میرتاجالدینی(موافق): نمایندگان با رد کلیات بودجه، جامعه را به سمت بحران نبرید، بسیاری از موارد بودجه قابل اصلاح و حذف است. ایزدخواه(مخالف): از بودجه ۹۸ بحران بنزین درآمد و از بودجه ۹۹ بحران بورس، از بودجه سال ۱۴۰۰ نیز میخواهند بحران ارز در بیاورند
در حاشیه رد کلیات بودجه توسط نمایندگان
مخالف و موافق کلیات بودجه ۱۴۰۰ در مجلس چه گفتند
حدود شش ماه تدوین و بررسی به دولت ارجاع شد
خبرآنلاین , 14 بهمن 1399 ساعت 12:53
میرتاجالدینی(موافق): نمایندگان با رد کلیات بودجه، جامعه را به سمت بحران نبرید، بسیاری از موارد بودجه قابل اصلاح و حذف است. ایزدخواه(مخالف): از بودجه ۹۸ بحران بنزین درآمد و از بودجه ۹۹ بحران بورس، از بودجه سال ۱۴۰۰ نیز میخواهند بحران ارز در بیاورند
به گزارش ایصال نیوز، در جلسه روز سه شنبه مجلس، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان باید آثار تصویب و رد کلیات بودجه را سبک و سنگین کنند و با رد کلیات بودجه، جامعه را به سمت بحران نبریم.
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در موافقت با کلیات بودجه 1400 اظهار کرد: دولت بیش از ۶ ماه روی لایحه بودجه کار کرده و آن را به مجلس شورای اسلامی فرستاده و مجلس هم دوماه در کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون تلفیق روی آن وقت گذاشته تا امروز که آن را به مجلس شورای اسلامی تحویل داده است.
وی ادامه داد: بودجه سند مالی یکساله کشور است مگر میشود کشور را بدون بودجه اداره کرد. بودجه یک دوازدهم و سه دوازدهم هم برای شرایط بحرانی و زمانهایی است که فرصت بررسی و تصویب نداشته باشیم.
میرتاجالدینی افزود: این بودجه ،سیزدهمین بودجهای است که در مجلس شورای اسلامی یا دولت برای تصویب آن نقش داشته اند بنابراین اگر این بودجه چند بار به دولت و کمیسیونهای تخصصی یا کمیسیون تلفیق برگردد غیر از این نخواهد بود، زیرا ما محدودیت منابع داریم و ساختار بودجه را هم اصلاح نکردیم، بنابراین هرچه باشد در همان چارچوب خواهد بود. پس واقعبینانه به کلیات نگاه کنید البته من دغدغه ارزشمند مخالفین را میدانم، اما سبک و سنگین کنید که تصویب و رد آن چه آثاری دارد.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: اگر ما کلیات بودجه را تصویب کنیم جامعه را به سمت بحران نبردهایم و دست خود را هم باز کردهایم. خیلی از موارد را میتوان در صحن اصلاح و حذف کرد.
وی با بیان اینکه گزارش کمیسیون تلفیق موجب شفافیت بیشتر بودجه، نظم و انضباط مالی و محرومیت زدایی و همچنین حذف رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی میشود، گفت: کمیسیون تلفیق همچنین به مسائل فرهنگی توجه کرده و معیشت مردم، حمایت از اقشار ضعیف، همسانسازی حقوق بازنشستگان و کاهش وابستگی به نفت را مورد توجه قرار داده است.
*سخنان مخالف
روح الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مخالفت با کلیات بودجه با اشاره به این موضوع که اصلاحات ساختاری مقدم بر اصلاحات پولی و مالی است گفت: تا مسئولان بانکهای خصوصی سرکش را کنترل نکنند، افزایش یارانه فایدهای ندارد بلکه مردم را فقیرتر میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به قسمت هایی از کتاب هنر تحریم گفت: سیاست تحریم امروز متمرکز بر نرخ ارز است. و در این کتاب میخوانیم که میخواستند تحریمهای جدید اعلام کنند اما دیدند دولت خودش میخواهد روی ارز اقداماتی انجام دهد که ارز افزایش پیدا کند که در نهایت منجر به بحران مرغ شد. ما نباید در سال ۱۴۰۰ به این بحرانها بربخوریم.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که اغتشاشات سال ۱۳۷۲ دقیقا از افزایش ارز شروع شد ظرف چند ماه میزان ارز از ۲۵۰ تومان به ۷۵۰ تومان رسید و تورم ۵۰ درصدی به ملت تحمیل شد، گفت: از بودجه سال ۱۳۹۸، بحران بنزین درآمد، از بودجه سال ۱۳۹۹ بحران بورس درآمد و میخواهد از بودجه سال ۱۴۰۰ بحران ارز در بیاورند.
وی پس از قدردانی از زحمات کمیسیون تلفیق به این موضوع اشاره کرد که علم اقتصاد یک علم رفتاری است تا حسابداری و در ادامه گفت: نمایندگان بدانند که اصلاحات، اصلاحات روی کاغذ در جامعه طور دیگری رقم میخورد. وقتی این صحبت میشود که ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار است تغییر کند پایان این گفت و گو را جامعه تعیین میکند و مسئولان که این صحبت را شروع کردند نمیتوانند رفتار مردم را کنترل کنند.
ایزدخواه در ادامه افزود: اطلاعات محرمانهای دارم که ثابت میکند این روش به سرانجام نخواهد رسید وضع ارز ۴۲۰۰ تومانی یک سیاست غلط بود برای اینکه دولت بتواند ارز آزاد را در بازار بالا ببرد. بعضی به این استناد میکنند که ارز ترجیحی به میزان ۳۰ درصد گوشت گوسفند را کاهش داد. سوال ساده اینجاست که مگر گوسفند مثل مرغ تا ۹۰ درصد به نهادههای دامی وابسته است؟
وی در انتها پس از بیان این موضوع که ما در شرایطی هستیم که یک دولت مسئولیت ناپذیر و ناکارآمد بر سر کار است سیاستهای پولی و مالی وقتی امکان اعمال دارند که یک دولت مقتدر بر سر کار باشد نه یک دولتی که هنوز بودجه تصویب نشده اعلام کرده که آن را اجرا نخواهد کرد، گفت: نمایندگان دقت کنند که ما روی کاغذ میگوییم اصلاح کردیم دولت در آینده زیربار نخواهد رفت و بودجه ضعیف نامش میشود بودجه مجلس.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 14584