گزارش ها از نقض آتش بس، بین آذربایجان و ارمنستان خبر می دهد، هر دو کشور یکدیگر را به نقض آتش بس متهم می کنند. مرکز قره باغ شنبه شب با وجود گذشت چند ساعت از زمان تعیین شده برای اجرای آتش بس بمباران شد.
رییس دفتر رییس جمهور با انتقاد از رویکرد مجلس شورای اسلامی در مورد لغو جلسه اخیرا سران قوا گفت: جلسه اخیرا به دلیل پروتکلهای بهداشتی لغو شد، ولی اتفاقات عجیبی در حال رخ دادن است.
در حالی که جمهوری آذربایجان بر خروج ارمنستان قرهباغ اصرار دارد، نخستوزیر ارمنستان در جدیدترین موضعگیری خود گفت تنش با آذربایجان باید بر اساس واگذاری امتیازهای متقابل حل و فصل شود.
وزیران خارجه سه کشور روسیه، فرانسه و آمریکا، موسوم به گروه مینسک با انتشار بیانیهای مشترک، جنگ قره باغ را «تهدیدی غیرقابل قبول برای ثبات منطقه» خواندند و کشتار غیرنظامیان را محکوم کردند.
فرماندار خداآفرین گفت: در پی شدت شدت گرفتن مجدد تبادل آتش بین نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان تعداد گلولههای برخورد کرده به اراضی این شهرستان افزایش یافت.
یک کارشناس آسیای میانه و قفقاز ضمن تشریح پیامدهای مناقشه قره باغ برای ایران، به بررسی نقش هریک از بازیگران منطقهای و فرامنطقی این بحران یعنی روسیه، ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخت.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هرگونه تعرض از سوی آذربایجان و ارمنستان به خاک ایران را غیرقابل تحمل خواند و به همه طرفها در این زمینه هشدار جدی داد که مراقبتهای لازم را صورت بدهند.
سرگئی لاوروف و محمد جواد ظریف در یک تماس تلفنی، خواستار آتش بس فوری، کاهش تنش و جلوگیری از سخنان تحریک آمیز و ستیزه جویانه در منطقه مورد درگیری قره باغ میان جمهوریهای ارمنستان و آذربایجان شدند.
وزارتخانههای دفاع آذربایجان و ارمنستان با بیان اینکه درگیریهای شدید بین دو کشور در منطقه قرهباغ در صبح امروز نیز ادامه پیدا کرده و مدعی نابودی اهدافی از طرفین شدند.
رئیسجمهور ترکیه در واکنش به بیانیه مشترک سران گروه مینسک (فرانسه، روسیه، آمریکا) درباره درگیریهای اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ اعلام کرد که اساساً با دخالت این سه کشور در بحران قرهباغ مخالف است.
وزارت امور خارجه روسیه درباره وجود اطلاعاتی مبنی بر انتقال مزدورانی از سوریه و لیبی به منطقه مناقشه قره باغ برای شرکت در درگیریها، ابراز نگرانی کرد. دفتر ریاستجمهوری فرانسه نیز آنکارا را به دلیل آنچه «اعزام جنگجویان خارجی و مزدور از سوریه» به منطقه قرهباغ خواند، به باد انتقاد گرفت.
روسای جمهوری فرانسه و روسیه در تماس تلفنی برای افزایش تلاشهای دیپلماتیک خود در راستای دستیابی به راه حل درگیریها در منطقه قرهباغ اعلام آمادگی کردند.
شورای امنیت خواستار اتمام فوری درگیریها در منطقه مورد مناقشه قرهباغ شد و گفت لازم است همه طرفها به گفتوگو بازگردند. منطقه «قرهباغ از یکشنبه هفته جاری شاهد درگیری نظامی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.
وزارت خارجه ارمنستان با تکرار ادعای اعزام مربی و شبهنظامی توسط ترکیه به قرهباغ، گفت که در حقیقت دو کشور آذربایجان و ترکیه مشغول مبارزه با این منطقه هستند.