نتايج مطالعات ما در وزارت بهداشت نشان داد 90 درصد مبتلايان كساني هستند كه طي اين روزها به مراكز خريد و مراسم عزاداري و عروسي و كلاس دانشگاه و زيارت و سياحت رفته بودند.
شيوع شوخی بردار نيست
مسعود مردانی*
اعتماد , 24 اسفند 1398 ساعت 10:16
نتايج مطالعات ما در وزارت بهداشت نشان داد 90 درصد مبتلايان كساني هستند كه طي اين روزها به مراكز خريد و مراسم عزاداري و عروسي و كلاس دانشگاه و زيارت و سياحت رفته بودند.
تا پايان سال آينده 30 تا 70 درصد مردم دنيا آلوده به ويروس كرونا خواهند شد. اين ويروس يك ويروس جديد است و وقتي سازمان بهداشت جهاني از پاندمي ويروس كرونا در دنيا صحبت ميكند به اين معناست كه بيماري كوويد 19 مرز و مقام نميشناسد.
شايد همين حالا من هم آلوده به ويروس باشم چنانكه 80 درصد مبتلايان هم بدون علامت هستند و البته ابتلا به كوويد 19 ارزش يا ضدارزش يا تابو نيست اما ابتلا به اين بيماري براي مردم تمام كشورها حتمي است و مطمئن باشيد كه از سال آينده، مادران در فصل سرد به فرزندان خود توصيه ميكنند كه از خود در مقابل ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا و كوويد 19 مراقبت كنند چون اين بيماري از سال آينده به فهرست بيماريهاي جهان وارد خواهد شد.
كنترل ترددهاي شهري و بين شهري اگرچه بايد دو هفته قبل اتفاق ميافتاد اما اولين قدم براي كنترل هر اپيدمي، كنترل تحركات اجتماعي است چون شيوع اين بيماري جاي شوخي ندارد.
تلويزيون ايران به تازگي تصاويري از كشور ايتاليا نشان داد و با وجود آنكه ويروس كرونا بسيار ديرتر از ايران به ايتاليا وارد شده اما در شهر تورين حتي يك نفر هم در ايستگاههاي متروي اين شهر ديده نميشد و در اين كشور اعلام شده كه اگر فرد مبتلا به كوويد 19 پا به خيابانها بگذارد، معادل ارتكاب به قتل عمد 21 سال زنداني ميشود و توجيه دولت ايتاليا براي اعمال چنين مجازاتي اين است كه اگر فرد مبتلا به سلامت خودش بيتوجه است، حق ندارد سلامت ديگران را به خطر بيندازد.
حتي دولت امريكا هم حالا براي كنترل ترددهاي اجتماعي اقدام كرده و از ديشب تمام پروازهاي اروپايي به اين كشور لغو شده با وجود آنكه خسارت بسيار سنگيني براي اقتصاد اين كشور ايجاد خواهد كرد اما توجيه مسوولان اين كشورها اين بوده كه كار و تجارت هميشه برقرار است اما سلامت مردم هيچ جايگزيني ندارد.
مردم ايران هم بايد در اين زمينه واقعا همكاري كنند. ما يك كانال خانوادگي داريم و در اين كانال من از تمام اقوام خواهش كردم كه در اين ايام ترددهاي خود را به حداقل برسانند.
البته من ايمان دارم كه مردم فهيم ايران تا امروز هم به خوبي با دولت همكاري و همراهي كردهاند و شايد موارد معدودي از عدم تطابق مثل مراجعات به بازارچهها و مراكز خريد را شاهد بودهايم اما واقعا از 83 ميليون نفر جمعيت تا امروز 90 درصد مردم درباره رعايت اين هشدارها و توصيهها با دولت همكاري كردهاند.
اين اقدامات هم هيچكدام به معناي قرنطينه نيست و مردم هم نبايد تلقي قرنطينه از اين اقدامات و نظارتها داشته باشند چون قرنطينه شرايط خاص خودش را دارد.
قرنطينه بايد در مورد يك شهر اعمال شود ولي امروز هيچ نقطهاي از ايران از گزند اين ويروس در امان نيست و بسيار لازم است كه در اوج اپيدمي، ترددهاي اجتماعي به حداقل ممكن برسد.
از مردم هم به عنوان عضو كميته علمي پيشگيري از كرونا ميخواهم كه خونسردي خود را حفظ كنند و بدانند كه اقدامات دولت فقط و فقط براي حفظ سلامتي مردم است.
به هر حال در اين ايام بسياري از برنامههاي اجتماعي از جمله مراسم ديد و بازديد و ازدواج و عزاداري مختل شد و هيچ اشكالي هم ندارد چون براي تمام اين برنامهها فرصت هست.
بسيار لازم است مردم اين توصيه را رعايت كنند كه حداكثر هر 5 روز يك بار، آن هم براي تامين مايحتاج ضروري از منزل خارج شوند و يك نفر به نمايندگي از كل اعضاي خانواده خريد مايحتاج ضروري را تقبل كند و به خصوص در اين ايام، مديريت مخارج بسيار ضروري است و به هيچوجه توصيه نميشود كه كل اعضاي خانواده حتي براي خريدهاي ضروري از خانه خارج شوند.
نتايج مطالعات ما در وزارت بهداشت نشان داد 90 درصد مبتلايان كساني هستند كه طي اين روزها به مراكز خريد و مراسم عزاداري و عروسي و كلاس دانشگاه و زيارت و سياحت رفته بودند.
تاكيد ميكنم كه حتي خود مردم بايد براي كنترل ترددهاي اجتماعي پيشقدم و مطالبهگر شوند. واقعا چه ضرورتي داشته كه در اين ايام، اماكن عمومي مثل بازارچهها و مراكز خريد داير باشد آن هم در حالي كه ديد و بازديد عيد در اين ايام كار خطرناك و غيربهداشتي است؟ مردم يادشان باشد؛ براي خريد لباس نو هميشه وقت هست.
با كاهش تردد در سطح شهر اجازه بدهيم كه از مدت اپيدمي اين بيماري كاسته شده و اين ويروس به سكون برسد و گرنه تا نيمه خرداد ماه بايد ميزبان اين ويروس در كشورمان باشيم.
*عضو كميته علمي پيشگيري از كرونا وزارت بهداشت
انتهای پیام/*
کد مطلب: 8211