به دنبال حمله راکتی شامگاه یکشنبه به سفارت خانه آمریکا در بغداد، بالگردهای این کشور اقدام به تخلیه کارکنان سفارتخانه کردند. حداقل دو راکت به ساختمان و کافه تریای سفارت آمریکا اصابت کرد و پنج مجروح نیز برجای گذاشت.
لوفتهانزا و آسترین ایرلاینز (شرکتهای هواپیمایی آلمان و اتریش) تعلیق پروازهای خود به مقصد تهران را تا ۲۸ مارس (۹ فروردین) تمدید کردند. علی رغم تاکید ایران بر امن بودن آسمان ایران، آژانس ایمنی هوانوردی اروپا شنبه گذشته به شرکتهای هواپیمایی توصیه کرده بود تا اطلاع ثانوی از پرواز در آسمان ایران خودداری کنند.
آلمان، انگلیس و فرانسه با انتشار بیانیه ای در بروکسل، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند. در حقیقت منظور از مکانیسم ماشه همان «ساز و کار حل اختلافات» در بندهای ۳۶ و ۳۷ در برجام است. این ۲ بند از آنجا که رجوع به آنها میتواند به بازگشت خودکار تحریمهای بینالمللی علیه ایران بینجامد، به «مکانیسم ماشه» معروف شده است.
در جلسه عصر یکشنبه هیات وزیران به ریاست دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، تشکیل کارگروهی به منظور رسیدگی به موضوع جان باختن تعدادی از هم وطنان در مراسم بدرقه سردار شهید قاسم سلیمانی و نیز کارگروهی برای پیگیری حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین به تصویب رسید.
سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس خواستار پایبندی کامل ایران به برنامه جامع اقدام مشترک شدند. آنها از ایران خواستند تا تمامی اقدامات ناسازگار با توافق را بازگردانده و به اجرای کامل توافق بازگردد.
سه کشور اروپایی گروه موسوم به "E3" در بیانیه مشترکی با طرح ادعای واهی «انجام اقدامات خشونت آمیز توسط ایران» خواستار پرهیز از آنها شده و خواستند «رعایت مفاد گنجانده شده در توافق هستهای سال 2015 با قدرتهای جهانی را از سر بگیرد.»
در بیانیه شورای عالی امنیت ملی آمده است: مگر با شهادت سرداران بزرگی که این ملت تاکنون تقدیم کرده است، خدشهای در حرکت نیروهای مسلح و توانمندیهای دفاعی کشور پیش آمد که اکنون و با شهادت حاج قاسم سلیمانی پدید آید؟ در این بیانیه تصریح شده است: آمریکا بداند که حمله جنایتکارانه بر علیه سردار سلیمانی، بزرگترین خطای راهبردی آن کشور در منطقه غرب آسیا بوده ...
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به اقدام وزارت خارجه فرانسه در فراخوانی سفیر کشورمان در پاریس و بیانیه آنها واکنش نشان داد و اظهار داشت: بیانیه وزارت خارجه فرانسه در خصوص یک تبعه ایرانی اقدامی مداخله جویانه بوده و درخواست فرانسه را فاقد مبنای حقوقی میدانیم زیرا فرد مورد نظر تبعه ایران است.
آیت الله سیستانی مرجع تقلید سرشناس عراقی امروز جمعه 22 آذرماه با صدور بیانیه ای به اتفاقات اخیر عراق و تحولات این کشور واکنش نشان داد و دیدگاه های مهمی را ایراد کرد.
شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس در حالی به چهلمین نشست خود در ریاض پایان داد که بزرگ نمایی ادعاهای بی پایان شاه سعودی علیه ایران و مقاومت در منطقه در رسانههای وابسته این کشور هم نتوانست سایه سنگین ناشی از عدم حضور سه تن از سران به ویژه امیر قطر در این نشست را کمرنگ کند.
مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای مداخلهجویانه، ایران را به نقض حقوق بشر و برخورد خشونتآمیز با اعتراضات متهم کرد. جوزف بورل، به نمایندگی از سوی این اتحادیه از حکومت ایران خواست تا شمار دقیق کشته شدگان آبانماه را اعلام کند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی مرجع تقلید عالی شیعیان روز جمعه دیدگاهها و مواضع مهم جدیدی درباره تحولات اخیر عراق ایراد کردند. مرجعیت دینی اعلای عراق، بر انتخاب نخست وزیر جدید و اعضای کابینه در طول مدت مشخص شده و به دور از هرگونه دخالت خارجی و نیز مسالمت آمیز بودن تظاهرات به دور از خشونت و هرج و مرج تأکید کردند و یادآور شدند که «نیروهای امنیتی» باید ...
وزارت خارجه چین این اقدام آمریکا را مداخله خطرناک در امور داخلی هنگ کنگ دانست. با وجود مخالفت شدید پکن، دونالد ترامپ، در حمایت آشکار از معترضان هنگ کنگ، قانون مصوب کنگره آمریکا را امضا کرد.
نخست وزیر عراق برای بررسی وضعیت این کشور در سایه تظاهرات مردمی، با سران کشور از جمله رئیس شورای عالی قضایی، رئیس پارلمان و وزرای دفاع و کشور جلسه مشترکی برگزار کرد. همزمان از عصر روز دوشنبه اینترنت در بخش های بزرگی از شهرهای مرکز و جنوب عراق مکرراً قطع شده است.
وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد: همانگونه که قبلاً سخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کرده بودند، هرگونه همکاری با شورای فرهنگی انگلیس ممنوع بوده و پیگرد قضایی خواهد داشت.