درحالت کلی خیلی کم پیش میآید که مردم ژاپن به چیزی اعتراض کنند. یکی از دلایل عمده آن این است که وقت اعتراضکردن ندارند و اعتراضکردن در برنامه روزانهشان گنجانده نشده است.
اعتراض میکنم پس نیستم
وحید میرزایی*
شهرونگ , 28 ارديبهشت 1399 ساعت 6:55
درحالت کلی خیلی کم پیش میآید که مردم ژاپن به چیزی اعتراض کنند. یکی از دلایل عمده آن این است که وقت اعتراضکردن ندارند و اعتراضکردن در برنامه روزانهشان گنجانده نشده است.
در حال حاضر دنیا طوری با مشکلات مختلف دستوپنجه نرم میکند که مردم دیگر جانشان به لبشان رسیده و زبان به اعتراض گشودهاند. سیاستمداران نیز واکنشهای مختلفی نسبت به اعتراض مردم نشان میدهند. در اینجا اعتراض در برخی از کشورهای دنیا را مرور میکنیم:
فرانسه
مردم فرانسه بهطورکلی خیلی اهل اعتراض نیستند و تا دودقیقه ولشان میکنی، میروند داخل کافه و زارت عاشق میشوند. اما اخیرا به دلایل اقتصادی مردم این کشور نیز شروع به اعتراض کردهاند، اما اعتراضشان بسیار ملو و آرام است، به این صورت که چند پلاکارد اعتراضی را بالای سر میبرند و خیلی آرام و بدون سروصدا درخیابان تجمع میکنند. بعد از چندساعت نیز به همان شکل به سمت خانههایشان حرکت میکنند و در راه برگشت، سری هم به کافه زده و زارت عاشق میشوند. البته در سالهای اخیر پلیس فرانسه چون عادت به همین مقدار اعتراض هم ندارد، هول شده و بیخودی وسط خیابان گاز اشکآور پرتاب میکند.
کرهشمالی
کرهشمالی از آن کشورهایی است که واژه اعتراض در دایره لغات مردم این کشور وجود ندارد. مردم این کشور اصلا نمیدانند اعتراض چیست و وقتی نسبت به موضوعی معترضند، فقط ناراحت میشوند و نمیدانند چه باید بکنند. همینجور چند روزی در خود میپیچند و بیقراری میکنند. پس از چند روز که ناراحتیشان کم شد، به سرعت از «کیم جون اون» رهبر کرهشمالی تشکر میکنند و لبخند میزنند، به دلیل اینکه همین چند خط نیز امکان دارد نوعی اعتراض به وضع کرهشمالی تلقی شود، از همینجا ضمن عذرخواهی از کیم جون اون، تمام چند خط قبل تکذیب میشود.
ژاپن
اساسا ژاپنیها یک حالتی در میمیک صورت و قیافهشان است که آدم میبیندشان، یاد کارهای عقبافتادهاش میافتد. درحالت کلی خیلی کم پیش میآید که مردم ژاپن به چیزی اعتراض کنند. یکی از دلایل عمده آن این است که وقت اعتراضکردن ندارند و اعتراضکردن در برنامه روزانهشان گنجانده نشده است. دلیل دیگر آن هم این است که مردم ژاپن هیچ بهانهای برای اعتراض ندارند. طبق تحقیقات تاریخشناسان فقط در یک مورد در سال ١٩٩٥ به مدت دودقیقه برق محلهای در توکیو قطع شد که تا مردم آن محله خواستند اعتراض کنند، رئیسجمهوری و وزیر نیروی ژاپن ظرف همان دودقیقه خود را به محل قطعی برق رسانده و جلوی مردم به نشانه عذرخواهی تعظیم کردند و رئیس برق منطقهای توکیو هم استعفا داد. یکبار دیگر در سال ٢٠٠٧ دو شهروند ژاپنی به دلیل افزایش نیمدرصدی قیمت تنماهی اعتراض کردند که بلافاصله دانشمندان ژاپنی
از اعتراض آن دو، برق تولید کردند و درآمد حاصل از آن باعث کاهش ٥درصدی تورم در ژاپن شد.
*طـــنــزنـویــس
انتهای پیام/*
کد مطلب: 9610