کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در آیین رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست»

هادی خانیکی: توئیتری شدن سیاست شیوه‌های سنتی ارتباطات را به چالش می‌کشد

دنیای توئیتری شدن سیاست دنیای تهدیدها و فرصت‌هاست

28 آبان 1403 ساعت 18:20

استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این‌که از منظر ارتباطی توئیتری شدن سیاست فرآیندی است که توئیت برای شکل دهی به گفتمان های سیاسی محوریت پیدا می‌کند، گفت: این موضوع شیوه‌های سنتی ارتباطات را به چالش می‌کشد و البته محدودیت کاراکترها موجب موجز شدن و قطبی‌سازی محتواها و قدرت انتشار سریع و وایرال کردن از طریق بازنشر می شود.


به گزارش سرویس فرهنگ ایصال نیوز، هادی خانیکی روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه در آیین رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» اظهار داشت: جامعه ارتباطی و سیاسی ما سخت مدیون فعالیت‌های دکتر ظریف است که هم در عرصه حل مشکلات سیاست، اعتبار و آبروی کشور بودند و هم در عرصه پیونددادن بین کار سیاسی و آکادمیک طلایه‌دار بودند.

پژوهشگر علوم ارتباطات افزود: ویژگی سیاست گریز از عرصه رسانه است اما دکتر ظریف با شجاعت به عرصه رسانه ورود کردند و فرهنگ نجیبانه‌ای را در کنار فرهنگ خشن توئیتر به عرصه سیاست کشاند. باید همه ما ادای احترام کنیم و بدانیم که دینی از ایشان بر عهده همه ماست اگرچه این مطابق خواست بدخواهان نیست.

خانیکی ادامه داد: وظیفه خود می‌دانم که بگویم که کسانی که به این عرصه ورود پیدا می‌کنند وظیفه مهمی بر عهده دارند چرا که نظریه را از جامعه وارد دانشگاه و فهم را از دانشگاه به جامعه منتقل می‌کنند. این کتاب رساله دکتری است که با تغییراتی به چاپ سپرده شده است و باید از نشر «اگر» تشکر کنیم که ورود خیلی خوبی به این موضوع و مساله مبتلابه ایران پیدا کرده است.

این استاد ارتباطات افزود: دغدغه اصلی این است که از مراحلی تحت عنوان رسانه‌ای و شبکه‌ای و مجازی شدن سیاست عبور کرده‌ایم و به عرصه توئیتری شدن سیاست ورود کرده‌ایم. در کتاب «توئیتری شدن سیاست» هم بحث شبکه‌های اجتماعی دنبال شده است و هم مسائلی که در جامعه شبکه‌ای و پلتفرمی به دنبال دارد و همچنین مباحثی که در حوزه مهندسی اجماع در توئیتر با آن مواجه هستیم.

خانیکی گفت: از منظر ارتباطی توئیتری شدن سیاست فرآیندی است که توئیت برای شکل دهی به گفتمان های سیاسی محوریت پیدا می‌کند و به عاملی برای ارتباط سیاستمداران و مردم بدل می‌شود. این موضوع شیوه‌های سنتی ارتباطات را به چالش می‌کشد و البته محدودیت کاراکترها موجب موجز شدن و قطبی‌سازی محتواها و قدرت انتشار سریع و وایرال کردن از طریق بازنشر می شود.

این پیشکسوت رسانه ادامه داد: توئیتری شدن سیاست تحولی را در عرصه سیاست شکل می‌دهد که دنیایی سرشار از بیم و همچنین دنیایی مشحون از امید را ایجاد می‌کند. دنیای توئیتری شدن سیاست دنیای تهدیدها و فرصت‌هاست، دسترسی مستقیم و بدون واسطه فرصتی ایجاد می‌کند که سیاستمداران ارتباط بی واسطه با مخاطبان داشته باشند که این پدیده جدیدی ایجاد کرده است که از آن به فرهنگ تکه‌های صوتی می‌گوییم و به صورت پدیده کوتاه و موجز به جای گفتمان موجود شکل می‌گیرد.

محمدجواد ظریف، هادی خانیکی، محمد فاضلی و محمد رهبری در نشستی به مناسب رونمایی از کتاب «توئیتری‌شدنِ سیاست» نوشته محمد رهبری از رابطه توئیتر و سیاست در ایران گفتند. این رویداد در خانه اندیشمندان جوان در خیابان نجات‌اللهی (ویلا)، نبش ورشو، برگزار شد. ا یر نا 

انتهای پیام/*


کد مطلب: 42284

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/42284/هادی-خانیکی-توئیتری-شدن-سیاست-شیوه-های-سنتی-ارتباطات-چالش-می-کشد

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir