قلمش عاشقانه بر صفحه کاغذ به رقص در می آید، خستگی برایش معنایی ندارد، برای دلش می نویسد و هنرمندانه واژه های خدایی را به رشته تحریر در می آورد.طبق گفته آقای فتحی، او تاکنون 5 نسخه از قرآن را به هنر خویش کتابت کرده اما توان مالی برای چاپ این آثار را ندارد. هدفش کسب شهرت نیست بلکه عشق و اراداتی است که به باری تعالی و قرآن کریم دارد.
به گزارش ایصال نیوز به نقل از ایرنا، در کردستان پیرمردی عاشقانه مشق عشق می نگارد، شیشه های ضخیم عینکش نشان از ضعف نور چشمانش دارد اما صدای گوشنواز حرکت قلم بر صفحه، حکایت از وجود چشمانی دیگر دارد، چشم عشق و بصیرت. این داستان مردی 80 ساله است که اغلب وقتش را صرف قرائت قرآن و کتابت آن می کند و از اینکه واژه های این کتاب آسمانی را به نگارش درمی آورد، احساس شعف دارد و در این فضای عرفانی سیر می کند. او سال هاست عاشقانه قلم می زند و وجودش را در وادی تحریر آیه های قرآنی قرار داده و بدون هیچ نیت و چشمداشتی فقط برای آرام دل و خدمت به کلام خدا و معجزه پیامبر(ص) می نویسد. سیف الله فتحی، دارای مدرک دیپلم، متولد روستای امروله از توابع سنندج، 80 سال از خدا عمر گرفته و اکنون بازنشسته اداره کل ورزش و جوانان کردستان است. خانه ای نسبتا قدیمی در خیابان شهدای سنندج دارد و با حقوقی نه چندان مناسب در کنار خانواده اش در کمال سادگی و به دور از هیاهو و تجملات شهری زندگی می کند.
حاج سیف الله علاقه زیادی به خوشنویسی دارد، مهارتش را در نوشتن خط نسخ و ثلث به خوبی نشان داده و با وجود بالا بودن سن، زیبا می نویسد و هنرش را بر ورق کاغذ به نمایش در می آورد. این کاتب قرآن، عاشق نگارش کتاب الهی است و علاقه اش به کلام الله مجید را از لابلای صحبت هایش به وضوح می توان دید، اشک شوق کنار چشم هایش اشتیاقش برای خدمت به این کتاب آسمانی را بیان می کند. فتحی استعدادش را در خوشنویسی با گذراندن دوره ای 6 ماهه نزد علی اشرف زانیار استاد بزرگ خوشنویسی کردستان شکوفا می کند و سال 86 و سه سال پس از بازنشستگی اش برای اولین بار تصمیم به کتابت قرآن کریم می گیرد. فتحی تاکنون چهار نسخه قرآن را به خط نسخ و به زیبایی هر چه تمامتر کتابت کرده و آن را در منزل مسکونی خود نگهداری می کند، بی آنکه کسی به آن توجهی داشته باشد یا اقدامی برای تکثیر و چاپ آن کند.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نسخه اول کتابت قرآن را در طول 9 ماه بدون تلاش بی وقفه نگارش کردم و بعد از چهار سال استراحت کتابت را از سر گرفتم. این کاتب خوش ذوق قرآن، نسخه دوم را سال 91، نسخه سوم را سال 94 و آخرین نسخه را سال گذشته کتابت کرد و امیدوار است نسخه پنجم را نیز آغاز کرده و این راه را ادامه دهد.
فتحی ادامه داد: هر روز حدود 9 ساعت از وقتم را صرف نگارش کلام الله مجید کرده و از روی عشق و علاقه بی آنکه احساس خستگی کنم، قلم می زدم. او برای کتابت هر کدام از نسخه ها حدود 10 میلیون ریال هزینه کرده و بدلیل بالا بودن هزینه، توان چاپ و انتشار آن را ندارد، ضمن اینکه دستگاه و ارگانی هم برای این کار پیشقدم نشده است. این نسخه ها در ابعاد 30 *40 سانتیمتر، وزن هر کدام 9 کیلوگرم و در قالب کاغذ A3 نگارش شده و زیبایی منحصربفردش انسان را به اشتباه می اندازد، بطوریکه چاپ گونه به نظر می رسد. تعداد صفحات نسخه چهارم آن 687 اما نسخه های دیگر 620 صفحه است و این کاتب سنندجی با استفاده از نیش فلزی و مرکب مخصوص واژه ها را به رشته تحریر در آورده است.
نگارش نسخه های دوم و سوم هر کدام هشت ماه و نسخه چهارم 6 و نیم ماه طول کشیده و جالب است که این کار را بدون استفاده از میز و صندلی و بر روی زمین و با زحمت زیاد انجام داده است. با نگاهی به دیوارهای اطراف خانه اش آثاری زیبا به خط ثلث دیدم که نشان از توانمندی این کاتب خوشنویس در خطوط مختلف دارد. طبق گفته آقای فتحی، 500 میلیون ریال هزینه برای چاپ و تکثیر اثرش نیاز هست که چنین توان مالی ای ندارد البته این را هم گفت که هدفش کسب شهرت نیست بلکه عشق و اراداتی است که به باری تعالی و قرآن کریم دارد.
انتظار است ارگان های مرتبط از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چاپ چنین آثار ارزشمندی همت به خرج دهد و تلاش و هنر هنرمندانی مانند سیف الله فتحی را ارج نهد چرا که از بین رفتن این نسخه های خطی را باید محتمل دانست.
کردستان دارای 10 قرآن تاریخی از دوره های صدر، میانه و معاصر اسلامی است که قرآن تاریخی روستاهای سلین، کاشتر، کانی مشکان ، مولان آباد، نجنه علیا و هفتاش است که تاکنون هفت مورد از آنها مرمت و خود روستاها جانمایی شده است. این استان 828 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی داشته که از این تعداد هشت مورد اثر منقول شامل قرآن ها و برخی کتاب ها و همچنین 31 اثر معنوی است.
انتهای پیام /*