به گزارش ایصال نیوز، هفتمین همایش سراسری کشت محصولات زراعی ۹۹-۱۳۹۸ امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، معاونان ارشد، مدیران استانی و شهرستانی وزارتخانه یادشده به همراه کشاورزان نمونه در وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد.
مهندس محمود حجتی در این همایش طی سخنانی گفت: تولید محصولات کشاورزی کشور از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۷ در حالی که با خشکسالی و مشکل آب مواجه بودیم ۲۶ درصد رشد داشته است.
وزیر کشاورزی گفت: این افزایش نشان میدهد میتوان با برنامه ریزی بهتر و همت بیشتر و همچنین استفاده از فناوریهای نوین برای آبیاری، بهره وری را افزایش داد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با حمایتهای مقام معظم رهبری، دولت، متولیان امر و کشاورزان، اقدامات مناسبی در زمینه آب و خاک در کشور انجام شده است که در نوع خود بی نظیر است، گفت: این اقدامات و سرمایه گذاریها باید اکنون نتیجه اش را در بهره وری و همچنین افزایش تولید محصولات کشاورزی شاهد باشیم.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: خوشبختانه سیستم آبیاری نوین در سالهای گذشته رشد صددرصدی داشته است به گونهای که اکنون از مرز دو میلیون هکتار آبیاری نوین گذشته است.
آقای حجتی همچنین بر گسترش گلخانهها تاکید کرد و گفت: بهره مندی از گلخانه ها، هم چالش آب و هم چالش خاک را حل میکند به گونهای که در مجموع بین ۸۰ تا ۹۰ درصد در آب صرفه جویی ایجاد میکند و باعث اشتغال حداقل ۱۰ نفر در هر هکتار میشود.
«محمود حجتی» همچنین در حاشیه هفتمین همایش سراسری آغاز کشت محصولات زراعی در جمع خبرنگاران در محل این وزارتخانه اظهار داشت: به جای ممنوعیت صادراتی باید عوارض صادراتی برای محصولات کشاورزی اعمال شود. وی در ادامه به موضوع ممنوعیت صادرات جوجه یک روزه اظهار داشت: ساز و کار این مهم به تصویب رسیده اما هنوز مشخص نیست این موضوع برای جوجه یک روزه اجرایی می شود.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از این گفت و گو، ضمن مخالفت خود با افزایش قیمت سبوس توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: همچنان پیگیر کاهش قیمت سبوس هستیم. وی ادامه داد: نامه ای در این زمینه برای رئیس جمهوری ارسال شده و رئیس جمهوری نیز مخالف افزایش قیمت سبوس بوده و خواستار تجدید نظر در قیمت آن از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت شده است.
حجتی اظهار داشت: بهمن ماه پارسال با وجود اینکه یکبار شاهد افزایش قیمت سبوس بودیم، امسال بار دیگر افزایش قیمت این محصول به تصویب ستاد تنظیم بازار رسیده است. **جهش تولید دانههای روغنی و حبوبات در سال آینده وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت تحریمها و محدودیتهایی که در تولید برخی محصولات کشاورزی مانند دانه های روغنی داشتیم اما در سالهای اخیر تولید دانه های روغنی به ویژه کلزا رشد چشمگیری داشته است.
حجتی با بیان این که در سه سال گذشته تولید کلزا در کشور حدود ۴۰ هزار تن بوده است، گفت: امسال تولید این محصول از مرز ۴۲۰ هزار تن گذشته و برای سال آینده در زمینه تولید دانههای روغنی با یک جهش مواجه خواهیم شد. وی ادامه داد: امیدواریم سال آینده در تولید دانه های روغنی و حبوبات جهش تولید ایجاد کنیم به همین منظور تلاش شده که کشت حبوبات را به پاییز منتقل کنیم که در این خصوص به نتایج مثبتی دست پیدا کرده ایم. حجتی اضافه کرد: با توجه به بارش های مناسب امسال و ذخایر آبی افزایش تولید کشت پاییزه را پیش بینی می کنیم.
انتهای پیام/*