شبکه اسکای نیوز به نقل از وانگ کوان نماینده چین در مذاکرات وین گزارش داد که موارد اختلاف میان طرف های ایرانی و سه کشور اروپایی در حال کاهش یافتن است و امکان حصول توافق تا پیش از فوریه ۲۰۲۰ (ظرف کمتر از یک ماه) وجود دارد.
ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اعلام اینکه پکن از دور هشتم مذاکرات وین (که قرار است از دوشنبه ۶ دی از سرگرفته شود) استقبال می کند، گفت همه تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ایران باید لغو شود.
۲۵ نماینده جمهوریخواه با ارسال نامهای به جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در اقدامی ضد ایرانی اعلام کردند با لغو تحریمها علیه ملت ایران مخالفت خواهند کرد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی سازمان ملل، گفت: ما خواستار لغو کامل و فوری همه محدودیتهای مربوط به دسترسی به تجهیزات پاکسازی مین هستیم تا کشورهایی مثل ایران بتوانند به طور موثر از جمعیت غیرنظامی خود در برابر خطرات روزانه ناشی از انفجار مینها و بقایای مواد منفجره جنگ محافظت کنند.
دبیر کل سازمان ملل متحد در یازدهمین گزارش خود در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بازگشت آمریکا به برجام را اقدامی مناسب دانست و از واشنگتن خواست تحریم ها علیه ایران را لغو و معافیت ها را تمدید کند.
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت آمریکا در آینده بسیار نزدیک راهی جز خاتمه دادن به رفتارهای قانونشکن ندارد و تحریمهای یکجانبه و نقض توافقات بین المللی به پایان خواهد رسید.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توضیح آخرین وضعیت پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: مکانیزم ها و ساز و کارها مورد توافق قرار گرفته است، اما ظاهرا کره ایها هنوز مجوزهای لازم را دریافت نکردهاند از این رو اعلام میکنند که پیگیر موضوع هستند.
رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت خطاب به جامعه جهانی درباره برجام گفت: خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهایی که در برجام حضور داشتند حال 1+4 یا ممکن است در آینده 1+5 بشود این را به صراحت میگویم؛ هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد این را بدانید، هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد. اگر 1+4 هستیم 1+4، اگر 1+5 هستیم 1+5 ، و 2+5 و 3+5 نمیشود، حرفهای ناروا گفته ...
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر آمریکا اعتقادی به برجام دارد به جای شرط گذاشتن، پایبندی خود را به آن نشان دهد، خاطرنشان ساخت: تجربه برجام جلوی چشمان مردم ایران است، بنابراین دولت جدید آمریکا به جای پیش شرط گذاشتن به فکر چگونگی اجرای عملی رفع تحریمها و عمل به تعهدات قانونی خود باشد.
سعید خطیب زاده در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره انتشار خبری در ارتباط با پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل متحد افزود: ایران با توجه به مسدود شدن کانال های انتقال منابع مالی توسط آمریکا، از مدتها پیش با خزانه داری سازمان ملل در مورد معرفی یک کانال امن تماس داشته است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران می گوید: بعد از قطعنامهی ۲۲۳۱، حضور آمریکا در برجام تنها در صورتی مفید است که مزایای اقتصادی برای ایران داشته باشد. هدف جمهوری اسلامی از حضور آمریکا در برجام با ۲۲۳۱ محقق شده؛ یعنی قطعنامهها لغو شدند لذا بازگشت آمریکا به برجام بدون برداشتن تحریمها نهتنها منفعتی برای ما ندارد، بلکه منفعت صرف برای آمریکاست.
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما اجازه ندادیم و نخواهیم داد که آمریکا این نقض حقوق ملت ایران را عادی سازی کند. بار دیگر تکرار میکنیم که به همان ترتیبی که آمریکا ابتدا از برجام خارج شد و ما گامهای ۵ گانه را در کاهش متناسب تعهدات برداشتیم، مسیر بازگشت نیز به همان تاخر و تقدم باید انجام بگیرد.