رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تشریح اقدامات انجام شده برای ورود واکسن کووپارس به مرحله دوم کارآزمایی بالینی، درعین حال نسبت به خیز دوباره بیماری کرونا در تعطیلات پیش رو و به دنبال عدم رعایت پروتکلها، هشدار داد.
رئیس بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت تا زمانی که 70 درصد از جمعیت جهان واکسن ویروس کرونا را دریافت نکنند نمیتوان پایان این همهگیری را اعلام کرد. تاکنون از یک میلیارد و 737 میلیون دُز واکسن کرونای تزریق شده در جهان، 156 میلیون دز در آمریکا انجام شده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به دلایل طولانی شدن امواج کرونا در استان خوزستان گفت: با ورود واکسن به چرخه کنترل بیماری، بارقههای امیدی پیدا شده است که بتوانیم بیماری را علیرغم وجود همه این شرایط، در استان خوزستان کنترل کنیم.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه اعلام کرد: به دنبال مذاکرات فشرده با صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه و با حمایت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون کامل ۳۰ میلیون نفر امضا و نهایی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هشدار نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در کشور، گفت: با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه هستیم. نظام سلامت ایام پرچالشی را پیش رو دارد. حتی یک نفر از مسولان کشور واکسن نزده است.
کشورهایی که از نظر علمی پیشرفتهتر یا امکانات بهتری دارند روزانه تعداد زیادی از ویروس کرونا را تعیین توالی میکنند وکوچکترین تغییرات را متوجه میشوند. راه اصلی انتقال ویروس کرونا قطرات تنفسی است به همین دلیل است که ماسک میزنیم.
سازمان غذا و داروی آمریکا برای افزایش سرعت مقابله با کرونا، مجوز اضطراری واکسن جانسون و جانسون را صادر کرد. شمار کل مبتلایان و قربانیان ویروس «کووید۱۹» در ایالات متحده، علیرغم برنامه گسترده واکسیناسیون کرونا، همچنان در حال افزایش است.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید براینکه در کنترل کرونا مسافران هوایی مشکلی وجود ندارد و مرزهای زمینی مشکل اصلی در کنترل کرونا است، گفت: معضل جدید جواب تست های پی سی آر منفی است که مسافران برای ورود به کشور مبادرت به خرید آن میکنند.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: طبق برنامهریزی انجام شده ۴۲.۳ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری و وارد میشود. حمایت از تولید ملی واکسن در کنار خرید این محصول از کشورهای تولید کننده بسیار ضروری است.
یکی از بزرگترین کارزارهای واکسیناسیون جهان علیه کووید-۱۹ در حالی از روز شنبه در هند آغاز میشود که همزمان، توزیع واکسن تولید مشترک شرکتهای بیونتک و فایزر در اروپا با تاخیر روبرو خواهد شد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم نظارت مستمر بر بازگشاییهای اخیر، گفت: احتمال بروز پیک چهارم کرونا به دنبال بازگشاییها قابل رد کردن نیست، اما امیدواریم با توجه به اینکه روند رو به کاهش بیماری چشمگیر است، پیک چهارم رخ ندهد.
بهترین خبر در مورد آن دسته از واکسنهای کووید-۱۹ که از فناوری "آرانای پیامرسان"(mRNA) بهره میبرند، این است که این روش میتواند بسیاری از بیماریهای دیگر و سرطان ها را نیز سریعتر مغلوب کند. دو متخصص سرطان که زن و شوهر و بنیانگذاران شرکت "بیونتک" هستند، از این روش نتایج درخشانی گرفتند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری از انعقاد قرارداد خرید بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن خارجی کرونا خبر داد و گفت: قرارداد خرید ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کووکس منعقد شده است و در حال توافق برای خرید حدود ۴ میلیون دوز واکسن از چین هستیم.
آمار جهانیِ مبتلایان به کروناویروس تاکنون به ۸۱ میلیون و ۱۴۵ هزار و ۳۹۷ نفر رسیده و فوت یک میلیون و ۷۷۱ هزار و ۹۸۲ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است. تا کنون حدود ۵ میلیون نفر در جهان واکسن کرونا دریافت کرده اند.
کارزار واکسیناسیون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بین روز های ۲۷ تا ۲۹ دسامبر (هفتم تا نهم دی) آغاز خواهد شد. پیش از این، برخی از کشورها از جمله چین، روسیه، بریتانیا، آمریکا، عربستان، امارات و بحرین با تولید یا خرید واکسن کرونا، روند واکسیناسیون را آغاز کرده بودند.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در آمریکا عصر روز شنبه در بیانیهای از مشاهده و ثبت برخی تبعات غیرقابل پیشبینی تزریق واکسن کرونا به افراد در این کشور خبر داد.