یک منبع مطلع نزدیک به تیم ایرانی حاضر در نشست وین تاکید کرد که آمریکا به جز رفع تمام تحریمهای ایران به روشی قابل راستیآزمایی، راهی ندارد. عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه، به منظور شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام، دوشنبه شب وارد وین پایتخت اتریش شد.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه بن بست برجام درحال شکسته شدن است ،گفت: اینکه موضوع گفت و گوها درباره برجام وارد مرحله فنی شده و از کشمکش های اولیه گذشته، به معنای شکسته شدن بن بست های اولیه و موضوعی «نوید بخش» است.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شد در نشست روز سهشنبه در وین که در ادامه نشست امروز کمیسیون مشترک برجام برگزار خواهد شد، آمریکا هم حاضر میشود اما مذاکره مستقیم با ایران انجام نخواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با استقبال از اقدام اروپا برای تشکیل کمیسیون مشترک برجام، آن را گام مثبت توصیف کرد. اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که روز جمعه درباره بازگشت احتمالی آمریکا به برجام مذاکره میکند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با روزنامه ایتالیایی «لا استامپا» مدعی شد که چین به دنبال تضعیف نظم جهانی به رهبری آمریکا است و باید از موضع قدرت با چین مواجه شویم.
نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل به امکان مطرح شدن پیشنهاد جدیدی از سوی آمریکا درباره احیای برجام واکنش نشان دادو تصریح کرد: برای پیوستن مجدد آمریکا به برجام هیچ پیشنهادی نیاز نیست.
وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبهای از پاسخ به این پرسش که آیا ولیعهد سعودی به دلیل دست داشتن در قتل «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی «قاتل» محسوب میشود، خودداری کرد.
رئیسجمهور آمریکا در نخستین نشست خبری خود از زمان ورود به کاخ سفید، با اشاره به اینکه فوریترین مشکل در برابر مردم آمریکا، کووید-19 و مشکل اقتصادی است، گفت قصد ندارد نیروهای آمریکا را برای مدت طولانی در افغانستان نگه دارد.
وزیر خارجه قطر در جریان سفر به عراق و در گفت و گو با تلویزیون العهد در پاسخ به پرسشی درباره "اقدام های مثبت و ایجابی دولت جدید آمریکا" برای بازگشت به توافق هسته ای گفت: ما اقدام عملی (از آمریکا) درباره بازگشت به توافق هسته ای ندیده ایم.
سخنگوی مرکز فرماندهی ایندوپاسیفیک وزارت دفاع آمریکا بدون اشاره به تداوم اقدامات تحریک آمیز واشنگتن علیه پیونگیانگ در شبه جزیره کُره، امروز به آزمایش موشکی کرهشمالی واکنش نشان داد. کره جنوبی و ژاپن هم اعلام نگرانی کردند.
آمار جدید دانشگاه «جانز هاپکینز» نشان میدهد که در ۲۴ ساعت گذشته، با ابتلای دستکم ۸۶ هزار و ۷۴۶ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز ۳۰ میلیون نفر عبور کرد. تاکنون یک چهارم جمعیت آمریکا برای مقابله با کرونا واکسن زده اند.
در حالی که روند واکسیناسیون جهانی کرونا ادامه دارد، براساس گزارشهای مراکز رسمی، شمار مبتلایان جهانی ویروس کرونا به ۱۲۴ میلیون و ۴۱ هزار نفر رسیده است. آمریکا، برزیل، هند، روسیه و انگلیس همچنان دارای بیشترین مبتلایان کرونایی جهان هستند.
جدیدترین آمار دانشگاه «جانز هاپکینز» حاکی از آن است که در ۲۴ ساعت گذشته با مرگ دستکم یکهزار و ۶۱۱ مورد جدید، شمار تلفات کرونا در آمریکا به مرز ۵۴۰ هزار نفر رسید. جهان همچنان برای واکسیناسیون حداکثری در تلاش است.