بهنظر میرسد با توجه به مطالبات اجتماعی دولت باید در زمینه اصلاح قوانین حوزه زنان، ورود کرده و لوایحی را در جهت ارتقا و مشارکت بیشتر آنان به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
ضرورت اصلاح قوانین به نفع زنان
طیبه سیاوشی*
ایران , 28 بهمن 1398 ساعت 9:11
بهنظر میرسد با توجه به مطالبات اجتماعی دولت باید در زمینه اصلاح قوانین حوزه زنان، ورود کرده و لوایحی را در جهت ارتقا و مشارکت بیشتر آنان به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
نگاهی به سیاستها و برنامههای دولت اعتدال در سالهای اخیر نشان میدهد که نقش و جایگاه زنان در سطوح مدیریتی و مشارکت آنان در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باوجود مشکلات و موانعی که وجود دارد پیشرفتهای محسوس و قابل اعتنایی داشته هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصه زیاد است و باید با آمادهسازی و فراهم کردن بسترهای لازم سهم بیشتری از پستهای مدیریتی دولت را به زنان اختصاص داد.
البته در خصوص نقش زنان در عرصههای مختلف نمیتوان فقط به عرصههای سیاسی توجه داشت بلکه سایر حوزهها از جمله حوزههای فرهنگی و اجتماعی هم باید ملاک عمل قرار داده شود. اهتمام و تلاشهای دولت یازدهم و دوازدهم بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی اداری و سهم 30 درصدی زنان و جوانان در سطح مدیریتی قابل تقدیر است اما بحث مهم این است که اگر قرار باشد، وضعیت زنان که نقش محوری دارند و نیمی از جمعیت را تشکیل میدهند، تغییر کند، باید موانع پیش روی آنها حذف و شفافسازی در تمام عرصهها بیشتر شود.
البته نقش آفرینی زنان نباید به مدیریت و وزیر شدن آنها محدود شود، بلکه باید قوانین هم به موازات آن در این حوزه اصلاح گردد. بهنظر میرسد با توجه به مطالبات اجتماعی دولت باید در زمینه اصلاح قوانین حوزه زنان، ورود کرده و لوایحی را در جهت ارتقا و مشارکت بیشتر آنان به مجلس شورای اسلامی ارائه کند درست مانند لایحه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که به نتیجه هم رسید.
در زمینه اختصاص پستهای مدیریتی به زنان بحث فقط وزارت نیست، بلکه اصلاحیههای مربوط به قوانین از حوزه کار تا روابط اجتماعی و خانوادگی هم مدنظر است. البته مسائل حل نشدهای همچنان در حوزه زنان و خانواده وجود دارد که همانها باعث افزایش آسیبهای اجتماعی شده است.
هرچند طرحهایی درمجلس مطرح شده اما متأسفانه به نتیجه نرسیدهاند. در کنار این مسائل، در شکل عمومی، سطوح مدیریتی و وزارتی تلاشهای زیادی شده تا بتوان مسائل را بهنفع زنان پیش برد. وقتی در آیینه آمار و گزارشهای رسمی عنوان میشود زنان تقریباً نیمی از جمعیت را تشکیل میدهند بنابراین لازم است در سیاست هم اینگونه باشد اما متأسفانه زنان در عرصههای سیاسی برابر دیده نشدهاند.
مطالبه جامعه فعال زنان در حوزههای مختلف این است که سهمی برابر با مردان داشته باشند. در کشور ما نیمی از جمعیت زنان تحصیلات عالیه دارند و در بخش دولتی و خصوصی خوش درخشیدهاند بههمین نسبت هم باید سهمی از قدرت سیاسی و پستهای سیاسی داشته باشند.
همانطور که وزارت امورخارجه هم سهم زیادی را به زنان اختصاص داد و این روند همچنان ادامه دارد. امیدواریم با شفافسازی در این عرصه گامهای مثبت بیشتری برای زنان کشور برداشته شود.
*عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی
انتهای پیام/*
کد مطلب: 7726