انتشار اخبار مربوط به برگشت خوردن محصولات مختلف کشاورزی ایران از سوی چند کشور متفاوت، پرسش ها و نگرانیهایی را ایجاد کرده است. نگرانیهایی که علاوه بر سلامت جسمانی مردم، سلامت روانی آنان را هم تهدید میکند.
یک خبر، چند پرسش؛
سموم علیه سلامت جسمی و روانی مردم
ایسنا , 8 دی 1400 ساعت 6:24
انتشار اخبار مربوط به برگشت خوردن محصولات مختلف کشاورزی ایران از سوی چند کشور متفاوت، پرسش ها و نگرانیهایی را ایجاد کرده است. نگرانیهایی که علاوه بر سلامت جسمانی مردم، سلامت روانی آنان را هم تهدید میکند.
در هفتههای اخیر خبر برگشت خوردن برخی محصولات کشاورزی ایران از سوی کشورهای مقصد نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
ایسنا با اشاره به این خبر نوشت: در میانههای آذر ۳۷ کامیون فلفل دلمهای ایرانی به علت بالا بودن میزان آفتکشهای باقیمانده در آن از سوی کشور روسیه برگشت خورد.
چند روز بعد سازمان حفظ نباتات و قرنطینه هندوستان به علت وجود ذرات سفید روی پوست کیوی صادراتی ایران به این کشور، این محصول را به ایران بازگرداند. حالا هم ماجرای برگشت خوردن سیبزمینیهای صادراتی ایران به ازبکستان پیش آمده است.
هرچند علت این موضوع، حجم بالای خاک روی پوست این سیبزمینیها عنوان شده و حتی مناقشه بر سر این است که ازبکستان محصولات ایران را مرجوع کرده یا آذربایجان!
این که نام کشور برگشتدهنده محصولات کشاورزی ایران چه باشد تفاوتی در اصل ماجرا ایجاد نمیکند.
به هر حال تکرار برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایرانی از سوی کشورهای مقصد و سرنوشت این محصولات، نگرانیها و پرسشهایی را ایجاد میکند:
۱. آیا قرار است این محصولات مرجوعی وارد چرخه غذایی ایرانیان شود؟
۲. در صورت نابودی این محصولات، سرنوشت هزینههای تولید آن چه میشود و از جیب چه کسانی پرداخت خواهد شد؟
۳. چطور میتوان به سایر محصولات کشاورزی موجود در بازار اطمینان کرد آن هم در حالی که محصولات صادراتی که معمولا باید کیفیت درجه یک داشته باشند به چنین سرنوشتی دچار میشوند؟
۴. در سالهای اخیر، آلودگی هوا، آلودگیهای زیستمحیطی، پارازیت، نبود واکسن و بسیاری از این موارد جان دهها هزار ایرانی را گرفته و با خطر مواجه کرده که آمار دقیقی هم از آن وجود ندارد. آیا باید حالا آلودگیهای کشاورزی را هم به این موارد اضافه کرد؟
۵. متولیان ورود این سموم و آفتکشها به کشور و ناظران بر تولید این محصولات کشاورزی چه دستگاههایی هستند و آیا با چنین نحوه نظارتی میتوان به طریق اولی به سایر محصولات تولیدی در داخل کشور نیز شک داشت؟
۶. چرا دستگاههای نظارتی پیش از وقوع چنین مواردی به وظایف خود به درستی عمل نمیکنند تا چنین آبروریزیهایی در سطح بینالمللی برای کشور رخ ندهد؟
۷. چرا مدعیالعموم و دستگاه قضایی در مباحث اینچنینی ورود نمیکند؟
۸. اگر دستگاه قضا در چنین مواردی ورود کرده، نتایج آن چه بوده است؟
۹. با توجه به گرانی محصولات پروتئینی، بسیاری از مردم رو به استفاده از محصولات کشاورزی از جمله سیبزمینی آوردهاند اما با وجود چنین اتفاقاتی تکلیف سلامت سفره مردم چه خواهد بود؟
۱۰. آیا قرار است باز هم در بر همین پاشنه بچرخد و هر از چندی شاهد چنین اتفاقاتی باشیم که علاوه بر سلامت جسمانی مردم، سلامت روانی آنان را هم بههم میریزد؟
انتهای پیام/*
کد مطلب: 20536