در حالیکه مذاکرات وین معطل تصمیم آمریکا مانده است ، وزارت خارجه این کشور از توافق واشنگتن و پاریس برای همکاریهای نزدیک با هدف رسیدن به توافق در این مذاکرات خبر داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت به دنبال توسعه روابط با همه کشورها است به مذاکرات رفع تحریم ها در وین اشاره کرد و افزود: دولت مذاکرات هستهای را کاملاً براساس اصول و چارچوب تعیینشده از سوی مقام معظم رهبری دنبال میکند و از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقبنشینی نکرده و نخواهد کرد.
دغدغه مسکو و به تبع آن چین، حفظ موقعیت انحصاری خود در اقتصاد ایران پسا توافق است. مسکو براین تصور است که توافق وین به تغییر رویکرد تهران به سوی موازنه مثبت در روابط خارجی خود با جامعه جهانی بینجامد.
وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است که هیچ ارتباطی بین تحریم های اعمال شده علیه روسیه به دلیل عملیات در اوکراین و احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در برنامه هسته ای ایران وجود ندارد.
یک تحلیلگر نام آشنای مسائل بین الملل با اشاره به جنگ اوکراین تأکید کرد: هر وقت که قدرتهای بزرگ وارد یک مخاصمه شدهاند امکان بهرهبرداری برای سایر کشورها فراهم شده است. اگر به دوران جنگ سرد و دوقطبی شرق و غرب برگردیم خواهیم دید که اگر کشورها هوشمندانه عمل میکردند، امکان بهرهبرداری از شرایط وجود داشت. الان نیز همین طور است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتی نوشت: همکارم علی باقری نیز با مورا در تماس و مشورت است همه برای رسیدن به توافق خوب در تلاش هستیم خطوط قرمز خود را به طرف غربی منعکس کرده ایم.
فرصت جاری برای احیای برجام در واقع غنیمتی برای جمهوری اسلامی است. اگر این فرصت با سودای بهرهبرداری از بحران اوکراین از دست برود و یا به آن ماجرا پیوند داده شود، این پیوند برای کشور ما بسیار شوم و نامبارک خواهد بود.
یک دیپلمات ارشد آمریکایی میگوید مذاکرات غیرمستقسیم میان تهران و واشنگتن بر سر احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ وارد مرحله نهایی شده است و همه طرفها باید در این مقطع تصمیمات سیاسی اتخاذ کنند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با روزنامهی آمریکایی، با توجه به تحولات پیرامون احیای توافق هستهای، تازهترین مواضع این نهاد بینالمللی را درباره نظارت بر برنامه هستهای ایران مطرح کرد.