کارشناس برجسته حوزه انرژی کشور در اظهاراتی تکان دهنده پیش بینی کرد که ایران تا سال 1410 با کمبود همزمان در تمام حاملهای انرژی، از جمله نفت، گاز، برق و بنزین، روبرو خواهد شد.
یک کارشناس حوزه انرژی هشدار داد
ایران تا 7 سال دیگر با فاجعه ناترازی در تمام حامل های انرژی مواجه خواهد شد
ماجرای انرژی در ایران، یک مساله بسیار حاد است
30 تير 1403 ساعت 11:11
کارشناس برجسته حوزه انرژی کشور در اظهاراتی تکان دهنده پیش بینی کرد که ایران تا سال 1410 با کمبود همزمان در تمام حاملهای انرژی، از جمله نفت، گاز، برق و بنزین، روبرو خواهد شد.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز و به نقل از رکنا، ایران با وجود منابع عظیم انرژی، در زمره بزرگترین اتلاف کننده های آن در جهان به شمار می رود. بررسی ها نشان می دهد که شدت مصرف انرژی در ایران دو برابر ترکیه، 15 برابر کشور ژاپن و دو و نیم برابر کشور چین است.
سیدهاشم اورعی در این خصوص با بیان اینکه وضعیت انرژی کشور در حال حاضر بحرانی است گفت: وقتی به جای سرانه مصرف انرژی ، شدت مصرف انرژی را مورد توجه قرار دهیم، مشخص می شود که 2 برابر ترکیه انرژی مصرف می کنیم. در واقع ما انرژی را هدر می دهیم و استفاده نمی کنیم. اگر شدت مصرف انرژی را در یک دوره 20 ساله از سال 2000 تا 2019 بررسی کنیم، بین 176 کشور، تنها در 6 کشور شدت مصرف انرژی افزایشی بوده است که ایران در صدر این 6 کشور قرار دارد. به عبارتی دیگر هیچ شکی نیست که ما بسیار بد انرژی مصرف می کنیم.
استاد دانشگاه صنعتی شریف افزود: از سوی دیگر نرخ رشد تقاضای انرژی در کشور از نرخ رشد تولید بیشتر است و این یعنی هر سال کسری انرژی بیشتر می شود. این همان ناترازی انرژی است، زیرا شیب رشد تقاضا از رشد تولید بیشتر است. لذا این می شود که هر سال وضعیت انرژی کشور بدتر می شود. به طوری که تا سال 1410 همزمان در تمام حامل های انرژی ناترازی خواهیم داشت و با کمبود نفت برای مصرف و تولید مواجه می شویم و نفت، بنزین، برق و گاز برای صادرات نخواهیم داشت. مساله ای که به تایید مرکز پژوهش های مجلس و صندوق توسعه ملی هم رسیده است.
ماجرای انرژی در ایران، یک مساله بسیار حاد است
رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران با بیان اینکه ماجرای انرژی در ایران، یک مساله بسیار حاد است و هر روز هم حادتر می شود، گفت: در واقع وضعیت به قدری جدی است که نباید نگران این بود که در تابستان برق نداریم و در زمستان گاز نداریم، بلکه برنامه هفتم توسعه است که به چالش کشیده می شود. به طوری که توسعه اقتصاد ملی ما در گرو بخش انرژی قرار گرفته و در این برنامه آمده است که کشور باید سالی 8 درصد و در بخش صنعت 8.5 درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که صنعت انرژی را می بلعد و وقتی انرژی برای تامین صنعت نداریم، نتیجه این می شود که ناترازی امروز انرژی عامل اصلی بازدارنده توسعه اقتصادی شده است و مادامی که مساله ناترازی انرژی حل نشود، صحبت از رشد اقتصادی و رشد صنعت یک شعار توخالی است.
وی در ادامه گفت: بنابراین دولت جدید باید مساله رفع ناترازی انرژی را در اولویت کار خود قرار دهد، ولی حل این مساله نه سریع است و نه بدون درد. لذا حل این مشکل برای دولت جدید مثل یک داروی تلخ است که باید خورده شود و دولت مادامی که در ماه عسل است باید از حمایت و اعتماد مردم استفاده کند و در کمال شجاعت، صراحت و صداقت به جای اینکه دولت های قبل را مقصر نشان دهد، به مردم بگوید که ما دو انتخاب داریم.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 39491