وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر و حتمی است، اما در چه شرایطی، در چه زمانی و به چه شکلی، همه اینها منوط به شرایط مناسبی است که برای اجرای این پاسخ باید مهیا باشد، تصریح کرد: ما نه تعلل میکنیم نه عجله. عملیات "وعده صادق ۳" همانگونه که جمهوری اسلامی ایران وعده داده انجام می شود.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در مصاحبهای با شبکه خبری المیادین تاکید کرد، پاسخ جمهوری اسلامی به تجاوز رژیم صهیونیستی حتمی است اما هوشمندانه و در زمان و شرایط مناسبش انجام خواهد شد.وزیر خارجه در پاسخ به چرایی تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران گفت، اسرائیل میداند که جمهوری اسلامی ایران مهمترین تهدید برای این رژیم است. وی افزود، مقاومت فقط یک ساختار سازمانی، نهادی و متشکل از رهبران و افراد مبارز نیست، بلکه یک ایدئولوژی و یک مکتب فکری است که دارای ارکان اجتماعی گستردهای است.
عراقچی در بخشی دیگر تاکید کرد که جنبش حماس، پابرجاست و توقف جنگ به معنای شکستی بزرگ برای رژیم صهیونیستی خواهد بود برای همین با همه طرحهای آتش بس مخالفت میکند... "و هیچ شکی ندارم که پایان این نبرد، پیروزی مقاومت است". "خون پاک سید حسن نصرالله موجب گسترش اندیشه و مکتب مقاومت در بین جوانان منطقه خواهد شد و با کشتار بیگناهان و ویران کردن شهرها پیروزی حاصل نخواهد شد".در بخشی دیگر از مصاحبه، وزیر خارجه ایران، روابط با عربستان را رو به جلو توصیف کرد و گفت روابط با سایر کشورهای شورای همواری هم پشرفته است و تهران و منامه هم تصمیم ازسرگیری روابط را گرفتهاند. او در خصوص دولت جدید آمریکا نیز گفت، ایران پیشداوری نمیکند و باید منتظر شد و دید دولت آمریکا چه تصمیمات و مواضعی اتخاذ میکند.عراقچی وضعیت مذاکرات هستهای را در مقطع کنونی پیچیدهتر از گذشته خواند و گفت، روابط ایران با کشورهای ۱+۵ در این خصوص، مثل سابق نیست و "فکر نمیکنم فرصتی برای نشستن بر سر میز مذاکره وجود داشته باشد زیرا بسیاری از واقعیتها تغییر کرده است".
مشروح گفتوگو (با تلخیص)
احتمال گسترش درگیری به کل منطقه هست
عراقچی در خصوص رایزنیهای سیاسی ایران گفت: منطقه در شرایط خاصی است و حملات رژیم صهیونیستی هم هنوز ادامه دارد لذا احتمال گسترش و سرایت درگیری به همه کشورهای منطقه وجود دارد، بنابراین نیاز فوری به رایزنی در کشورهای منطقه وجود دارد که نگرانی مشترکی بابت گسترش دایره جنگ در منطقه دارند. طی دو ماه گذشته رایزنی های بسیار فشرده ای با کشورهای منطقه انجام دادیم. همچنین ما هم میزبان تعدادی از مقامات کشورهای منطقه بودیم و رئیس جمهور دیروز علاوه بر هیئت روسی، میزبان دو وزیر امور خارجه سوریه و قطر بود. من معتقدم که این بیانگر عمق نگرانی کشورهای منطقه و جامعه جهانی از ادامه جنایات صهیونیست ها در منطقه و جهت گیری سیاست های خصمانه و گرایش جنایتکارانه رژیم است. از این رو کشورهای منطقه به دنبال مهار این سیاست جنایتکارانه هستند.
کشورهای منطقه از رژیم اسرائیل احساس خطر میکنند
عراقچی در خصوص جنایات اسراییل گفت، معتقدم تهدیدی جدی از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد. در طول 13 ماه گذشته طی جنگ در غزه و همچنین از زمان تجاوز اسرائیل به لبنان، این رژیم از هیچ جنایتی دریغ نکرده است. هر جنایتی مرتکب شده، همه قوانین را زیر پا گذاشته است همه همه معاهدات و قوانین بین المللی را و متأسفانه از جانب کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده آمریکا، چک سفید امضا و چراغ سبز دریافت کرده است و هر جنایتی را که بخواهد انجام می دهد، پس طبیعی است که کشورهای منطقه از احتمال تکرار جنایاتش در دیگر مناطق نگران باشند. جنایاتی که در غزه در حال وقوع است و این همان چیزی است که کشورهای منطقه را در معرض خطر قرار داده است.
در دام رژیم نیفتادیم
عراقچی درباره مدیریت صحنه نبرد نیز گفت؛ در ماههای گذشته تحولات منطقه را با دقت و با نهایت هوشمندی رصد کردهایم و در این مدت رژیم صهیونیستی به دنبال تحریک ایران و کشاندن آن به جنگ در منطقه و سپس کشاندن طرفهای دیگر بود تا وارد این جنگ شوند؛ اما ما هوشمندانه برخورد کردیم تا در دام این رژیم نیفتیم؛ اما در خصوص حملات و جنایات رژیم صهیونیستی، باید بگوییم که این رژیم بود که به ایران حمله کرده، بنابراین مستحق پاسخ است و جمهوری اسلامی ایران این پاسخ را به عنوان یک گام قانونی، طبق قوانین بینالمللی اجرا خواهد کرد و این حمله قطعاً انجام خواهد شد.
پاسخ ایران به تجاوز رژیم اسرائيل، قطعی است
عراقچی افزود: پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر و حتمی است، اما در چه شرایطی، در چه زمانی و به چه شکلی، همه اینها منوط به شرایط مناسبی است که برای اجرای این پاسخ باید مهیا باشد. ما نه تعلل میکنیم نه عجله. عملیات "وعده صادق ۳" همانگونه که جمهوری اسلامی ایران وعده داده انجام می شود.در مقابل حمله به تاسیسات اتمی، حمله مشابه میشود عراقچی در خصوص سوالی مبنی بر خطوط قرمز و اینکه لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه خواستار حمله به تاسیسات هستهای ایران شده بود، گفت، هدف قرار دادن تأسیسات هستهای ایران اشتباه بزرگی است. اگر حمله کنند، مقابله به مثل میکنیم و پاسخ خواهيم داد و من باور ندارم که اين رژیم دست به چنين اقدام جنون آميزی برای حمله به تاسيسات اتمی خود بزند، زيرا رژیم به خوبي مي داند که پاسخ ما چگونه خواهد بود.
مقاومت صرفا یک سازمان نیست؛ مکتب است
عراقچی درباره مقاومت گفت؛ رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که تهدید اصلی موجودیت خود در منطقه، جمهوری اسلامی ایران است و مقاومت در منطقه برعکس آنچه این موجودیت تصور می کند، فقط یک ساختار سازمانی، نهادی با چند رهبر و فرماندهان مبارز نیست؛ مقاومت یک ایدئولوژی و یک مکتب فکری است و دارای پایه های اجتماعی گسترده است که اندیشههای مخالف هژمونی و استبداد اتخاذ میکند و برای گسترش عدالت مبارزه میکند و رژیم صهیونیستی گمان میکند، می تواند با هدف قرار دادن فرماندهان، ایدئولوژی مقاومت را از بین ببرد. البته جمهوری اسلامی ایران نقشی عمده در ایجاد و تقویت این ایدئولوژی مقاومت دارد، بنابراین، رژیم صهیونیستی جمهوری اسلامی ایران را دشمن اصلی خود در منطقه می داند، اما باید به خوبی از وجود پایگاه و مکتب فکری در منطقه که مخالف گرایش جنایتکارانه آنهاست، آگاه باشند.
ایران در کنار حزبالله ایستاده است
عراقچی در خصوص مقاومت لبنان گفت: درست است که حزب الله رهبر برجسته خود را از دست داده است، اما حزب الله با از دست دادن رهبران خود یا تخریب ضاحیه جنوبی بیروت پایان نخواهد یافت بلکه خود را بازسازی می کند و امروز مصمم تر به مسیر مقاومت باز می گردد و دوستان ما در حزب الله به خوبی می دانند که جمهوری اسلامی ایران با همه ظرفیت ها در کنار آنها ایستاده و خواهد بود و من معتقدم که صحبت هایی که میکنند که جمهوری اسلامی ایران حزب الله را به حال خود رها کرده است، در چارچوب جنگ روانی توسط رسانه های غربی است.اعتقاد من این است که مقاومت در لبنان یک نهاد مستقل با پایگاه گسترده مردمی است و ما فقط یک حامی و پشتیبان و یک کشوری هستیم که به اندیشه و فلسفه مقاومت و مبارزه مردم برای به دست آوردن آزادی باور دارد. این واقعیتی است که همه باید بدانند و آن هم این است که حزب الله در عرصه های سیاسی و فرهنگی حضور فعال دارد. ما مطمئن هستیم که حزب الله فعالیت و حیات سیاسی و اجتماعی خود را مانند گذشته از سر خواهد گرفت.
آتشبس در غزه شکست بزرگ برای "اسرائیل" است
عراقچی افزود: ما دائما با برادران لبنانی و آقای نبیه بری در تماس هستیم، اما مذاکرات توسط دولت لبنان و نبیه بری در حال انجام است و از هر تصمیمی که توسط دولت و مقاومت لبنان گرفته شود حمایت خواهیم کرد.وی افزود؛ تلاشها برای دستیابی به آتشبس در غزه نیز بهطور فشرده و گسترده انجام میشود، اما من معتقدم که رژیم صهیونیستی در مورد آتشبس در غزه جدی نیست، زیرا آتشبس بین رژیم صهیونیستی و جنبش حماس مشخصاً به معنای شکست بزرگ و مفتضحانه برای رژیم اشغالگر غزه است که بیش از 50 هزار نفر را کشته و صدها هزار نفر را زخمی کرده است، بدون اینکه بتواند به هیچ یک از اهداف خود دست یابد.جنبش حماس همچنان پابرجاست و به نیروهای اشغالگر صهیونیستی حمله می کند، بنابراین اگر آتش بس در غزه حاصل شود، این به معنای شکست بزرگ برای دولت صهیونیستی است که مانع از همه تلاش ها و ابتکارات برای آتش بس در غزه می شود و کشورهای غربی که شعار دموکراسی و حقوق بشر را مطرح می کنند باید فشار بیشتری بر این جنایتکاران وارد کنند تا به نسل کشی در غزه پایان دهند.
بستن دفاتر حماس در قطر کذب است
شکی ندارم که پایان نبرد، پیروزی مقاومت است
عراقچی در بخشی دیگر با بیان اینکه در خصوص شایعه بستن دفاتر حماس با وزیر خارجه قطر صحبت کرده و او تاکید کرده که قطر چنین قصدی ندارد، گفت، اینها شایعاتی برای اعمال فشار بر حماس است. وی همچنین ادامه داد: من هیچ تردیدی ندارم که پایان این درگیری پیروزی مقاومت است و کشتن زنان و کودکان و تخریب خانه ها و روستاها و شهرها پیروزی نیست... معتقدم که این تفکر مقاومت به شدت در بین مردم منطقه گسترش خواهد یافت و من معتقدم که مقایسه حزب الله در آینده با آنچه در گذشته بوده امکان پذیر نخواهد بود. شک ندارم که خون پاک جناب سید حسن نصرالله باعث گسترش اندیشه و مکتب مقاومت در بین جوانان منطقه خواهد شد و آنها با کشتار مردم بیگناه و تخریب شهرها پیروز نمیشوند. من مطمئن هستم که مقاومت پیروز بیرون خواهد آمد و شما به خاطر دارید که قبل از جنگ غزه در بین برخی از کشورهای منطقه، برخی کشورهای منطقه روند عادی سازی روابط با این رژیم وجود داشت. برخی از کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدام کردند اما امروز این رژیم به یک رژیم رانده شده تبدیل شده است و همه کشورهای منطقه به ماهیت جنایت و خطای عادی سازی با آن پی برده اند و اکنون از آن حمایت نمیکنند. بار دیگر تکرار می کنم که مطمئنم پیروزی از آن مقاومت خواهد بود.
توضیح عراقچی درباره روابط با عربستان، آمریکا و کشورهای اروپایی
عراقچی در خصوص روابط با عربستان و آمریکا و اروپا گفت؛ روابط ما با عربستان سعودی امروز در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و پس از آن که روابط را احیا کردیم، این روابط بر اساس پایه های اعتماد متقابل و همکاری مشترک شکل گرفت... این روابط در سطح دوجانبه به سمت پیشرفت می رود و همچنین روابط پیشرفته ای با سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس داریم تا جایی که روابط ما با بحرین خوب شده و ایران و بحرین تصمیم ازسرگیری روابط دیپلماتیک را گرفتهاند... روابط خوب ما با عربستان سعودی تأثیر مثبتی بر توسعه روابط با بقیه کشورهای عربی گذاشته ...در خصوص دولت جدید آمریکا، من فکر می کنم هنوز خیلی زود است که درباره سیاست های دولت جدید آمریکا و تأثیر بالقوه آن بر روابط بین کشورهای منطقه صحبت کنیم...بهتر است در مورد تصمیمات و مواضع دولت جدید آمریکا پیش داوری نکنیم و باید منتظر آینده و نحوه برخورد دولت جدید آمریکا با بحران های منطقه و جهان باشیم... ما در صورت لزوم از طریق کانال رسمی که سفارت سوئیس در تهران است با دولت فعلی آمریکا ارتباط برقرار می کنیم و در حال حاضر هیچ کانالی برای رفع سوء تفاهم نداریم و سفارت سوئیس در تهران، راه ارتباطی رسمی بین ما و آنهاست. در موضوع پرونده هسته ای، این موضوع در مقایسه با گذشته با پیچیدگی های بزرگتری احاطه شده است. رابطه ما و گروه 1+5 در این موضوع دیگر مانند گذشته وجود ندارد. فکر نمی کنم فرصتی برای نشستن با هم بر سر میز مذاکره وجود داشته باشد زیرا بسیاری از واقعیت ها تغییر کرده است.
عراقچی در پاسخ سوالی دیگر درباره دیدار یا تماس بدون واسطه با آمریکا شبیه آنچه در زمان جواد ظریف رخ داد گفت، من در حال حاضر هیچ زمینهای برای چنین دیداری نمیبینم و این به آینده و نوع مواضع دولت جدید آمریکا در صورت از سرگیری سیاست فشار حداکثری و خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد، پس مواضع ما مشخص است، بنابراین ما این سیاستها را سیاستهای شکست خورده میدانیم.
سه دولت اروپایی حتی منتظر نشدند گروسی برگردد
عراقچی در خصوص سفر گروسی به ایران و اقدام سه کشور اروپایی گفت، سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در واقع یک سفر سیاسی بود... زیرا اساس دعوت از آقای گروسی با هدف بازکردن صفحه جدیدی از همکاری بین ایران و آژانس بود. تلاش کردیم برای حل مشکلات باقیمانده و یافتن راه حل برای آنها از طریق گفت و گو و مذاکرات فنی، زمینه مشترکی برای همکاری پیدا کنیم. وی نیز با خوشبینی از این روند استقبال کرد و قول داد که در این زمینه گام های مثبتی در داخل آژانس بردارد. ما به آقای گروسی اطلاع دادیم که کاملاً آماده همکاری با وی در چارچوب معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای هستیم. او هم به ما قول داد که تلاش خود را برای حل مشکلات باقی مانده در آژانس انجام دهد، اما کشورهای اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان صبر نکردند تا اینکه آقای گروسی از سفر خود به تهران برگردد و قبل از شنیدن گزارش وی، پیشنویسشان را ارائه کردند... ما اراده واقعی برای همکاری با آژانس و حل مشکلات باقی مانده داریم، اما اقدام اروپا با این رویکرد در تضاد است.
اقدام سه کشور اروپایی سیاسی بود و نتیجه نخواهد دادعراقچی ادامه داد، همانطور که گفتم این اقدام [سه کشور] یک تصمیم اروپایی است و البته یک تصمیم سیاسی است نه فنی. ما قبلاً به کشورهای اروپایی هشدار داده بودیم که در صورت صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران به این گونه تصمیمات سیاسی پاسخ مناسبی خواهد داد. البته آنها به خوبی می دانند که چنین فشارهایی به نتایج مناسبی منجر نخواهد شد و ایران را از تصمیم خود برای همکاری مثبت با آژانس بین المللی انرژی اتمی منصرف نخواهد کرد. به نظر ما راه صحیح برای حل مشکلات باقی مانده، توسل به مذاکرات سازنده بین دو طرف است. من معتقدم که حرکت اروپا اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد. همانطور که گفتم جمهوری اسلامی ایران پاسخ مناسبی به این اقدام غیرفنی خواهد داد و البته این ما را در مسیری پیچیده قرار خواهد داد. تصمیمات و فشارها به نتیجه مطلوب نمی رسد و آنها قبلاً این کار را انجام داده اند.
انتهای پیام/*