حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تاکید کرد: عقلانیترین روش اداره کشور، «دموکراسی اکثریت محور» است که از صندوقهای رأی درمیآید و راههای دیگر، خطاها و هزینههایی به مراتب بیشتر دارند. سوال بعدی این است که آیا هر چه از این روش در میآید، درست است؟ نمیگذارند این روش محقق شود.
یادگار امام تصریح کرد: اولین مشکل جهان اسلام غّده سرطانی رژیم صهیونیستی و مشکل دوم دردهای مزمن جهان اسلام و ستیزه هایی است که هیچ گاه به نتیجه ای نرسیده است. باید بدانیم هیچ یک از کشورها توان حذف دیگری را ندارند و باید با هم گفت و گو کنند.
یادگار امام گفت: امروز فضای مجازی واقعیتی است و تقابل با آن هم آب در هاون کوبیدن است. اما این هم مثل هر بستری دیگر است که در آن می شود دروغ گفت؛ دروغ هایی که بزرگ است ولی ممکن است کسی آن را باور کند و بر آن پایه و اساسی را قرار دهد.
یادگار امام با تأکید بر اینکه باید در روش های خود عاقلانه عمل کنیم، افزود: نمی شود انسان چشمش را به روی علم روزگار خود ببندد. در امور عامه عقلانیت عملی لازم است. امام برای حرکت های سیاسی استخاره نمی کند؛ زندگی مردم را نمی توان با استخاره پیش برد. شب عملیات یکی از فرماندهان به امام گفته بود (برای تصمیم گیری در خصوص شروع عملیات) یک سرکتاب باز کنید اما ...
یادگار امام، «شجاعت» را یکی از ارکان مکتب اهل بیت(ع) دانست و گفت: ائمه(ع) یک آموزه را به خوبی به ما یاد داده اند و آن این است که باید شجاع بود. از همین رو، آدم ترسو حق ندارد تابلو سیدالشهداء و علی و فاطمه و حسن(ع) را بردارد. شجاعت یعنی لحظه ای که به نتیجه رسیدیم؛ مال، جان و آبرو را بتوانیم کنار بگذاریم؛ خواه نتیجه آن عاشورا باشد، خواه صلح نامۀ امام ...
یادگار امام در مراسم تجدید میثاق رییس جمهور و اعضای دولت با آرمانهای امام راحل گفت: حضرت امیر به مالک اشتر می فرمایند داخل نکن در حلقه مشاورانت؛ بخیل را، بخیلی که فضل را از تو و مردم برمی گرداند. به زبان امروزی بگوییم... هر کسی که ریشه ای در بخل دارد و مانع رفاه می شود؛ اینها به تو وعدۀ فقر می دهند.
یادگام امام گفت: جامعه وقتی خوب می شود که تک تک ما خوب شویم. لذا اگر شما یک گام به سمت خوب شدن برداشتید، یک گام به سمت خوب شدن جامعه برداشته شده است؛ اما اگر منتظر هستید کسی از پشت کوه ها برسد و اینجا را درست کند، و شما همان بدی که هستید باشید، راهتان غلط است.
یادگار امام تصریح کرد: امروز هیچ موضوعی در کشور به اهمیت حل مسائل اقتصادی نیست. البته راه حل مشکلات اقتصادی ما از حوزه سیاست می گذرد؛ و این محتاج همدلی و همراهی بیشتر است. ولی به هر نحوی هر کسی فکر می کند راه حلی برای آن وجود دارد باید عزم راسخی داشته باشد و ان شاء الله همه به آن کمک کنند.
یادگار امام گفت: اگر قوه قضائیه در یک نظامی از سلامت وافی و کافی برخوردار باشد سایر نهادها هم لاجرم به چنین صفتی متصف می شوند و این نقش بی بدیلی است که هم رضایتمندی مردم را در پی دارد و هم الهی بودن نظام را تضمین می کند...جامعه ما از سختی هایی رنج می برد.
سید حسن خمینی با تسلیت سانحه اخیر واژگونی قطار گفت: دوستان و متصدیان باید با عزمی راسخ در همه حوزه ها سعی در بالا بردن سطح ایمنی سفرها داشته باشند. و بستر لازم را برای نوسازی و بهسازی شبکه حمل و نقل کشور آماده کنند.
یادگار امام در مراسم سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) گفت: امام منادی استقلال و عزت ملت ایران شد و مردم را در برابر جنایاتی که حکومت های گذشته کرده بودند و از دوره قاجار صدر تا ذیل کشور در اختیار دیگران تعریف می شد، توانست به یک آزادی، استقلال و عزت رهنمون شود.
تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) گفت: انقلاب اسلامی، رأی مردم را وارد حکومت کرد. این مسأله خیلی مهمی است که ما مقوله ای تحت عنوان شورا و رأی را در نظام برآمده از انقلاب اسلامی تأسیس کردیم. تا قبل از آن عده ای می گفتند در یک نظام اسلامی چیزی به عنوان رأی وجود ندارد؛ و فقط مفهوم بیعت را به رسمیت می شناختند. اما اصل ریشه تفکر انقلاب بر این است که مشروعیت ...
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی گفت: بر بخش ضعیف جامعه فشارهای اقتصادی سنگینی وجود دارد و آنها درد جانکاهی را تحمل می کنند. البته در طبقات متوسط هم این فشار دیده می شود، اما طبیعتا در طبقات ضعیف جانکاهتر و بسیار سوزناک تر است.
یادگار امام خمینی (ره) گفت: گویی در دنیا دفاع از ارزش ها را با می توان با پول از بین برد؛ چرا که وقتی کار به عربستان می رسد همه چشم ها بسته و ذهن ها شسته می شود، اما در مورد جاهای دیگر فریاد «واویلا» سرداده می شود؛ و این رفتار مصداق «کَلِمَةُ حَقٍّ یُرَادُ بِهَا الْبَاطِلُ» است. این مدعیانی که همیشه فریاد می زنند، چرا در جای دیگر ساکتند؟!
یادگار امام با اشاره به هزینه ای که مردم ایران برای استقلال و سیاست نه شرقی نه غربی پرداخت کرده اند، گفت: دشمن و غیر دشمن دنبال منافع خودشان هستند. اتکاء به قدرت ملی و هویت دینی رمز بقای ما است. هر جا ظلم و تجاوز هست، بد است؛ هر تجاوزی منفور است. این آرمان انقلاب بوده و دوگانه نگاه کردن بعضی ها در دنیا، از نکات دردآور است.
یادگار امام گفت: با همه اختلافاتی که ممکن است مردم ما داشته باشند، اگر گوشه چشمی به تهدید و طمع کشور دوخته شود هیچ کس نباید تردید کند که همه یک فرمانده دارند، پشت یک فرمانده هستند، و در یک مسیر گام بر می دارند. یک راه، یک هدف، یک آرمان و یک فرمانده، اگر روزی تهدیدی متوجه این کشور شود.
یادگار امام با تأکید بر اینکه امروز شجاعت در تصمیم گیری امری ضروری است، گفت: دشمنی ها همیشه بوده و از روزی که انقلاب شده به خاطر اینکه پرچم مخالفت با تفکر سنتی چپ و راست یا شرق و غرب را بلند کرده همیشه آماج کینه ها بوده و البته سردمدار مبارزه با اندیشه دینی صحیح، رؤسای جمهور و دولت های آمریکا بوده اند، امروز هم هستند و فردا هم احتمالا خواهند بود.
یادگار امام تصریح کرد: تردید نباید کرد که میدان امروز مدیریت کشور یک میدان جهاد، صعب و پر چالش از جهات مختلف است و همه افراد مختلف سیاسی و غیره باید دست در دست هم به حمایت رئیس جمهور و دولت بپردازند. هرکسی به اندازه وسع خود باید همت کند که بتوانید این کشتی عظیم و پر افتخار که به طوفان حوادث گرفتار آمده را به منزل برسانید.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پیامی ضمن تسلیت ارتحال آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، تاکید کرد: «اعتقاد جازم ایشان به استقلال حوزه های علمیه هیچگاه برای ایشان به معنای نفی تأثیرگذاری روحانیت در جامعه و بی توجهی به درد های مادی و معنوی مردم نبود. و این بزرگوار با جلوس بر مسند فقاهت و مرجعیت به ارشاد حکومت و مردم متعهد بود و احاطه ممتاز ایشان ...
سیدحسن خمینی تأکید کرد: «حکمرانی خوب» آن حکمرانی است که «مردم» در آن آسایش داشته باشند. البته نباید معنای آسایش را به «آسایش اقتصادی» تنزل داد. حاکمان خوب باید دنیا را به گونه ای بسازند که مردم هم دنیای آرام تر و هم آخرت بهتری داشته باشند.