کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نخستین نشست خبری حضوری با خبرنگاران در سال ۹۹

علی ربیعی: باید از جان مردم مقابل کرونا و تبعات ناشی از فشار کرونا بر اقتصاد محافظت کنیم

کشورها و نهادهای بین‌المللی ملک و دارایی آمریکا نیست

جمهوری اسلامی , 25 فروردين 1399 ساعت 14:03

سخنگوی دولت تصریح کرد: همکاری کامل و رعایت شهروندان لازمه دنبال کردن سیاست حفظ جان و سلامت و در کنار آن حفظ جان و معیشت مردم است، ما برای حفظ سلامت و جان مردم برابر کرونا و عوارض و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن،  از جان مردم مقابل کرونا و تبعات ناشی از فشار و سنگینی کرونا بر اقتصاد باید محافظت کنیم.


به گزارش ایصال نیوز، «علی ربیعی» ظهر روز دوشنبه در نخستین نشست خبری حضوری با خبرنگاران در سال ۹۹ در ساختمان ریاست جمهوری، گفت: تمامی سیاست‌های مقابله با کرونا با نظر وزارت بهداشت و کارشناسان سلامت دنبال می‌شود، هر گونه اتخاذ سیاست در بازگشایی‌ها، رفع محدودیت‌ها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی و نظر نهایی مسوولان سلامت است.

سخنگوی دولت ادامه داد: خوشبختانه کارشناسان ما در حوزه سلامت، کارشناسان در بهداشت محیط کار امروز با همکاری اتاق های ذی‌ربط تشکل‌های صنفی و اقتصادی و تولیدی در کنار هم انبوهی از پروتکل‌های بهداشتی را تولید کردند.

ربیعی افزود: ما از این پس کار در کارخانه‌ها، صنوف و حتی شیوه کار در ادارات را مبتنی بر پروتکل‌ها خواهیم گذاشت این امری است که نیازمند همکاری، آموزش‌پذیری،  نظارت و کنترل دستگاه‌های بازرسی ماست.

وی گفت: این پروتکل‌ها در اختیار اسناد مختلف قرار گرفته است؛ فکر می کنیم موفقیت این سیاست‌ها در گرو همکاری کامل واحدهای صنفی با این پروتکل‌ها است.

ربیعی ادامه داد: همکاری کامل و رعایت شهروندان لازمه دنبال کردن سیاست حفظ جان و سلامت و در کنار آن حفظ جان و معیشت مردم است، ما برای حفظ سلامت و جان مردم برابر کرونا و عوارض و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن،  از جان مردم مقابل کرونا و تبعات ناشی از فشار و سنگینی کرونا بر اقتصاد باید محافظت کنیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری گفت: دولت در ادامه طرح هوشمند، مدام در حال رصد است و با توجه به شرایط پویای بیماری بر آخرین تحولات جهانی اشراف داشتیم و سیاست‌های خود را بر اساس تجارب دانش بشری ارتقا داده ایم.

ربیعی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم اطلاعات جهانی هم درباره این بیماری اندک است و جهان با یک بیماری نادر مواجه شده است؛ از این رو دولت هر دانشی در هر جای جهان در مبارزه با شیوع این ویروس و برنامه‌های اقتصادی که دنبال می‌شود استفاده می‌کند.

وی تصریح کرد: هدف از این اقدامات ریشه‌کن کردن کامل ویروس است، به لحاظ علمی دستیابی به چنین هدفی ممکن نیست مگر با وجود ظرفیت‌های درمانی کشور و ایجاد فرصت کافی برای تطبیق زیرساخت‌های بهداشتی و استراتژی‌های با شرایط جدید این کار امکان‌پذیر است.

سخنگوی دولت افزود: در کنار همه اقدامات، دولت از دو هفته گذشته مطالعات پیشین که در دانشگاه‌های ما صورت گرفته بود و همچنین مطالعاتی که در کارگروه های ستاد ملی انجام شد را به جلسات سطح بالا انتقال داد، خوشبختانه از روزهای اول شیوع کرونا در ایران دانشگاه‌ها و موسسات مطالعاتی تحقیقات گسترده ای  را آغاز کرده‌اند و خوشحالم اعلام کنم این مطالعات و فناوری‌های بررسی شده در روزهای بعد در کنار طرح فاصله گذاری فیزیکی هوشمند قرار خواهد گرفت.  

پیش‌بینی ۵ سناریو برای مقابله با کرونا

ربیعی ادامه داد: دولت در کنار موفقیت‌های هر یک از آنان از سناریویی که با وضعیت فرهنگی ایران سازگاری بیشتری داشته باشد را دنبال می کند که در این میان پنج سناریو در جلسه گذشته ستاد ملی مبارزه با کرونا مشخص شده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: آخرین پیشرفت‌هایی که در دنیا صورت گرفته را به کار خواهیم گرفت که خوشبختانه در برخی از آنها، ایران پیشرو است. انتخابی را می‌کنیم و این انتخاب را به جامعه عرضه می‌کند و همکاری جامعه برای اجرای این انتخاب فناورانه را خواهد طلبید که آموزش‌های لازم به موقع خودش اعلام می‌شود. 

ربیعی با اشاره به یکی از اپلیکشن‌های کاربردی که توسط محققان دانشگاهی ایرانی تولید شده و مورد حمایت ملی ستاد ملی مقابله با کرونا است، اظهار داشت: اپلیکشن ماسک می‌تواند به مردم برای حرکت ایمن در جامعه کمک کند. توصیه می‌کنم آنهایی که گوشی‌های هوشمند دارند، از این برنامه استفاده کنند. مسئولان این برنامه با مقامات وزارت بهداشت در حال مذاکره هستند تا داده‌های بیشتری به آن اضافه شود و برای حرکت ایمن در جامعه کارساز شود. 

وی ادامه داد: از مردم تقاضا می‌کنم همانطور که از زمان شیوع کرونا نهایت همکاری را با مسئولان و کادر درمانی داشته‌اند و به توصیه‌ها عمل کردند در این مرحله که فاصله‌گذاری هوشمند است، این توصیه‌ها را هم رعایت کنند تا بتوانیم از این مرحله نیز به سلامت عبور کنیم. 

دستیار ارتباطات اجتماعی با بیان اینکه می‌خواهیم در کنار راه‌اندازی معیشت مردم و اقتصاد کشور، نوعی زندگی اجتماعی، اقتصادی و مراودات مردم را سامان دهیم که کمترین ضربه را از شیوع دریافت کنیم، تصریح کرد: همه باید کمک کنند تا این مسیر را دنبال کنیم. در محیط کار، ادارات و پیاده شدن از وسایل نقلیه عمومی باید به سمت نوعی حرکت بهداشت‌محور و براساس سلامت تمرین کنیم تا از شیوع جلوگیری کرده و در ماه‌های آتی خبر خوبی از تسلط، کنترل و کاهش بیماری در ایران هم بدهیم. 

ربیعی با بیان اینکه رهبری در بیانات روشنگر خود فرمودند کشور نیازمند پویش‌های عظیم اجتماعی برای خیر جمعی است، خاطرنشان کرد: دولت تشکر و حمایت خود را مقام معظم رهبری برای بیانات و دعوت همه به خیر جمعی و همینطور دولت حمایت و سپاس خود را از سازمان‌های مردم‌نهاد و کلیه کسانی که به این پویش می‌پیوندند، اعلام می‌کند. 

باید بر ویروس کرونا و تحریم غلبه کنیم

ربیعی افزود:  در جامعه‌ای که نیازمند آن هستیم درخواست می کنیم در کنار هم باشیم و با افزایش سرمایه ‌اجتماعی و در کنار هم بتوانیم با ویروس کرونایی مقابله کنیم که بر ویروس تحریم نشسته و بحران مضاعفی را برای ما ایجاد کرده است، بر هر دو ویروس غلبه کنیم. این مسیر موفقیت ماست. 

سخنگوی دولت با بیان اینکه در پاسخ به فرمایش رهبر انقلاب جلساتی به ریاست معاون اول رییس‌جمهوری با نهادهای عمومی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مستضعفان، سپاه، سازمان‌های مردم‌نهاد، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و وزارت رفاه  برگزار شد، ابراز کرد: در این جلسات پنجره واحدی از خدمات حمایتی با حفظ هویت سازمانی طراحی شد و در همه استان‌ها هم ستادهایی با همین عنوان تشکیل می‌شود. 

ربیعی با بیان اینکه وزارت ارتباطات تمهیداتی اندیشیده که براساس ظرفیت‌های دولت الکترونیک سامانه‌ای که امکان اتصال افرادی که می‌توانند به افراد مورد نیاز کمک کنند، فراهم کرده است، عنوان کرد: پیوستن به این سامانه می‌تواند کمک بسیار زیادی به این می‌کند هم‌پوشانی‌هایی به کمک‌های اجتماعی نداشته باشیم و کمک‌ها مثمر ثمر باشد. پایگاه رفاهی ایرانیان هم داده‌های لازم را در اختیار این سامانه قرار داده است.

از تصمیمات عراق که بر اساس اراده ملی است حمایت می‌کنیم

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره تشکیل دولت در عراق، گفت: سیاست همیشگی ما تاکید بر احترام به حاکمیت عراق بوده است و به پیروی از مرجعیت و اجتناب از هرگونه دخالت در امور عراق به سایر کشورها نیز به تبعیت از همین سیاست پیشنهاد می کنیم.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری افزود: آمریکا نیز باید فهم تازه و واقع بینانه‌ای از سیاست‌های نادرست خود و وضع امنیتی در عراق رسیده باشد.  در جریان کرونا و کشورهایی که در منطقه ما هستند و آسیب پذیری دارند بنابراین مقابل این بیماری همه باید تلاش کنند. برخی از سیاست های  ماجراجویانه در منطقه بیشتر به زیان جان مردم تمام خواهد شد.

وی گفت: ما از هر گونه تصمیمی که بر اساس اراده ملی در عراق اتخاذ شده حمایت می‌کنیم  حمایت ما معنوی و بر اساس همکاری دو همسایه دیرین با فرهنگی مشترک و منافع مشترک همسیاگی دنبال خواهد شد.

از تشکیل دولت مرکزی قدرتمند در افغانستان حمایت می کنیم

ربیعی همچنین درباره تشکیل دولت در افغانستان گفت: ما از هر گونه تلاش در افغانستان که به تشکیل دولت قدرتمند مرکزی در افغانستان منجر می شود حمایت می‌کنیم.  

سخنگوی دولت تصریح کرد: وجود یک دولت قوی در افغانستان که ناشی از رای مردم است قطعا به امنیت منطقه کمک خواهد کرد و از هرگونه تلاش خود برای استقرار دولت قوی در افغانستان فروگذار نخواهیم کرد و معتقد هستیم این موضوع به نفع امنیت جهان و مبارزه با تروریسم است.

کشورها و نهادهای بین‌المللی ملک و دارایی آمریکا نیست

ربیعی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره آخرین وضعیت درخواست ایران از صندوق بین‌المللی پول برای دریافت وام اظهار کرد: فکر می‌کنیم آمریکا از نظر قانونی در جایگاهی نیست که بخواهد مانع از عملکرد قانونی نهادها و سازمان‌های بین‌المللی شود. آمریکا باید درک کند نهادهای بین‌المللی ملک و دارایی آنها نیست و کشورها دیگر هم زیر دست آنها نیستند که آنها را امر و نهی کند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری با بیان اینکه آمریکا هیچ حقوقی برای وتو کردن تصمیمات صندوق ندارد و این امر هم پیش‌بینی نشده است، تصریح کرد: سایر اعضای صندوق از اقدام غیرانسانی آمریکا ممانعت می‌کنند. فکر می‌کنیم صندوق مستقلانه عمل می‌کند. سال‌ها حق عضویت صندوق بین‌المللی پول را پرداخت کرده‌ایم. هیچ گاه هم از این صندوق درخواستی در سال‌های قبل نکرده‌ایم. 

ربیعی ادامه داد: این حق طبیعی است که در شرایطی که تحریم‌ها از یکسو جان و زندگی افراد را تهدید می‌کند و شیوع گسترده کرونا در سطح جهانی نیز موجب تهدید جان شهروندان شده است، ما هم دچار رنج مضاعف شده‌ایم و باید از حق خود استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اقدام صندوق برای دنیا نشان‌دهنده این خواهد بود که مشارکت شما در امور بین‌المللی تابعی از سیاست‌های یکجانبه هیچ کشوری نمی‌تواند باشد، خاطرنشان کرد: در واقع تصمیم صندوق بین‌المللی پول یک نماد برای اخلاق و انسانی بودن صندوق‌هایی است که برای مسائل انسانی به وجود می‌آیند. 

ربیعی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره آزادسازی پول بلوکه شدن ایران در لوکزامبورگ هم ابراز کرد: آمریکا از طریق دادگاه‌های خود براساس ادعاهای واهی‌ مبتنی بر کشته‌شدن شماری در حادثه ۱۱ سپتامبر، منابع بانک مرکزی نزد لوکزامبورگ را توقیف کرده و تلاش کرده بود آن را با حکم دیگری به آمریکا منتقل و آن را متصرف شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه با اقدام جدی و حقوقی بانک مرکزی در ۱۱ و ۱۵ فروردین هر دو حکم نقض شد، عنوان کرد: حقوقدانان ما در کنار بانک مرکزی تلاش بسیار زیادی را کردند. به نظرم همین ادعای آمریکا یک نوع شاخص برای قضاوت است. همه ماجرای ۱۱ سپتامبر را می‌دانیم و مشخص است چه گروهی حمله کرده و برای هیچ کس پوشیده نیست که این حملات مورد پسند ما نبوده و آن را در همان دوره محکوم کردیم.

بخشی از منابع مالی آزاد شده ایران صرف دارو و اقلام مورد نیاز مردم می‌شود 

ربیعی با بیان اینکه حمله ۱۱ سپتامبر ناشی از اقدام جریان‌های افراطی مورد حمایت آمریکا بود، یادآور شد: همان زمان نیز اعلام شد که القاعده این حمله را انجام داد. اینکه به آن بهانه بخواهد پول ایران را مصادر کنند، نشان‌دهنده سیاست و خوی استکباری دولت آمریکا است. همه تلاش خود را می‌کنیم این منابع را منتقل کرده یا تبدیل به داروی و کالای مورد نیاز مردم در شرایط فعلی کنیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهوری افزود: آزاد شدن منابع و امکان عمل کردن بر برخی از منابع که تاکنون آمریکا با فشار بر آنها، اجازه عمل کردن به آنها را نمی‌داد، امیدواریم بتوانیم از آن منابع برای دارو و زندگی مردم به ویژه غذا، خوراک و نهاده‌های کشاورزی استفاده کنیم.

ربیعی درباره طرح یک ادعای از سوی یک رسانه‌ فارسی زبان خارج نشین مبنی بر اظهارات رییس‌جمهوری در جلسه شورای عالی امنیت ملی به ایرنا پاسخ داد: منبع این خبر یک رسانه پترودلاری است که آنرا واقعا رسانه نمی‌دانم بلکه یک موسسه خبری عملیات روانی است که با پول مشخص یک کشور ایجاد شده و با پول و سیاست سازمان‌های اطلاعاتی اداره می‌شود. 

وی اضافه کرد: تکرار مطالب آن را وجاهتی ندارد ولی قطعا رییس‌جمهوری این بیان را نداشته و این نوع رفتارها که بخواهند تعارض در سیاست‌های دولت ایجاد کنند، مدت‌هاست تبلیغ می‌شود. برای ما حفظ جان انسان‌ها مهم است. اگر هم تصمیماتی برای گشایش‌های اقتصادی می‌گیریم آنهم برای حفظ جان انسان‌ها است.

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه برخورد با تخلف مدیران شماری از سازمان‌های دولتی از بخشنامه حضور برخی کارکنان در شرایط کرونا، و ورود سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع گفت: قطعا تمام دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها ابتدا برای خود دولت لازم الاجرا است و دولت مصمم است که این بخشنامه‌ها در حوزه‌های خود اجرایی شود حتی در سازمان‌های نظارتی؛ حتی در مورد تعویق بازپرداخت وام‌ها نیز که بانک‌ها به طور خودکار از حساب مشتریان خود برداشت کردند، بانک مرکزی به سرعت وارد عمل شد.

وی افزود: من هر روز این اخبار را رصد می‌کنم از دکتر علی زالی- فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران- موضوع را پیگیری کردم که گفت این مربوط به زمان حضور یک سوم کارکنان است و این موضوع به سازمان‌ها و ادارات‌ دولتی مربوط نبوده، بلکه به تخلف برخی شرکت‌های دولتی مربوط می‌شود؛ اینگونه نبود که وزارت بهداشت و فرماندهی ستاد مقابله با کرونا در تهران به سازمان بازرسی گزارش دهند؛ سازمان بازرسی پیشنهادهای پیشگیرانه عرضه کرده بود.

سخنگوی دولت ادامه داد: باید اشاره کنم که پروتکل‌های بهداشتی شرط موفقیت ما برای عبور از این بحران و طرح فاصله‌گذاری هوشمند و فیزیکی است. یکی نظارت و بازرسی جدی و برخورد با متخلفان و دوم اعتماد بالا و همکاری همگان را شامل می شود؛ ما از دو بازوی نظارت، بازرسی و کنترل و دوم همکاری مردم و نظارت اجتماعی استفاده خواهیم کرد که بتوانیم این را به جلو ببریم؛ باید همکاری مردم را برای نظارت اجتماعی به کار بگیریم.


کد مطلب: 8850

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/8850/علی-ربیعی-باید-جان-مردم-مقابل-کرونا-تبعات-ناشی-فشار-اقتصاد-محافظت-کنیم

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir