موسوی با حضور در بیستمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشگاه خوارزمی، گفت: برجام تصمیم جمعی نظام است و خروج آمریکا از برجام را باید پیروزی سیاسی، حقوقی و اخلاقی نظام ببنیم.
در نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان
سیدعباس موسوی: وزارت امور خارجه انقلابی است و انقلابی عمل میکند
اهداف انقلابی را در زر ورق گزارههای دیپلماتیک میپیچیم
18 مرداد 1398 ساعت 3:23
موسوی با حضور در بیستمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشگاه خوارزمی، گفت: برجام تصمیم جمعی نظام است و خروج آمریکا از برجام را باید پیروزی سیاسی، حقوقی و اخلاقی نظام ببنیم.
به گزارش ایصال نیوز از وزارت امور خارجه، سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه با حضور در بیستمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان، در دانشگاه خوارزمی، گفت: به نظر من اولین نفری که در داخل پس از مقام معظم رهبری به افول آمریکا اذعان کرد و موضوع را به صورت علمی، به عنوان کارشناس آمریکا، مطرح کرد دکتر ظریف بود.
او ادامه داد: دکتر ظریف به عنوان فردی که سی و چند سال در آمریکا زندگی کرده است و آنجا را میشناسد، از منظر کارشناسی باور دارد که اگر آمریکا با همین وضعیت حرکت کنند، ابتدا قدرت نرمش و سپس قدرت سختش را از دست خواهد داد و این به خاطر آن است که در حال استفاده بیش از حد قدرتش است.
موسوی به عنوان نمونه به استفاده ابزاری آمریکا از دلار اشاره کرد و گفت: کشورها به دلیل استفاده آمریکا از دلار، به عنوان یکی از منابع قدرت و فشار، در حال حذف دلار از مبادلات خود هستند و ما نیز سعی میکنیم تا جایی که بتوانیم از دلار برای مبادله استفاده نکنیم. اگر آمریکا از دلار به عنوان ابزار استفاده نمیکرد، شاید کشورها به این زودیها به فکر تغییر ارز مبادله ای خود نمی افتادند. در واقع به دلیل استفاده بیش از حد از ابزار دلار، یکی از منابع قدرت آمریکا به زودی رو به افول خواهد رفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: در آمریکا حداقل دو دیدگاه کلی در مورد جمهوری اسلامی وجود دارد، یک نگاه معتقد است حاکمیت ایران یکدست است و فرقی بین افراد مختلف و دیدگاههای مختلف در ایران وجود ندارد و اگر قرار است فشاری وارد کنند، نباید فرقی بین گروههای مختلف بگذارند چراکه همه به صورت یکپارچه عمل میکنند؛ حتی بعضی صهیونیست ها و افراطیهای آمریکایی با تبلیغ این رویکرد، خواستار شدت عمل با کل حاکمیت ایران هستند. از دیدگاه این طیف فرقی میان دکتر ظریف و سردار سلیمانی، بین این جناح و آن جناح نیست. بر اساس همین رویکرد هم مقام معظم رهبری و هم سردار سلیمانی و هم دکتر ظریف را تحریم میکنند. دیدگاه دیگری هم وجود دارد که ضمن دشمنی با ایران، سعی میکند روش پیچیده تری بکار بگیرد و معتقد است که باید دوگانگی در سیاست ایران را تقویت کرد تا از این شکاف و تفرقه فتنه ایجاد کرد تا ایران را به زوال بکشانند. هر دو این نگاهها ضدایرانی اند ما نباید اسیر بازیها و سیاست های آنها بشویم.
او گفت: شواهد و قرائن نشان می دهد که در تاریخ کشوری چنین مورد هجمههای همه جانبه نبوده است. حتی می توان گفت نسبت به دوران دفاع مقدس، فشار روانی، عملیات روانی و جنگ اقتصادی علیه ایران چندین برابر شده است. متاسفانه بعضا با نفوذ عوامل دشمن به شبکههای اجتماعی، سعی میکنند آثار این فشار اقتصادی بر روی افکار عمومی را موثر کنند.
او ادامه داد: اینجا لازم است که همه ما از جمله شما دانشگاهیان مواظب طراحیها علیه ایران باشیم و مراقب باشیم در زمین دشمن که قصد تفرقه افکنی و سپس فتنه آفرینی دارند قرار نگیریم. الان دشمن به شدت و صراحت میگوید قصد ما این است که مردم به ستوه بیایند این امر نیازمند هوشیاری است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: ما دیگر برای این فشارها از واژه "تحریم" استفاده نمیکنیم بلکه میگوییم "تروریسم اقتصادی" به خاطر آنکه تحریم ممکن است نزد بعضی از ملتها بار مشروعی داشته باشد.
موسوی پیرامون وزارت امور خارجه گفت: رهبر معظم انقلاب از عبارت وزارت امور خارجه نظام استفاده میکنند و این به معنی آن است که وزارت خارجه، وزارت خارجه فلان حزب، دولت و گروههایی که می آیند و می روند نیست بلکه وزارت امور خارجه نظام جمهوری اسلامی ایران است. وزارت امور خارجه اگرچه در فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری سیاست خارجی نقش موثر دارد اما در مجموع مجری دستورالعمل هایی است که در نظام با مشورت های مختلف تصمیم گیری میشود و سپس توسط وزارت امور خارجه اجرا میشود. وزارت امور خارجه سرخود کاری انجام نمی دهد. وزارت خارجه معتقد است در مقام نظر مجتهد است و هر جا که باید نظر بدهد، بر اساس اجتهاد خود نظرش را به نهادهای تصمیم گیر ارائه میکند و این وظیفه را به عنوان دیده بان امین نظام تکلیف شرعی خود می داند، اما در مقام عمل مقلد هست، آن زمانی که نظام به تصمیم برسد هیچگاه نظرات داخلی خود را در اجرای آن تصمیمات دخالت نخواهد داد.
او افزود: وزارت امور خارجه انقلابی است و انقلابی عمل میکند اما نباید توقع حرف و عمل شدید و غلیظ داشته باشید؛ وزارت خارجه باید بتواند اهداف انقلابی را در زر ورق گزارههای دیپلماتیک بپیچد و به خورد جامعه بین الملل بدهد. بنابراین زمانی که اهداف یکی هست، هر کسی با هر زبانی که بلد هست باید با دنیا صحبت کند. نظامیان با زبان نظامی، دیپلمات ها با زبان دیپلماسی که به هدف غایی برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود اعلام داشت برجام تصمیم جمعی نظام است و خروج آمریکا از برجام را باید پیروزی سیاسی، حقوقی و اخلاقی نظام ببنیم. حتی همین امروز اگر برجام نبود ائتلاف سازیها علیه ایران در منطقه یقینا پیروز میشد.
موسوی افزود: بارها اعلام شده است که اگر برجام نمره اش ۹۵ یا ۵ بوده است باید از فرصتی که در آن وجود دارد استفاده کرده و برای جلو بردن کشور و کنترل فشارها استفاده کنیم.
او افزود: نظام باید از هر روش و ابزاری که در اختیار دارد برای کاهش فشارهای داخلی بر مردم و تنش های خارجی استفاده کند و این به معنای وادادگی، به معنی ترسو بودن و انفعال نیست. دیپلماسی و مذاکره ابزاری است که ما بتوانیم فشارها را نسبت به کشور کم کنیم، باید بلد باشیم چگونه فرصت سازی کنیم. این نیست که ما برای مذاکره مذاکره کنیم بلکه مذاکره را زمانی دنبال میکنیم که منفعت یا دفع شری برای کشور به همراه داشته باشد.
موسوی ادامه داد: قدم به قدم بندهای برجام در سطوح و لایههای مختلف نظام بررسی مشورت و تصمیم گیری شد.
او افزود: دنیا آمریکا را به خاطر خروج از برجام مقصر می داند اما هنوز برخی در داخل دنبال مقصر داخلی هستند. اگر فریادی داریم باید این فریادها را بر سر آمریکا بکشیم و دنیا را متوجه خیانت آنها کنیم.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 3577