کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست خبری سرپرست هلال احمر مطرح شد

کمبود ۲۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور (کمک تنفسی) در کشور

تداوم غربالگری و تب سنجی در ورودی شهرها

وبدا , 15 فروردين 1399 ساعت 15:39

سرپرست جمعیت هلال احمر ایران گفت: هلال احمر و صلیب سرخ جهانی در بحرانی مثل کرونا که در کل دنیا پیش آمده است به تکالیف و وظایف خودشان عمل کردند.


به گزارش ایصال نیوز، دکتر کریم همتی در نشست خبری که با حضور خبرنگاران و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن اشاره به اقدامات سازمان هلال احمر در کمک به مدیریت بحران‌های ناشی از کرونا، افزود: در روزهای گذشته اکثر بخش‌های کشور درگیر بیماری کرونا ویروس بودند و سازمان ما هم از این قائده مستثنی نیست. هلال احمر در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی اقدامات خوبی انجام داده‌ است. 
 
وی با اشاره به این که یکی از عواقب شیوع کووید۱۹، مشکلات معیشتی است، تصریح کرد: بخش زیادی از افراد آسیب‌پذیر در این بحران دچار مشکل شده‌اند به همین دلیل گروه‌های مختلفی به دنبال کمک به هموطنان بودند که سازمان هلال احمر را منتخب دانستند. با توجه به مسیرهای قانون موجود کمک‌های مردم از طریق سازمان هلال احمر جمع آوری می‌ شود و به صورت شفاف در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
 
دکتر همتی با بیان اینکه حتی قوی ترین دولت‌ها نیز برای کنترل این بیماری با سختی‌هایی روبرو هستند، خاطرنشان کرد: البته دولت ما زحمات فراوانی کشیده است، اما جمعیت هلال احمر نیز در کنار دولت با همیاری مردم به کمک برخی اقشار خواهد پرداخت.
 
وی افزود: در این راستا برای حمایت از بیماران سرطانی، نادر و خاص، قرار است از روز شنبه ۵۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و با مراجعه به درب منازل افراد، در کاهش مشکلاتشان نقش آفرینی کنیم.
 
سرپرست جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: کمبود ونتیلاتور (کمک تنفسی) در بیمارستان‌ ها که در روزهای گذشته مطرح شد با کمک خیّرین در حال برطرف شدن است و تاکنون ۵۲ دستگاه خریداری شده و با صلاحدید وزارت بهداشت در مناطق مورد نظر توزیع خواهد شد.
 
وی ضمن قدردانی از فعالیت‌های سازمان صدا و سیما در جذب کمک ‌های مردمی، افزود: دو برنامه پر مخاطب عصر جدید و دو نیمه ماه، برنامه‌هایی بودند که در جمع آوری کمک‌های مردمی به ما کمک کردند.
 
دکتر همتی گفت: حدود ۲ میلیون داوطلب با ما در هلال احمر همکاری می‌کنند که با کمک این عزیزان توانستیم کمک‌های زیادی در زمینه کنترل بیماری کرونا داشته باشیم.
 
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سایر اقدامات جمعیت هلال احمر، بیان کرد: کار غربالگری و تب سنجی هموطنانمان در خروجی ۱۳ استان کشور صورت گرفت. از سوی دیگر بسته‌های آموزشی نیز در اختیار مردم قرار گرفت که تاکنون ۵۴ میلیون نفر از این آموزش‌ها استفاده کرده‌اند. در بحث خودارزیابی مردم در سامانه corona.ir نیز حدود ۱۰ میلیون نفر از این سایت بازدید کرده‌اند.
 
وی افزود: حدود ۲۱ میلیون نفر در ۷.۵ میلیون خودرو که قصد خروج از شهرها را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند؛ در عین حال از دیگر اقدامات هلال احمر تولید ماسک،‌ گان و مواد ضدعفونی کننده بوده است که بخش عمده آن را در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار دادیم. همچنین طی روزهای آینده یک دستگاه تمام اتوماتیک به کار گرفته می‌شود که روزی ۷۰ هزار ماسک تولید خواهد کرد.
 
رییس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه شیوع کرونا هنوز تمام نشده و ادامه دارد،‌ تصریح کرد: از این رو نباید فراموش کنیم برخی هموطنان به ویژه کسانی که مشاغلشان وابسته به روزهای پایانی سال بود، ممکن است با مشکلات معیشتی روبرو شوند. به همین دلیل افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند در نظر گرفته خواهند شد و بسته‌هایی معیشتی یا نقدی به این افراد اختصاص می‌ یابد و برآوردهای ما نشان می‌دهد، حدود ۲ میلیون نفر از آسیب دیدگان از کرونا تحت پوشش این نوع کمک‌ها قرار خواهند گرفت.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه انتخاب افراد برای ارائه بسته‌ های کمک معیشتی، تصریح کرد: در صورتی که افراد تحت پوشش سازمان‌های کمک کننده نبوده و کارمند هم نباشند، تحت پوشش ما خواهند آمد، اما باید توجه کنید علی‌رغم آنکه حتی برخی مشاغل آزاد نیز طی روزهای گذشته درآمدزایی مناسبی نداشتند؛ اما گروه هدف ما کسانی هستند که حتی در تهیه نیازهای روزانه معیشتی دچار مشکل باشند. بنابراین، در راستای انتخاب درست این افراد استانداری‌ها و دولت در شناسایی آنها به ما کمک خواهند کرد؛ البته فراموش نکنید هرچه میزان کمک مردمی افزایش یابد، ما نیز به افراد بیشتری کمک خواهیم کرد.
 
وی با اشاره مجدد به کمبود ۲۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور (کمک تنفسی) در کشور، تصریح کرد: خیّرین کمک کردند و برای خرید ۱۰۰ دستگاه به ارزش ۱۶ میلیارد تومان اعلام آمادگی کردند که قرار است طی روزهای آتی در مناطق مورد نظر تجهیز شوند. البته در صورتی که هرخیّری نیت کند دستگاه خریداری شده را به نقطه خاصی از کشور بفرستد، ما در خدمت خواهیم بود.
 
وی در خصوص نحوه تولید ماسک‌ در این سازمان، گفت: ماسک‌ های پارچه‌ ای پس از تولید اتوکلاو شده و پس از اخذ تأییدیه توزیع خواهد شد. ماسک‌هایی که اکنون قرار است تولید کنیم نیز ماسک‌های سه لایه غیر پارچه‌ای است و از روز دوشنبه در اختیار ستاد قرار خواهد گرفت.
 
دکتر همتی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه اخذ کمک از مردم، اظهار کرد: شماره حسابی که برای این کار اختصاص می‌یابد کاملا هدفمند است و به صورت شفاف تنها به این بخش اختصاص خواهد یافت. 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نحوه کمک هلال احمر به ضدعفونی کردن زندان‌ها، گفت: هر مقدار درخواستی که از سوی مکان‌هایی مانند زندان‌ها و کهریزک از ما برای کمک شود پاسخ داده خواهد شد و در هر نقطه از کشور که نیاز به حضور هلال احمر باشد ما حضور خواهیم داشت؛ تا امروز بالغ بر ۴۰۰ هزار لیست مواد ضد عفونی کننده در اختیار متقاضیان این چنینی قرار گرفته است.
 
سرپرست جمعیت هلال احمر کشور درباره واردات داروی مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا نیز اظهار کرد:‌ در زمینه واردات اقلامی که کمبود داشتیم مانند تامی‌فلو و کلترا را وارد کردیم و این موضوع سبب مطرح شدن موضوعاتی مانند این شد که برخی گفتند که چرا این دارو  را که دیگر در پروتکل درمان کرونا نیست وارد کردید، اما باید توجه داشت این دارو مصرف سالیانه دارد و از قبل هم داروی مورد استفاده ‌ای بوده است. دیروز در جلسه‌ای که بحث دارو و تجهیزات پزشکی بود حضور داشتیم و  پذیرفتیم همه اقلامی که در روزهای پیش‌ رو نیاز است را وارد کنیم، البته خوشبختانه در زمینه اقلام مورد نیاز درمان، کمبود جدی در کشور وجود ندارد. 
 
دکتر همتی در پاسخ به این سوال که آیا هلال احمر داروخانه خاصی را برای بیماران کرونایی در نظر گرفته است یا خیر؟ گفت: در کل کشور و به خصوص دو داروخانه در تهران به صورت مرجع اقلام را در اختیار مردم قرار می‌دهیم. همچنین، در کل کشور به ویژه  در ۳۷ داروخانه در خصوص اقلام مورد نیاز بیماری کرونا خدمات ارائه می‌ شود و کمبودی در این زمینه نداریم. 
 
سرپرست جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد:‌ هلال احمر و صلیب سرخ جهانی در بحرانی مثل کرونا که در کل دنیا پیش آمده است به تکالیف و وظایف خودشان عمل کردند. عمدتا هلال احمر و صلیب سرخ روی مشکلات بعد از کرونا تمرکز کردند. همچنین در حین کرونا همه خدماتی که ما انجام دادیم در سایر کشورها نیز  انجام می‌شود.
 
وی افزود: همه خدمات انسان دوستانه و فعالیت‌های اجتماعی در این مورد با حداکثر توان توسط هلال احمر و صلیب سرخ‌ها انجام می‌شود، بخشی هم که مدیریت خود بحران بود که در بحث مدیریت کروناست، همان فعالیت‌هایی که ما داشتیم در کشورهای دیگر هم به اشکال دیگر نمود داشت و انجام شد. نکته بعدی اعتماد مردم به هلال احمر و صلیب سرخ است که کمک‌هایی که می‌کنند، بتوانیم به دست نیازمندان برسانیم و ما در این زمینه هم کمک ها را جمع می‌کنیم تا به دست مردم برسانیم.
 
سرپرست جمعیت هلال احمر درباره تحریم‌های آمریکا و مشکل دریافت کمک‌های مالی سایر کشورها، اظهار کرد:‌ حساب‌های بانک های عامل ایرانی تحریم بودند و بخشی از کمک ها در حساب های ارزی را در کشور مقصد به اقلام تبدیل کردیم، مثل کمک یک میلیون دلاری ژاپن به اقلام تبدیل و به ایران ارسال شد و باید توجه داشت که آمریکا کشوری ظالم است و اجازه کمک به هلال احمر ایران را ندادند، صلیب سرخ کمک کرد تا بخشی از کمک‌ ها را دریافت کنیم.
 
وی درباره کمک های اهدایی کشورها گفت: از ۲۴ کشور کمک هایی داشتیم و بیشترین کمک ها از چین به ایران بوده است و موارد قابل توجه بود که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.
 
دکتر همتی یادآور شد: هر آنچه هلال احمر در توان داشت در اختیار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت و امدادگران ما از سیل غافل نشدند و ۲۰۰۰ امدادگر در مناطق سیل زده به ویژه کرمان و سیستان حضور دارند.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد شهدای سلامت در هلال احمر اظهارکرد:‌ دو نفر از جمعیت هلال احمر در قم و کاشان جزو شهدای سلامت هستند، تعدادی از جمعیت هلال احمر به کرونا مبتلا شدند که بعد از در اختیار قراردادن لباس های گان و موادضدعفونی تعداد موارد ابتلا به حداقل رسید.
 
دکتر همتی درباره اینکه ونتیلاتورها(دستگاه‌های کمک تنفسی) از داخل یا خارج کشور تامین می‌شوند، افزود:‌ ما به دنبال خرید ونتیلاتور از شرکت‌های داخلی هستیم و دیروز با چند شرکت تولیدکننده معتبر ونتیلاتور مذاکره کردیم؛ اما مشکل این است که این دستگاه‌ها ممکن است در اختیار ما قرار نگیرد، چرا که کمبودها جهانی است و اگر در اختیار ما قرار گیرد وارد خواهیم کرد و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد. همچنین همه اقلامی که وارد کشور می‌شود دپو و با همکاری وزارت بهداشت توزیع می‌شدند.
 
وی درباره تب سنجی افراد و پیگیری افراد مشکوک نیز گفت:‌ کسانی که به سفر می‌رفتند و مشکوک بودند به مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع داده می‌شدند و چون در روزهای نخست برخورد جبری نبود، پیگیری افراد صورت می گرفت.
 
دکتر همتی درباره داروهای کرونای وارداتی افزود: داروهای بیماران کرونایی اهدایی نبودند و ما همه داروها را خریداری کردیم و هیچ داروی خارج از فارماکوپه‌ای وارد نکردیم.

انتهای پیام/*


کد مطلب: 8636

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/8636/کمبود-۲۰۰۰-دستگاه-ونتیلاتور-کمک-تنفسی-کشور

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir