وقتی یاد وضعیت پسرم و ضجههای همسرم میافتم و به اصرارهای «سعید» به طبیعی بودن شرایط و ممانعت او از تماس با اورژانس فکر میکنم جگرم آتش میگیرد. نمیتوانم از قصور او بگذرم و شکایت دارم.
مرگ پسر 7 ماهه پس از ختنه
24 ارديبهشت 1398 ساعت 7:08
وقتی یاد وضعیت پسرم و ضجههای همسرم میافتم و به اصرارهای «سعید» به طبیعی بودن شرایط و ممانعت او از تماس با اورژانس فکر میکنم جگرم آتش میگیرد. نمیتوانم از قصور او بگذرم و شکایت دارم.
زهره صفاری در صفحۀ حوادث شماره امروز (سه شنبه) روزنامه ایران، گزارش داد: مرد پرستار که پس از ختنه نوزاد 7 ماهه در خانه باعث مرگ وی شده بود از سوی قاضی دادگاه جرایم پزشکی صددرصد مقصر شناخته شد.
بهگزارش خبرنگار حوادث «ایران»، اوایل اردیبهشت سال گذشته بود که پدر و مادر «امیرعباس» تصمیم گرفتند پسرشان را برای عمل ختنه نزد پزشک ببرند. از آنجا که این نوزاد زیبا تنها فرزند خانواده بود حساسیت زیادی برای این کار داشتند. امیرعباس در 7 ماهگی تازه یاد گرفته بود به تنهایی روی شکم برگردد و با کمک دیگران چند دقیقهای بنشیند. در حالی که والدینش دنبال پزشکی حاذق میگشتند یکی از اقوام آنها که پرستار بیمارستان بود و به قول خودش بیشتر بچههای فامیل را او ختنه کرده بود پیشنهاد داد تا این عمل را در خانه انجام دهد و به آنها اطمینان داد که هیچ خطری برای بچه ندارد.روز موعود سعید(پرستار) با یک کیف کوچک وسایل جراحی به خانه آنها آمد. نگرانی در چهره پدر و مادر امیرعباس موج میزد. به تجویز پرستار یک قاشق شربت خواب آور در دهان کودک ریختند و سپس مرد میانسال اطراف محل جراحی داروی لیدوکایین تزریق کرد. پسر کوچولو مدام گریه میکرد و مادر و پدرش نیز پا به پای او اشک میریختند. چند دقیقه بعد عمل جراحی تمام شد اما ناگهان پسر کوچولو نفسش بند آمد. مادر با دیدن صورت کبود بچهاش بر سر و صورتش میکوبید و پدر مضطرب و نگران از سعید میخواست کاری بکند. اما پرستار مدام آنها را به آرامش دعوت میکرد و میگفت طبیعی است نگران نباشید! او حتی اجازه نمیداد آنها با اورژانس تماس بگیرند. اوضاع اما وقتی بدتر شد که ناگهان پسرک تشنج کرد و کف از دهانش بیرون ریخت. دیگر جای تعلل نبود، با اورژانس تماس گرفتند و «امیرعباس» به بیمارستان انتقال یافت. اما پزشکان نتوانستند نجاتش دهند و نوزاد به کما رفت و پس از چند روز تسلیم مرگ شد.
شکایت از پرستار
پدر «امیرعباس» پس از مرگ پسرش به دادسرای ناحیه 19 تهران رفت و از «سعید» شکایت کرد. او به بازپرس شعبه 4 گفت: «وقتی یاد وضعیت پسرم و ضجههای همسرم میافتم و به اصرارهای «سعید» به طبیعی بودن شرایط و ممانعت او از تماس با اورژانس فکر میکنم جگرم آتش میگیرد. نمیتوانم از قصور او بگذرم و شکایت دارم.»
به این ترتیب به دستور بازپرس، پرونده به کمیسیون پزشکی ارسال شد. کمیسیون اول با حضور سه کارشناس اوایل آبان تشکیل شد و اعضا پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، «سعید» را بهدلیل دخالت در امور پزشکی، صددرصد در مرگ «امیرعباس» مقصر دانستند. این پرونده با اعتراض متهم به کمیسیون دوم رفت و این بار نیز 5 کارشناس پزشکی قانونی رأی قبلی را تأیید کردند.به این ترتیب کیفرخواست پرونده با موضوع قتل شبه عمدی صادر و برای رسیدگی به شعبه 1043 دادگاه کیفری 2(مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد. جلسه دادگاه یک سال پس از مرگ نوزاد شیرخواره تشکیل شد. مادر «امیرعباس» که هنوز داغ فرزندش تازه بود، در حالی که گریه امانش نمیداد، خواستار مجازات عامل مرگ فرزندش شد. در ادامه متهم نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: من سالها پرستار و تکنیسین بیمارستان بودم. نمیدانم چرا این اتفاق افتاد الان هم از این ماجرا خیلی متأثر هستم.
قاضی پس از شنیدن اظهارات طرفین و بررسی مدارک، با استناد به نظریه کمیسیون پزشکی «سعید» را در مرگ طفل صد درصد مقصر شناخت و متهم را از جنبه عمومی جرم به 2 سال حبس تعزیری و از جنبه خصوصی به پرداخت دیه کامل انسان محکوم کرد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 1859