دولت اوکراین در ادامه نقش محولشده به این کشور برای پیشبرد جنگ ترکیبی علیه ایران با همراهی سه کشور دیگر از دولت ایران نزد دیوان بینالمللی دادگستری بابت پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی شکایت کرده است.
پنتاگون از بسته کمکهای تسلیحاتی جدید ایالات متحده آمریکا به اوکراین رونمایی کرد. مقامات آمریکایی تأکید دارند که واشنگتن در شورش اخیر گروه واگنر در روسیه هیچ نقشی نداشته است.
وزیر خارجه اوکراین در واکنش به شورش گروه نظامی واگنر و آخرین تحولات روسیه، از جامعه جهانی خواست تا "موضع خنثی و غلط" خود را نسبت به روسیه رها کرده و با کمک تسلیحاتی به کییف به حکومت پوتین پایان دهند. زلنسکی نیز گفت: ضعف روسیه آشکار است.
سیریل رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی که بعنوان بخشی از یک هیأت آفریقایی در روسیه حضور دارد به ولادیمیر پوتین همتای روس خود گفت که جنگ در اوکراین باید متوقف شود. کرملین طرح صلح هیات افریقایی را غیر عملی دانست.
خانم حنا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین دوشنبه شب از پیشروی نیروهای اوکراینی در جبهه باخموت خبر داد و گفت: نیروهای ما در طول هفته گذشته در جبهه باخموت به موفقیتهای زیادی دست پیدا کردهاند.
اوکراین مدعی شد که بامداد امروز سه شنبه نیروهای روسیه، سد نواکاخوفکا در بخش تحت کنترل نیروهای خود در منطقه خرسون را منفجر کردند. در مقابل، روسیه ارتش اوکراین را متهم کرد که سد نواکاخوفکا در منطقه خرسون را بمباران کرده است.
یک مقام ارشد نظامی آمریکا اعلام کرد که اگر غرب جنگنده های اف ۱۶ را به کی یف عرضه کند، آنها در اوکراین مستقر خواهند شد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با تایید ارسال این جنگنده ها به اوکراین در آینده نزدیک گفت: آموزش 15 هزار نظامی اوکراینی تکمیل شده است.
مقامهای اوکراینی مدعی هستند که روسیه با ناوگان خود در دریای سیاه، میکولایف و دیگر مناطق جنوبی این کشور را موشکباران کرده است. فرمانده ارتش اوکراین نیز از گفتگوی تلفنی با رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره وضعیت در خط مقدم جنگ خبر داد.
دو روز پس از اولین تماس تلفنی رئیس جمهوری چین با ولودیمیر زلنسکی برای ایجاد صلح میان اوکراین و روسیه، منابع خبری گزارش دادند کییف پایتخت اوکراین بامداد جمعه هدف انفجارهای شدید ناشی از حملات هوایی قرار گرفت.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه در تماس تلفنی پیرامون آخرین وضعیت جنگ و سرعت بخشیدن به حمایت تسلیحاتی غرب از جبهه کییف گفتگو کردند.
رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه غرب باید هزینههای نظامی و جنگی خود را کاهش دهند گفت: اگر کییف مهمات رادیواکتیو از حامیان غربی خود دریافت کند، روسیه نیز چنین تجهیزاتی را در اوکراین بهکار خواهد گرفت.
رئیسجمهور آمریکا در آستانه نخستین سالگرد آغاز جنگ اوکراین و برای اولین بار از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، به کییف رفت و مورد استقبال مقامهای اوکراینی قرار گرفت.
دبیر کل ناتو از کشورهای عضو این پیمان نظامی خواست با توجه به آمادگی روسیه برای حملات جدید علیه اوکراین، کمکهای نظامی به کییف را فورا افزایش دهند. نشست گروه تماس دفاعی اوکراین روز جمعه در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان با حضور وزیران دفاع حدود ۵۰ کشور برگزار شد.