رئیس جمهور پس از ارائه گزارش بانک مرکزی در مورد اقدامات انجام شده برای تامین ارز مورد نیاز مواد اولیه تولید دارو، گفت: دولت با وجود همه تنگناها و فشارهای مختلفی که در شرایط کنونی وجود دارد، تلاش میکند که کشور در حوزه های راهبردی دچار مضیقه نشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه نباید اجازه دهیم تکانههای اقتصادی چون تحریم یا تنگناهای کرونایی، آهنگ توسعه کشور را کند کرده و به اقتصاد خانوار و معیشت و رفاه مردم ضربه بزند، گفت: دولت تلاش کرده در دو حوزه اقتصاد کلان و اقتصاد خانوار سیاستها و برنامههای دقیقی در این زمینه تدوین و اجرایی کند.
رئیس جمهور اظهار داشت: دولت تدبیر و امید عزم قطعی دارد که با حداکثر استفاده از فرصت یکساله پیشرو، با همکاری فعالان اقتصادی بخش خصوصی و اقتصاددانان کشور و با اجرای نقشه راه اقتصادی دولت، هدف تامین ثبات در اقتصاد را تحقق بخشد.
رئیس جمهور از تدوین سند راهبردی "نقشه راه اقتصادی کشور" برای سال هشتم فعالیت دولت تدبیر و امید خبر داد که در هفته دولت اعلام خواهد شد و با اجرای آن حوزه های مختلف اقتصادی برای رونق تولید، هم افزا خواهند شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه رونق و جهش اقتصادی در سایه مشارکت و محوریت یافتن مردم در اقتصاد محقق خواهد شد، گفت: ثبات، آرامش و اطمینان نسبت به آینده اقتصاد کشور می تواند به مشارکت هرچه بیشتر مردم در این حوزه بیانجامد.
رئیس جمهور با تاکید مجدد بر اینکه دولت تا آخرین ساعت کارخود، با همه توان انجام وظیفه خواهد کرد، اظهارداشت: مردم باید در زمینه تلاش دولت برای ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد اطمینان خاطر داشته باشند و بدانند برای حفظ معیشت و دارایی آنان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
رئیس جمهور با تأکید بر لزوم انسجام، هماهنگی و همکاری میان همه مسوولان و کارگزاران نظام برای مقابله مؤثر با عملیات جنگ روانی، تحریم و تحریف دشمنان، اظهارداشت: ملت بزرگ ایران، همواره پشتیبان مسوولان نظام و کشور بوده و مطمئنا موفقیتها و پیشرفتهای عظیم کشور مرهون پشتوانه مردمی و هوشیاری، پایداری و استقامت ملت در برابر توطئه و فشار دشمنان است.
رئیس جمهور با تبیین فرصتها و چالشهای اقتصادی کشور، گفت: بی تردید حرکت در مسیر رونق و جهش اقتصادی کشور می بایست مبتنی بر واقعیتهای این عرصه بوده و نباید گرفتار تحلیلهای غیر واقع بینانه برگرفته از بدبینی و سیاه نمائی باشد.
دکتر روحانی دستگاه های دولتی را موظف کرد بر اساس دستورالعمل های مصوب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و تجربه موفق عرضه بخشی از سهام شستا در بورس، در واگذاری سهام کارخانجات و دارایی های خود، تسریع کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر مقابله موثر با افزایش غیرقابل توجیه قیمت برخی از کالاها، تصریح کرد: همزمان با تلاش ها برای رونق تولید و سرعت و بهبود کیفیت تولید کالاها، عرضه کالا به مصرف کننده و خریدار نهایی نیز باید به همان اندازه مورد توجه و اهمیت باشد.
رئیس جمهور با اشاره به شرایط سخت ناشی از جنگ اقتصادی، تحریمها و فشارهای حداکثری آمریکا و نیز محدودیتهای غیر قابل اجتناب شیوع کرونا در کشور، تصریح کرد: دولت مطمئنا با نگرشی واقعبینانه به شرایط سخت کنونی و در عین حال با اتکا به توانمندیهای داخلی و راهحلهای عملیاتی و عینی به دور از شعارهای تخیلی، برای حل مشکلات کشور تلاش میکند.
رئیس جمهور تامین نیازهای ضروری مردم و تولید کنندگان را از اولویت های دولت عنوان کرد و با تاکید بر تلاش همه جانبه مسئولان در این زمینه، گفت: تاکنون نیازهای اساسی و ضروری مردم و تولید کنندگان تامین شده و قطعا دستگاه های مرتبط باید با همکاری نهادهای نظارتی، قیمت ها را کنترل و از نوسانات مقطعی و بدون دلیل جلوگیری کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نوسانات اخیر در بازار ارز و شوک ایجاد شده دلیل و ریشه بنیادی اقتصادی ندارد، افزود: برخی تحرکات و عملیات روانی در عرصه بین المللی علیه ایران و همچنین ایجاد یک نگرانی غیر واقعی در بین مردم از عوامل اصلی آشفتگی و نوسانات اخیر در بازار ارز است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه طبیعتاً مردم سوالات و ابهامات زیادی در زمینه چگونگی سهامداری یا فروش سهام عدالت دارند، خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان بورس باید توجه داشته باشند که آرامش در بازار بورس و در نزد مردم تأثیر بسیار زیادی در رونق بازار سرمایه دارد.
رئیس جمهور بر لزوم توجه به حقوق دارندگان سهام عدالت و برخورداری آنان از حق مدیریت در فروش، تبدیل دارایی و نگهداری آن تاکید کرد و گفت که باید با اطلاع رسانی کامل و آشنا کردن صاحبان سهام عدالت با حقوقشان، امکان تصمیم گیری آگاهانه آنان دراین زمینه فراهم شود.
در یکصد وسی وهشتمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تاکید شد فرآیند واگذاری و شکل عرضه مستقیم سهام به گونه ای باشد که منجر به کاهش تصدی گری و درنهایت واگذاری مدیریت دولتی شود.
دکتر روحانی در مورد ضرورت کنترل قیمت ارز و اولویت های تخصیص ارز، تاکید کرد: در اختصاص ارز باید اولویت های لازم از جمله کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید مد نظر قرار گیرد.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست رئیس جمهور، مقرر شد با هماهنگی لازم بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی جدول واردات به گونهای تهیه شود تا ضمن تامین به موقع کالاهای مورد نیاز مردم، چرخه تولید داخلی نیز دچار خلل نگردد.
رئیس جمهور در یکصد و سی و چهارمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بر اجرای سیاست تشویق صادرات و همچنین ضرورت بازگشت ارزهای صادراتی به چرخه اقتصاد کشور و استفاده از آن برای تأمین نیازهای وارداتی و تولیدی تأکید کرد.