کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر ارشاد:

رسانه‌های رسمی، فضا را به غیررسمی‌ها واگذار نکنند

14 اسفند 1397 ساعت 21:24

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و نقش رسانه‌ها، گفت: یکی از کارکردهای رسانه در نظام تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و حمایتی این است که نگذارند فضا برای رسانه‌های غیررسمی باز شود چراکه این موضوع تهدید بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.


سید عباس صالحی در دیدار اهالی رسانه استان همدان افزود: رسانه در حوزه فرهنگ جایگاه خاص خود را دارد، رسانه امروز یک پدیده جدید چندوجهی به شمار می رود که نشان دهنده اهمیت نقش آن است.
وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی عمدتا تک وجهی یا نهایتا دو یا سه وجهی هستند اما رسانه‌ها در دوره مدرن چندوجهی متولد شدند و با افزایش زمان بر وجوه آنها افزوده می شود و از این نظر جایگاه رسانه‌ها دائما در حال افزایش است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: رسانه‌ها در حوزه آگاهی‌بخشی، تربیت‌پذیری اجتماعی و حو‌زه‌های متنوع دیگر تا رکن امنیتی یک‌ کشور مورد اهمیت هستند و تنها یک پنجره انتقال اخبار به شمار نمی‌روند، در واقع رسانه‌ها یک رکن مشابه مدرسه هستند و هرچه زمانه می‌گذرد این رسانه به عنوان یک رکن مهم نظام نقش خود را نشان می‌دهد، در اصل رسانه یک ‌دژ است که اگر فرو بپاشد خیلی چیزها از بین می‌رود و اگر این دژ پایدار بماند همه چیز حفظ می‌شود.
صالحی یادآور شد: یک سوال همیشه مطرح است که چرا هرچه زمان می‌گذرد و فناوری‌ها به کمک رسانه می‌آید اهمیت رسانه افزایش پیدا می‌کند، ممکن است گذر زمان اهمیت برخی نهادهای فرهنگی را کم کند اما رسانه به این شکل نیست.
وی افزود: وقتی در مشروطه رسانه‌های سنتی و مدرن آغاز می شود ایرادات کمی و کیفی هم ‌دیده می‌شود اما اتفاقی که می‌توانیم بر روی آن تاکید کنیم و تحول آن را به خاطر انقلاب اسلامی بدانیم در چند موضوع مشاهده می‌شود، ابتدا جریان کمی رسانه بعد از انقلاب رشد قابل توجهی پیدا کرده است، هرچند کمیت تنها معیار نیست اما ما شاهد اتفاقات قابل توجهی در رسانه هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در سال 53 باوجود اتفاقاتی که با بستن مطبوعات رخ می‌دهد از 195 رسانه به 131 رسانه و در سال بعد به 104 رسانه تقلیل پیدا می‌کند اما این رقم بعد از انقلاب با ساماندهی رسانه‌ها به میزان هفت هزار رسانه مکتوب و سه هزار رسانه الکترونیک می‎رسد. بنابراین رشد کمی رسانه بعد از انقلاب اسلامی قابل توجه است.
صالحی اظهار داشت: اتفاق دیگر این است که حوزه مطبوعات محلی و استانی ما بسیار قابل توجه است و نگاه مرکزگرا در تمام حوزه‌ها که فراگیر بود کاملا درهم ‌ریخته شده است، 2300 نشریه غیرتهرانی در حال حاضر فعالیت می‌کنند و این نشان می‌دهد که یک نسل از رسانه در استان‌ها شکل گرفته است، پس در تولید و‌ مصرف رسانه غیرتهرانی در طول چهل سال شاهد رشد خوبی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی سهم حوزه اقلیت‌های مذهبی در کشور در رسانه هم با رشد روبر‌و‌ بوده است، همچنین در حوزه جنسیت نیز شاهد حضور بانوان به عنوان صاحبان امتیاز رسانه‌ها هستیم، پس فضای رسانه ما در طول این 40 سال انقلاب همگام با شعارهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب در امر رسانه بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها در تولید علم گفت: نقشی که مطبوعات ما در روند تولید علم ایجاد کردند ستودنی است، جریان شتابنده علم‌ در کشور غیرقابل انکار است، بسیاری از مطبوعات تخصصی ما در حو‌زه علم به رشد علوم بسیار کمک ‌کرده است، سهم ‌مطبوعات تخصصی در این زمینه بسیار چشمگیر است و حتی یک مقاله علمی امروز تو‌انسته به علم ما کمک کند.
صالحی اظهارداشت: روز به روز بر اقتدار رسانه افزوده می‌شود، مسیر رسانه در 150 سال ایران روند رو به رشد بوده و در 40 سال انقلاب این رشد قابل توجه تر نیز شده است، رسانه‌ها در ایران مسیر شتابنده را طی کردند اما اینکه رسانه‌های رسمی مغلوب رسانه‌های غیررسمی بشوند و‌ مرجعیت خود را از دست بدهند موضوع مهمی است، رسانه‌های رسمی و حرفه‌ای که همان وجوه کاربردی خود را ایفا می‌کنند نباید در مقابل رسانه‌های غیررسمی کاربرد خود را از دست بدهند.
وی تصریح کرد: وقتی ما میدان را به غیر رسمی‌ها واگذار کنیم نباید نقش خاصی از رسانه رسمی طلب کنیم، بنابراین نباید نظام رسمی خود را کم اهمیت بدانیم، همانگونه که یک کشور ارتش نداشته باشد امنیت نخواهد داشت نباید فراموش کرد که وقتی یک کشور نظام رسانه‌ای نیز نداشته باشد امنیت ندارد، نمونه این موضوع را در دی‌ماه سال گذشته به عنوان یک پدیده شاهد بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از کارکردهای رسانه در نظام تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و حمایتی این است که نگذارند فضا برای رسانه‌های غیررسمی باز شود زیرا این موضوع تهدید بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.
در این دیدار علاوه بر مسئولانی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد رضا دربندی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا حاجی بابایی و امیر خجسته نمایندگان استان همدان نیز حضور داشتند.
در ادامه این نشست، نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی، شماری از اهالی رسانه استان همدان، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشتند.
درادامه نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی از شماری از فعالان و برگزیدگان عرصه رسانه این استان تجلیل بعمل آمد.
انتهای پیام /* 


کد مطلب: 407

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/407/رسانه-های-رسمی-فضا-غیررسمی-ها-واگذار-نکنند

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir