به گزارش ایصال نیوز، به گفته نعمت الله شهبازی مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دیدار با مدیران واحدهای تولیدی استان قزوین، طی سال ۹۸ حدود ۴۲۵ هزار میلیارد تومان نیاز بخش صنعت به لحاظ سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برآورد شده بود که آمارهای منتشره بانک مرکزی نشان میدهد جمعا ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت یا تمدید شده است. این عدد نشان دهنده کسری ۱۰۵ هزار میلیارد تومانی است به همین دلیل یکی از چالشها و مشکلات هر بنگاه دار و مدیر صنعتی و معدنیای موضوع نقدینگی است و تقریبا نیمی از مشکلات بخش صنعت و معدن به نقدینگی باز میگردد.
در سال جاری با توجه به رشد ۳۵ درصدی هزینههای تولید، طبق برآوردها برای حفظ وضع موجود ۵۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت و در گردش نیاز است و اگر عملکرد شبکه بانکی ۴۱۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت و ۲۸ درصد فاصله میان نیاز بخش صنعت و معدن و عملکرد بانک مرکزی به وجود خواهد آمد.
با توجه به این مساله واحدهای تولیدی قزوین باید با افزایش دانش خود به سمت روشهای جدید تامین مالی حرکت کنند و تمرکز نگاه خود را از شبکه بانکی برای رفع کمبود نقدینگی خارج سازند.
*پذیرش در بازار سرمایه، راهکار برون رفت از کمبود نقدینگی
مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: اگر یک کارآفرینی که دارای بنگاه اقتصادی با ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش است برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه کند ممکن است بانک وثایق و ارزش دارایی او را اعم از کارخانه و ماشین آلات اصلا قبول نکند و ملک داخل شهر، سپرده و ... را برای صدور ضمانت نامه یا پرداخت تسهیلات مطالبه نماید و در نتیجه یک کارآفرین با ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارایی برای ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی گرفتار وثیقه و ضمانت بانکی خواهد شد.
شهبازی گفت: یکی از مزیتهای بزرگ پذیرش در بورس برای سهام دار عمده و مالک این است که بعد از پذیرش در بورس به راحتی میتواند از ورقه سهم خود به عنوان وثیقه استفاده کند.
وی افزود: این ورقه سهم، یک موضوع استاندارد پذیرفته شده است و هیچ بانکی نیست که سهام پذیرفته شده تابلوی بورس را به عنوان وثیقه نپذیرد.
این مسوول گفت: پذیرش در بورس باعث میشود که دارایی بنگاههای تولیدی به عنوان یک دارایی قابل ارزیابی شناخته شود و با استفاده از ابزار بورس و بازار سرمایه، ارزش واقعی دارایی در یک رقابت شفاف کشف نرخ شده و ارزش درصد واگذار شده بعد از سه روز به حساب صاحب بنگاه واریز گردد.
وی گفت: طی روزهای اخیر پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در ردیف خرید بورس صف میکشند و روز به روز رکوردهای قبلی خرید سهام شکسته میشود که دلیل آن رشد سریع نقدینگی در میان مردم است و بخش صنعت باید از این رشد نقدینگی در جامعه استفاده کند.
شهبازی افزود: از طرف دیگر بنگاههای اقتصادی میتوانند تا ۶۷ درصد سهام خود را نگاه داشته و تا ۳۳ درصد را عرضه کنند که به این شکل هیچ اختیاری را از دست نمیدهند و مجمع فوق العاده و هیات مدیره در اختیار خود آنها باقی خواهد ماند.
*تقویت دانش مالی، نیاز اصلی بنگاههای تولیدی و صنعتی کشور
مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: چالش امروز بنگاههای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور قبل از نیاز مالی، دانش مالی بوده که مشکلات و معضلات زیادی را برای آنها به وجود آورده است.
شهبازی افزود: متاسفانه سهم روشهای نوین ابزارهای تامین مالی در بنگاههای اقتصادی و تولیدی کشور زیر پنج درصد است و از سوی دیگر، دانش مالی بسیاری از بنگاههای تولیدی کشور متناسب با دانش فنی آنها رشد و پیشرفت نکرده است.
این مقام مسئول گفت: ما در زمینه دانش مالی بیش از پیش نیاز به کار داریم و بسیاری از بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ باید به سمت آشنایی بیشتر با این دانش حرکت کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به این مساله باید بنگاهاقتصادی کشور به سمت افزایش دانش مالی و روشهای نوین تامین سرمایه از جمله بورس حرکت کرده و برای رفع کمبودها و مشکلات خود در این حوزه گام بردارند.
شهبازی گفت: امسال یکی از محورهای مهم کشور و دولت توسعه تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه است تا با مضرات و پیامدهای منفی رشد سریع نقدینگی در دست مردم، کسری شدید آن در بنگاههای اقتصادی، مشکلات کاهش تولید، تعدیل نیرو و ... مواجه نشویم.
انتهای پیام/*