سخنگوی قوه قضائیه گفت: در هفته گذشته ۱۱ نفر از اخلالگران نظام ارزی و کسانی که با قاچاق عمده ارز و طلا و خرید و فروش غیرمجاز آنها مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند، در شعبه سوم ویژه رسیدگی به اخلالگران نظام اقتصادی محکومیت قطعی پیدا کردند.
سخنگوی قوه قضائیه به آزادی دو هزار و ۵۷۴ نفر از محکومان مالی و مساعدت در قالب طرح احسان بنیاد مستضعفان اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدامات ویژه برنامهای است که امروز در زندان تهران بزرگ در حال اجراست که البته بانی و اقدام کننده و راهنمای این موضوع مقام معظم رهبری بودند که هم خود پیشگام در این احسان بودند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: : آنچه که این روزها به عنوان رای صادره از سوی یکی از شعب مبنی بر اعتراض کارگران آذرآب اعلام شده بود، فضاسازی رسانهای بود؛ به دلیل اینکه اولا این دادنامه قطعی نبود؛ درثانی در این دادنامه مجازاتها تعلیق شده بود؛ اما باز در این مورد هم ما به دنبال تحقق سیاستهای قضایی هستیم.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص سایر متهمان متواری پرونده طبری اذعان کرد: آنها هم تحت رصد و مراقبت هستند و پیگیریهایی انجام شده و مکاتباتی از ناحیه پلیس بین الملل برای بازگشت آنها به کشور انجام شده؛ متاسفانه شاهد این هستیم که کشورهای اروپایی و آمریکایی ادعای حقوق بشر و مبارزه با فساد و پولشویی را دارند، اما وقتی کسانی در کشورهای دیگر از جمله ایران مرتکب ...
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به برگزاری دادگاه اکبر طبری، گفت: نظام به صورت کلی و دستگاه قضا به صورت بخشی از ارکان نظام، به هیچ عنوان فساد را برنمیتابد و به جریان فساد اجازه فعالیت نمیدهد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه متولی موضوع زندانی و زندانیان، قوه قضاییه است، گفت: اصلا امکان پذیر نیست بدون هماهنگی قوه قضاییه در مورد زندانیان مذاکره و مباحثه شود؛ تا چه برسد به تبادل؛ آقایان در بخشهای مختلف جایگاه خودشان و جایگاه قوه قضاییه را بدانند و بدون هماهنگی با این قوه، وعده آزادی همه زندانیان اتباع بیگانه را به دیگران ندهند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی درباره عفو بسیاری از زندانیان که به دلیل بحران کرونا در مرخصی به سر می برند، تصریح کرد: عده قابل توجهی از زندانیان دیگر به زندان برنخواهند گشت و درصد قابل توجهی از آنان مرخصی پایان حبس گرفتند و تعدادی از آنان نیز از آزادی مشروط بهره مند میشوند.
غلامحسین اسماعیلی در بیست و پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: در اجرای سیاستهای کاهش جمعیت کیفری و سیاست حبس زدایی در سال ۱۳۹۸، بیش از ۱۰۶ هزار حکم مجازات جایگزین حبس توسط همکاران قضایی در سراسر ایران اسلامی صادر شده است.
غلامحسین اسماعیلی می گوید: اجرای عدالت باید برای همگان یکنواخت باشد، ریاست قوه قضائیه و رهبر معظم انقلاب، ایده مبارزه با مفاسد در بخشهای مختلف را مطرح کردهاند و برای آن ماموریت تعریف کردهاند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در سال ۱۳۹۹ و با هدف تحقق جهش تولید، سعی خواهیم کرد با کمک و حمایت حقوقی و قضایی از واحدهای تولیدی و نیز حمایتهای لازم از آنها سهم خود را در انجام این ماموریت مهم ایفا نماییم.
پس از دستورالعمل رییس قوه قضاییه مبنی بر رسیدگی به پروندههای معوق وتعیین تکلیف فوری آنها تا پایان سال ۹۸، حکم پرونده قدیمی قضایی با بیش از 12 هزار شاکی شرکت تعاونی مسکن کارگران صادر شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در قوه قضاییه، سال ۱۳۹۸ را با مدیریت جدید و با برنامه تحول آغاز کردیم و تلاش مجموعه همکاران ما بر این بود که مردم عزیز طعم شیرین عدالت و خدمات قضایی را بچشند و در این عرصه گامهای بلندی برداشته شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برخورد صریح و قاطع برخورد بازدارنده و مناسب نسبت به پروندههای احتکار و کسانی است که در این ایام با سودجویی اقلام دارویی و درمانی مورد نیاز شهروندان را احتکار کردند لذا ابلاغ شد که بدون اغماض و در اسرع وقت به پروندههای تشکیل شده رسیدگی شود.
غلامحسین اسماعیلی تصریح کرد: حضور بی نظیر مردم در تکریم و تشییع سردار قاسم سلیمانی و همرزمان و یارانش، یک رزمایش بی نظیر نظامی و راهپیمایی بی نظیر مردمی در امتداد اربعین حسینی و رفراندوم بزرگ خیابانی بود که مردم نظر خود را مبنی بر حمایت از راهبرد استقامت ابراز کردند.
غلامحسین اسماعیلی گفت: اکثریت بازداشت شدگان حوادث اخیر تا امروز آزاد شدند. عدد قبلی که در نشست قبلی گفتم به ۵۰ درصد کاهش یافته است. بنا داریم که بازداشتیها به اراذل و اوباش و اشرار و مفسدین اقتصادی و قاچاقچیان مواد مخدر محدود شود.
غلامحسین اسماعیلی گفت: برخی از دانشجویان در فرایند مهار و کنترل این آشوبها بازداشت شدند؛ اما به لحاظ نگاه ویژه ریاست قوه قضاییه به قشر دانشجو، امروز از تعداد دانشجویان بازداشتى، اکثریت قریب به اتفاق آنها آزاد شدند و بازداشتى هاى فعلى از دانشجویان ما کمتر از انگشتان یک دست است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حدود ۱۰۰ نفر از لیدرها، سردستهها و عوامل اصلی اغتشاشات اخیر در نقاط مختلف کشور توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شناسایی و دستگیر شدند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: از مردم که صف خود را از خرابکاران جدا کردند تشکر میکنیم. ضمن احترام به دغدغههای شهروندان تاکید می کنیم که صف خود را از کسانی که اهل خشونت هستند جدا نگاه دارند و درخواست میکنم مردم، فتنه گران، خشونت طلبان و خرابکاران را به نهادهای انتظامی و امنیتی و دستگاه قضا معرفی کنند.
سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با سیل گذشته گفت: طبق بررسیهای که توسط سازمان بازرسی کشور و دادستانیها انجام شده ۱۴۰ نفر از مدیران دورههای مختلف به هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری معرفی و برای ۱۰۵ نفر از مدیران ذیربط پرونده کیفری تشکیل و تحت تعقیب قرار گرفتند.