سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره جنگ اوکراین گفت: از روسیه درخواست میکنیم که به این جنگ پایان دهد و فوراً نیروهای خود را از خاک اوکراین، خارج کند.
آمریکا خواستار خروج فوری نیروهای روسیه از خاک اوکراین شد
8 آذر 1403 ساعت 7:14
سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره جنگ اوکراین گفت: از روسیه درخواست میکنیم که به این جنگ پایان دهد و فوراً نیروهای خود را از خاک اوکراین، خارج کند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، «رابرت وود» سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نشست روز چهارشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین گفت: زمانی که روسیه، تهاجم تمام عیار بدون دلیل خود را به اوکراین آغاز کرد، کرملین انتظار پیروزی سریع و قاطع را داشت. اما کرملین مردم اوکراین و عزم، قدرت و شجاعت آنها را دست کم گرفت.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در دولت جو بایدن افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به رغم تمام رنج ها و خطرات اساسی برای صلح و امنیت جهانی، به قیمت جان ده ها هزار اوکراینی و روس و با بی توجهی به اعتراضات جامعه جهانی و شورای امنیت، جنگ انتخابی خود را تشدید و گسترش داده است.
او اضافه کرد: چند روز پیش روسیه یک موشک بالستیک آزمایشی را به سمت اوکراین پرتاب کرد. این سلاح، یک موشک بالستیک میان برد جدید بود که بر اساس موشک بالستیک قاره پیما RS-۲۶ روبژ روسیه ساخته شده بود. اوکراین در برابر حملات بی شماری از روسیه مقاومت کرده است.
وود تصریح کرد: روسیه مدتی پیش تشدید و گسترش جنگ را آغاز کرد. این کشور برای تامین ذخایر رو به کاهش مهمات، موشک و پهپاد خود به کشورهای دیگر روی آورد و با واردات موشک از کره شمالی و ایران، قطعنامه های این شورا را نقض کرد.
این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: روسیه با تحمل بیش از یک هزار تلفات در روز، بیش از ۱۰ هزار سرباز کره شمالی را به میدان نبرد اعزام کرد.
او گفت: در سال گذشته، بنا به درخواست روسیه، کره شمالی به طور غیرقانونی بیش از ۱۸ هزار کانتینر مهمات و تجهیزات مربوطه و بیش از ۱۰۰ موشک بالستیک را برای استفاده علیه اوکراین به مسکو منتقل کرده است که همه آنها برای حمله به مناطق پرجمعیتی مانند کی یف و زاپوریژیا استفاده شده اند.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل افزود: کره شمالی در حال آماده شدن برای انتقال تعداد بیشتری از موشک های بالستیک است. ما همچنین اطلاعاتی در دست داریم که تعداد زیادی توپخانه خودکششی ۱۷۰ میلیمتری دوربرد با منشأ کره شمالی و راکتاندازهای چندگانه ۲۴۰ میلیمتری وارد درگیری شدهاند.
این دیپلمات آمریکایی افزود: هیچ کدام از اینها بدون بها نیست. ما اطلاعاتی در اختیار داریم که روسیه سیستم های دفاع هوایی را به کره شمالی منتقل کرده است. پیونگ یانگ مزایای قابل توجه دیگری مانند سوخت رایگان و یارانه ای دریافت می کند که فشار چندین دهه بر کره شمالی را کاهش می دهد. روسیه همچنین فناوری و تجهیزات دو منظوره را به کره شمالی می فروشد، بنابراین رژیم کره شمالی می تواند تولید و قابلیت های نظامی خود را بهبود بخشد.
رابرت وود ادامه داد: در این مورد ما خاطرنشان می کنیم که چین در مورد کره شمالی دارای نفوذ و ظرفیت بوده و ضروری است که از این نفوذ برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری استفاده کند.
او افزود: کرملین همواره نسبت به قطعنامه های این شورا بی اعتنا بوده است. آموزش سربازان کره شمالی توسط روسیه در خصوص تسلیحات یا مواد مرتبط و همچنین تهیه موشکهای بالستیک از کره شمالی ناقض قطعنامههای ۱۷۱۸، ۱۸۷۴ و ۲۲۷۰ شورای امنیت است که همه کشورهای عضو ملزم به اجرای صادقانه آن هستند.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اضافه کرد: بنابراین، برای کمک به اوکراین برای محافظت از خود در برابر تشدید و گسترش جنگ روسیه، آمریکا صدها موشک پاتریوت و آمرام را برای تقویت پدافند هوایی این کشور در اختیار اوکراین قرار داده است.
او گفت: آمریکا به افزایش کمک های امنیتی به اوکراین برای تقویت قابلیت های این کشور از جمله دفاع هوایی و قرار دادن کی یف در بهترین موقعیت ممکن در میدان نبرد ادامه خواهد داد.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل افزود: آمریکا در کنار دیگر کشورها به حمایت از اوکراین و اصول حاکمیت و تمامیت ارضی ادامه خواهد داد. آینده ما در خطر است: جنگ روسیه، متحدان ما در ناتو، امنیت اروپا و حقوق اساسی مندرج در منشور سازمان ملل را تهدید می کند.
این دیپلمات آمریکایی خطاب به روسیه به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل اضافه کرد: ما مجدداً درخواست می کنیم که روسیه به این جنگ پایان دهد و فوراً نیروهای خود را از خاک اوکراین، خارج کند و به مسئولیت های خود به عنوان عضوی از این شورا عمل کند. آمریکا در دوره ریاست دوره ای شورای امنیت خود در ماه دسامبر به توجه به اوکراین به ویژه مشارکت کره شمالی در جنگ، ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 42576