میدانهای مهم پایتخت لبنان یکشنبه شب را هم با خشونت و درگیری سپری کرد. وزیر کشور لبنان درباره برنامه نفوذیها برای ایجاد هرج و مرج و ممانعت از حصول توافق بر سر تشکیل دولت جدید لبنان هشدار داد. انتخاب نخست وزیر همچنان مهمترین چالش سیاسی احزاب لبنان است.
رئیسجمهور لبنان از نمایندگان پارلمان خواست تا دوشنبه هفته آتی در خصوص انتخاب نخستوزیر تشکیل جلسه دهند. معترضان لبنانی هم ضمن انتقاد از میشل عون و طبقه سیاسی حاکم، همچنان به تظاهرات و تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.
خبرگزاری رسمی لبنان اعلام کرد با شروع تظاهرات و تجمع همزمان معترضان لبنانی و طرفداران حزب «تیار الوطنی» وابسته به میشل عون، پلیس و نیروهای امنیتی لبنان برای جلوگیری از تنش بین این دو گروه در مسیر کاخ ریاست جمهوری مستقر شده اند. معترضان با تأکید بر مسالمت آمیز بودن تظاهرات، هدف خود را نجات کشور از طبقه سیاسی فاسد و تشکیل یک دولت مستقل کارآمد عنوان کردند....
دبیر کل سازمان ملل در موضعی مداخلهجویانه، خواستۀ رژیم صهیونیستی و آمریکا مبنی بر خلع سلاح مقاومت لبنان را تکرار و ادعا کرد: سلاح حزب الله تهدیدی برای صلح و ثبات است. خرداد سال گذشته نیز «گوترش» خواستار خلع سلاح حزب الله و ادامه فعالیت آن به عنوان یك حزب سیاسی در لبنان شده بود.
ارتش لبنان در 24 ساعت گذشته برای جلوگیری و پایان دادن به درگیری بین معترضان لبنانی و برخی افرادی که با پرچم حزب الله و حزب امل اسلامی رخ داده است، با استقرار در میدان های محل تجمعات در بیروت و صور اقدام به تیراندازی هوایی کرد.
احزاب اصلی لبنان بر سر نامزد تصدی نخست وزیر این کشور به توافق رسیدهاند. مقبولیت مردمی و مشروعیت قانونی نخست وزیر پیشنهادی تا پایان هفته در مجلس لبنان مشخص خواهد شد.
با کشته شدن یکی از تظاهرکنندگان لبنانی که از اعضای حزب وابسته به ولید جنبلاط بود، ارتش لبنان با صدور بیانیه ای ضمن اظهار تاسف، از بازداشت یک نظامی مسئول تیراندازی در محل تجمع معترضان در جنوب بیروت خبر داد. سعد حریری و ولید جنبلاط مردم را به آرامش فرا خواندند.
برخی فعالان سیاسی اعلام کردند «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان پذیرفته برای تسهیل در روند تشکیل دولت «تکنوکرات-سیاسی» کنار برود و قرار است «سعد الحریری» نخستوزیر این دولت باشد. جبران باسیل داماد میشل عون رئیس جمهور است و یکی از خواسته های جدی تظاهرکنندگان، کناره گیری این خانواده از قدرت بود.
سعد حریری نخست وزیر مستعفی و مامور به پیشبرد موقت امور لبنان عصر امروز پنجشنبه در چارچوب رایزنی های تشکیل دولت جدید، با "میشل عون" رئیس جمهوری در کاخ "بعبدا" دیدار کرد. شبکه المنار لبنان از دیدار یک نماینده حزب الله با سعد حریری و از اصرار نبیه بری بر نخست وزیری مجدد سعد حریری خبر داد.
تظاهرات لبنانیها که سه هفته پیش به طور خودجوش در اعتراض به مشکلات اقتصادی و معیشتی آغاز شد، از همان روزهای نخست مجموعه تحولاتی را شاهد بود که در راس آن بستن راهها و سپس تعطیلی مراکز دولتی و آموزشی قرار داشت.
تقویت سواد رسانه ای بخصوص در میان تریبون داران، امروزه اهمیت ویژه ای دارد، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اهمیت شناخت دقیق و به موقع تحولات اخیر لبنان و عراق تاکید کرد: نباید مسئولان جمهوری اسلامی در قبال قضایای عراق و لبنان به گونهای موضع گیری کنند که خودشان را یک طرف در تحولات نشان دهند.
رئیس جمهور لبنان با اشاره به اینکه لبنان در گذرگاه سختی قرار گرفته است گفت: در این شرایط کشور سخت نیازمند تشکیل یک دولت منسجم است. عون تاکید کرد: سوء استفاده از مردم در قبال یکدیگر بزرگترین خطر برای وحدت میهن و صلح داخلی است.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه، با توجه به شرایط جاری در لبنان بویژه تقدیم استعفاء توسط آقای سعد حریری به آقای میشل عون رئیس جمهور این کشور اظهار داشت: امیدواریم ملت و دولت لبنان این دوره خطیر و حساس را با موفقیت و همدلی پشت سر بگذارند.
رویترز به نقل از یک منبع لبنانی گزارش داد «سعد حریری» نخست وزیر لبنان به دلیل گسترش تظاهرات و به منظور اجابت خواست مردم، استعفای خود را بزودی اعلام خواهد کرد.
معترضان لبنانی در دوازدهمین روز تظاهرات خود با برپایی چادر و استقرار خودروهای خود در خیابانها، مسیرهای اصلی تردد به بیروت را بستند، لبنانی های معترض دیروز نیز با تشکیل زنجیره انسانی 170 کیلومتری اعتراض خود به فساد و وضعیت نابسامان اقتصادی را بیان کردند. تظاهرکنندگان لبنانی همچنان خواستار استعفای مقامات بلندپایه حکومت هستند.
یک روزنامه لبنانی با اشاره به دیدار کوتاه شب گذشته "سعد حریری" نخست وزیر لبنان با رئیس جمهور این کشور نوشت: حریری در این دیدار پیشنهاد تشکیل دولت جدید را مطرح کرد.
نخست وزیر لبنان از تاکید رئیس جمهوری این کشور بر لزوم بازنگری در اوضاع دولت از طریق سازوکارهای قانونی استقبال کرد. میشل عون، همچنین وحدت ملی مردم زیر پرچم لبنان و عبور از تقسیمات طایفه ای و حزبی را مورد تمجید قرار داد.