئوليت دادن به رسانههای مستقل- به ايجاد فضايی آرام بخش كمک كند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان امنیتی کشور باید مقتدرانه با همه کسانی که مخلّ امنیت مردم هستند برخورد کنند، گفت: اعتراض اصلاحخواهانه، به تغییر تصمیمها منجر میشود. مسئله اصلی مردم و جامعه هنوز اقتصاد است و در این باره گلایه های کاملا بر حقی وجود دارد که ما با رفع آنها فاصله داریم و باید کوشش خود را صدچندان کنیم.