مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشاورزان این استان حدود ۲۰ هزار تن انواع مرکبات نظیر پرتغال، لیموترش و شیرین، گریپ فروت، نارنج و نارنگی برداشت و روانه بازار مصرف کردند.
برداشت حدود ۲۰ هزار تن مرکبات در سیستان و بلوچستان
10 آذر 1403 ساعت 14:33
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشاورزان این استان حدود ۲۰ هزار تن انواع مرکبات نظیر پرتغال، لیموترش و شیرین، گریپ فروت، نارنج و نارنگی برداشت و روانه بازار مصرف کردند.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، سعید نارویی روز شنبه در گفتگویی اظهار کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۹۰ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت مرکبات اختصاص دارد که ۲ هزار و ۲۸۰ هکتار آن بارور و بقیه غیرباور است.
وی ادامه داد: پرتقال، گریپ فروت، نارنج و نارنگی عمده مرکبات سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهد که برداشت آنها از مهر آغاز و تا بهمن ماه ادامه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت ۳۰ هزار تن مرکبات از سطح باغات این استان تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی بیان کرد: شهرستانهای دلگان، نیکشهر، سرباز، فنوج، ایرانشهر، قصرقند و کنارک به ترتیب بیشترین سطح کشت مرکبات سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
نارویی اظهارکرد: کشت مرکبات در سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال ۲ هزار نفر را فراهم کرده است.
به گفته کارشناسان، سیستان و بلوچستان از نظر تولید انواع میوههای گرمسیری و سردسیری ایران کوچک محسوب میشود به طوریکه کشاورزان و باغداران این استان از سطح ۸۰ هزار هکتار باغات میوه منطقه سالانه ۵۲۷ هزار تن انواع میوههای گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میکنند.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند. ا یر نا
انتهای پیام/*
کد مطلب: 42622