در حالی که تقریبا هیچ کدام از سناریوهایی که کارشناسان و تحلیلگران برای پایان اصلاح شاخص بورس تعریف کرده بودند محقق نشد و این شاخص رسما تاکنون به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد سقوط کرده است. اتفاقی که چرایی آن را یک کارشناس بازار سرمایه تحلیل کرده است.
یک کارشناس بازار سرمایه با تحلیل و ارزیابی روند معاملات بورس در چند ماه گذشته، چهار عامل را به عنوان اصلیترین عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس عنوان کرد.
ورق بازار سرمایه که به محلی برای جذب نقدینگی و تامین کسری بودجه دولت تبدیل شده بود، یک ماهی است که برگشته و روند نزولی شاخص کل بورس همچنان با قدرت ادامه دارد. برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازار نباید دستوری باشد و اگر حمایتی قرار است انجام شود از طریق صندوق توسعه انجام شود و مردم هم مطمئن باشند بازار در بلند مدت بهتر میشود.
یک تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به ریزش بازار سرمایه، گفت: ما انتظار این دوره اصلاح را داشتیم، ولی از آنجایی که افراد تازهکار در بازار هستند و جو هیجانزدگی به وجود آمده است، این قضیه پررنگتر شد.
یک کارشناس بازار سرمایه علاوه بر تشریح دلایل ریزش این بازار طی ۱۰ روز گذشته و عقبگرد شاخص به کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد، پیش بینی خود از آینده بازار سرمایه را تشریح کرد.
در روند معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس تاکنون بیش از ۱۳ هزار واحد کاهش پیدا کرده است که کارشناسان اصلیترین دلیل این کاهش را اعلام خبر خروج پالایشیها از صندوق ETF و عرضه سهم دولت در پالایشگاهها به صورت بلوکی میدانند.
امروز سهامداران شرکتهای بانک تجارت، سرمایهگذاری غدیر و سرمایهگذاری ساختمان ایران در بورس و معاملهگران شرکتهای آهن و فولاد ارفع، کشاورزی و دامپروری بینالود و سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان در فرابورس بیشترین سود را کسب کردند.
ّبورس اوراق بهادار بار دیگر در آستانه رسیدن به کانال دو میلیونی قرار گرفت.به این ترتیب شمار کسانی که یکشنبه بورس را سبزپوش ترسیم می کنند بالاتر از کسانی است که به منفی شدن شاخص اعتقاد دارند .
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به عرضههای پرحجم انجام شده در دقایق پایانی معاملات روز گذشته، چنانچه امروز روند معاملات متعادل و مثبت باشد میتوان پیشبینی کرد که شاخص کل هفته آینده از کانال دو میلیون واحد عبور کند.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سهامداران باید این موضوع را در نظر داشته باشند که اصلاح شاخص بورس به دلیل فراهم شدن امکان جابجایی سهام و تصمیمگیریهای درست، به نفع بازار و سهامداران خواهد بود.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سهشنبه (۲۷خرداد) به عدد یک میلیون و ۲۲۹ هزار واحد رسید و در مقایسه با پایان هفته گذشته ۶.۵ درصد بازدهی را تجربه کرد.
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) با ۳۰ هزار و ۱۸۶ واحد افت از کانال یک میلیون واحد عقبنشینی کرد و در نهایت این شاخص به رقم ۹۸۷ هزار و ۴۷۵ واحد رسید.
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که اصلاح شاخص بورس رو به پایان است و به نظر میرسد از اواسط هفته جاری دوباره بازار در مسیر صعودی قرار گیرد و دیگر شاهد خرید و فروشهای هیجانی در بازار نخواهیم بود.
شاخص بورس مقاومت کانال یک میلیون واحد را شکست و صبح امروز شنبه 20 اردیبهشت، با عبور از مرز یک میلیون، با رکورد شکنی جدید، برای نخستین بار شاخص بورس هفت رقمی شود.
بیشتر شاخصهای بورسی در معاملات امروز سبزپوش شدند. بازارها به شدت مشتاق شنیدن اخبار مثبت تری از پیشرفت های دارویی در زمینه مقابله با کرونا هستند. روند صعودی شیوع بیماری در آسیا، اروپا و آمریکا، کند و حتی در برخی از مناطق متوقف شده است.