کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

«مایک پمپئو» و جریان‌سازی علیه ایران

حسن هانی‌زاده*

آرمان ملی , 11 ارديبهشت 1399 ساعت 9:50

آمریکا سعی می‌کند بار ديگر به برجام بازگردد تا نقش تخريبی موثرتری را در توافقنامه برجام ايفا کند که با قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل مورد تاکيد قرار گرفته است.


تلاش مايک پمپئو، وزير خارجه آمريکا و تيم دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور اين کشور براي تهيه پيش‌نويس قطعنامه‌اي در راستاي اعمال تحريم‌هاي تسليحاتي عليه ايران قطعا با شکست مواجه خواهد شد و آمريکا در شرايط فعلي موفق نخواهد شد که چنين قطعنامه‌اي را در شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران تصويب کند.

در درجه نخست آمريکا از برجام به کلي خارج شده و نمي‌تواند در‌خصوص برجام اظهارنظر يا اعمال نفوذ کند.

خروج آمريکا اين حق را از آمريکا سلب کرده که در مورد برجام نمي‌تواند تصميم‌گيري کند. البته کشورهاي ديگري مثل انگلستان و فرانسه ممکن است به نيابت از آمريکا چنين پيش‌نويسي را در شوراي امنيت مطرح کنند.

بعد از آنکه آمريکا نتوانست به اهداف خود در ادامه فشار حداکثري برسد، به فکر راه‌هاي جديدي افتاد و با توجه به اينکه دولت فعلي آمريکا به هيچ اخلاق سياسي و اصول شناخته شده بين‌المللي پايبندي نشان نداده، الان سعي مي‌کند بار ديگر به برجام بازگردد تا نقش تخريبي موثرتري را در توافقنامه برجام ايفا کند که با قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل مورد تاکيد قرار گرفته است.

از سوي ديگر بايد توجه کرد روسيه و چين به‌عنوان دو عضو دائمي شوراي امنيت سازمان ملل مانع از تصويب قطعنامه‌ مورد‌پسند آمريکا خواهند شد.

با توجه به اينکه قطعنامه‌اي که قرار است عليه ايران در شوراي امنيت مطرح بشود، به دليل گزارش‌هاي متعدد آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي نشان مي‌دهد که ايران به تمام تعهدات خود عمل کرده، ولي ساير امضاکنندگان توافقنامه برجام به آن عمل نکرده‌اند، اکنون آمريکا با چند نکته مواجه شده است: نخست بحران کروناست که ثابت کرده آمريکا از توان مديريت اين بحران عاجز است و از توانايي بالايي براي مدريت بحران کرونا برخوردار نيست.

موضوع ديگر اينکه آمريکايي از هر فشاري و از هر موضوعي براي اعمال تحريم براي ايران استفاده کرده ولي نتواسته به اهداف خود برسد و به همين دليل به نظر مي‌رسد فضا و جامعه جهاني براي اينکه يک قطعنامه جديد عليه ايران در شوراي اميت صادر شود، مناسب نيست.

ضمن اينکه به دليل شرايط اقتصادي جهان و ورشکستگي بسياري از شرکت‌هاي مهم جهاني و حتي خود آمريکا، که الان هفت تريليون دلار دچار رکود اقتصادي و زيان شده، دنيا در شرايط مناسبي به‌سر نمي‌برد.

به نظر مي‌رسد اين يک پروپاگاناداي انتخاباتي از سوي دونالد ترامپ براي انتخابات 2020 است و آمريکا هم به دليل ادبيات پرخاشگرايا‌نه‌اي که دونالد ترامپ و مايک پمپئو عليه ملت‌هاي جهان نظير چين، روسيه، ايران و همچنين سوريه دارند، مشروعيت خود را در سطح بين‌الملل از دست داده است.

از طرفي شانس جو بايدن با توجه به شرايط ايالات متحده - اکنون حدود 24 ميليون نفر از نيروهاي کار آمريکا که بر اثر بحران کرونا، کار خود را از دست داده‌اند و بيکارشده‌اند- وضعيت اقتصادي شکننده آمريکا، ناتواني آمريکا در مقابله با چين، روسيه و ايران و اينکه دونالد ترامپ ثابت کرده فردي نيست که بتواند مديريت بحران‌هاي آمريکا را برعهده بگيرد، براي پيروزي در انتخابات 2020 بسيار بالاست در حالي که دونالد ترامپ همه ابزارهاي سياسي و اجتماعي و اقتصادي را به‌کار گرفته ولي وجود ويروس کرونا و ضعف مديريت بحران تيم دونالد ترامپ احتمال شکست او را در انتخابات 2020 افزايش داده و در نتيجه شانس جو بايدن از حزب دموکرات بسيار بالاست.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل

انتهای پیام/*


کد مطلب: 9256

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/note/9256/مایک-پمپئو-جریان-سازی-علیه-ایران

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir