دولت محلی هنگکنگ در پنجمین سالروز "جنبش چتر" برگزاری هرگونه تظاهراتی را منع کرده بود. بهرغم آن هزاران نفر از معترضان با شعار «نیایش»به خیابانها آمدند. دستگیری شماری از فعالان اعتراضات هنگکنگ در پی آتش زدن یک ایستگاه پلیس، تظاهرات را به خشونت کشاند. چین همچنان دخالتهای انگلیس و آمریکا را باعث تشدید بحران هنگ کنگ می داند.
به گزارش ایصال نیوز، در سیزدهمین هفته اعتراضات هنگکنگ، هزاران نفر در پارک ورزشی واقع در مرکز این شهر هنگ کنگ تجمع کردند. براساس گزارش «آسوشیتدپرس»، جمعی از جوانان و سالمندان روز شنبه (امروز) در زمین فوتبال این مجموعه ورزشی شعارهایی را سر دادند.
ادامه اعتراضات در هنگ کنگ
همچنین مقامات در حال بستن خیابانها و ایستگاههای مترو در حدود 5 کیلومتری دفتر دولت چین در هنگکنگ هستند.
مردم هنگ کنگ از چند هفته پیش در اعتراض به طرح استرداد مجرمین به چین در پارلمان محلی این کشور به خیابانها آمدهاند. پکن معتقد است که واشنگتن در دامن زدن به آشوبهای هنگ کنگ نقش داشته است. اخیراً نیز تصاویری از یک دیپلمات آمریکایی در حین دیدار با رهبران معترضان هنگکنگ منتشر شده است.
با اینحال، واشنگتن مدعی است که نقشی در اعتراضات هنگ کنگ ندارد و دیدار با افراد مختلف را یک امری کاملاً طبیعی و عادی جلوه داده است.
گفتنی است، مسئولان دولت اجرایی هنگکنگ اعلام کرده بودند به دلایل امنیتی مخالف برگزاری این تظاهرات هستند و این ممنوعیت ربطی به سالروز "جنبش چتر" ندارد. خبرگزاری آلمان نیز گزارش داد؛ اعتراضات روز شنبه ۳۱ اوت ساکنان هنگکنگ ابتدا بهدور از برخورد و خشونت برگزار شد اما با نزدیک شدن غروب و فرارسیدن تاریکی، بار دیگر درگیریهای خشونت آمیز بین نیروهای پلیس و معترضان روی داده است.
هنگکنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بوده است، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به جمهوری چین پیوست. این منطقه، بیش از هفت میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود.
انتهای پیام/*