رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: تولید فرآوردههای خام دامی ایران با وجود شرایط تحریمها که دامنه آن به ۴۰ سال می رسد، از مرز ۱۵ میلیون تن گذشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
تولید فرآوردههای خام دامی از مرز ۱۵ میلیون تن گذشت
معدوم سازی دو میلیون تن فراورده خام دامی
ایرنا , 2 آذر 1398 ساعت 17:40
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: تولید فرآوردههای خام دامی ایران با وجود شرایط تحریمها که دامنه آن به ۴۰ سال می رسد، از مرز ۱۵ میلیون تن گذشت.
به گزارش ایصال نیوز، « علیرضا رفیعی پور» روز شنبه در نشست خبری با اشاره به توانمندی کشور در حوزه تولیدات فراورده های خام دامی افزود: ایران اسلامی در ۴۰ سال گذشته با شرایط تحریم روبرو بوده، اما توانسته در حوزه فراورده های دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل رتبه های یک تا دهم تولید دنیا را از آن خود سازد.
وی اظهار داشت: امسال در هشت ماهه گذشته در زمینه شیر و فراورده های لبنی با وجود تحریم ها ۱۴ میلیون و ۷۱۷ هزار کیلوگرم صادرات انجام شد، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم حدود سه میلیون و ۵۳۵ هزار کیلوگرم بود.
رفیعی پور اضافه کرد: صادرات تخم مرغ نطفه دار و ماکیان در این مدت به هشت میلیون و ۶۰۷ هزار قطعه رسید، درحالی که سال گذشته حجم آن پنج میلیون و ۷۸۷ هزار قطعه بود.
معدوم سازی بیش از دو میلیون تن فراورده خام دامی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حوزه نظارت بهداشتی تصریح کرد: هشت ماهه امسال در بازدیدی که از مراکز تولیدی ، توزیعی ، نگهداری و عرضه انجام شد، بالغ بر دو میلیون و ۶۲۷ کیلوگرم فراورده های خام دامی معدوم شد.
وی اضافه کرد: ضبط پنج میلیون و ۳۸۷ هزار کیلوگرم فراورده خام دامی و خارج سازی آن از چرخه مصرف انسانی در مدت این گزارش از دیگر اقدامات بود. رفیعی پور در بخش کشتار طیور گفت: کشتارحدود ۴۷۰ میلیون قطعه طیور در کشتارگاه ها در دوره هشت ماهه امسال انجام شد که حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه از دسترس انسانی خارج شدند.
وی گفت: همچنین در حوزه دامی میزان دام کشتارشده ( گوسفند و بز) بیش از چهار میلیون و ۳۹۲ هزار راس دام بود که ۹ هزار و ۳۷۱ کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف تشخیص و از چرخه مصرف خارج شد.
حل مشکل واردات و کاهش ۳۰ درصدی کشتار دام مولد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه با واردات مشکل بازار گوشت حل شده، گفت: امسال به دلیل بارندگی ها، وجود علوفه مناسب، امکان چرای دام و نگهداری دام، کشتار دام مولد ( بره ماده) بین ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته که این امر می تواند موجب افزایش تولید گوشت قرمز در سال آینده شود.
وی یادآورشد: سال گذشته بره نر و ماده گوشتی که وزن ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم داشت، کشتار می شد و با توجه به تولید مناسب دام د ر کشور به نظر می رسد در چهارماه آینده میزان کشتار رشد جهشی پیدا کند به نحوی که بره های نر با وزن بالای ۴۰ کیلوگرم و گوساله های وزن بالای ۲۰۰ کیلوگرم کشتار شوند.
دستورالعمل مدیریت بهداشتی پرورش الاغ شیری
رفیعی پور ضمن اعلام اینکه دستور العلمل مدیریت بهداشتی پرورش الاغ شیری ابلاغ شده، گفت: امروز در بحث افزایش تولید فراورده های خام دامی برنامه مدیریت بهداشت و بهداشت تغذیه برعهده سازمان دامپزشکی کشور است که این مهم توسط این سازمان دنبال می شود.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 6008