کمیسیون اروپا روز پنجشنبه ۴ ژوئیه (۱۴ تیر ۱۴۰۳) رسماً تصمیمی را تأیید کرد که به نظر میرسد از قبل تعیین شده بود. بر این اساس، از تاریخ جمعه پنجم ژوئیه (۱۵ تیر) تعرفههای قابل توجهی بر «خودروهای تمام برقی / BEV» ساخت چین اعمال میشود.
وضع تعرفههای سنگین بر خودروهای چینی توسط اتحادیه اروپا
14 تير 1403 ساعت 10:30
کمیسیون اروپا روز پنجشنبه ۴ ژوئیه (۱۴ تیر ۱۴۰۳) رسماً تصمیمی را تأیید کرد که به نظر میرسد از قبل تعیین شده بود. بر این اساس، از تاریخ جمعه پنجم ژوئیه (۱۵ تیر) تعرفههای قابل توجهی بر «خودروهای تمام برقی / BEV» ساخت چین اعمال میشود.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، بروکسل ادعا میکند که پکن یارانههای قابل توجهی را به خودروسازان خود تخصیص میدهد و همین امر باعث کاهش مصنوعی قیمتها و ایجاد رقابت ناعادلانه شده است.
کمیسیون اروپا روز پنجشنبه ۴ ژوئیه (۱۴ تیر ۱۴۰۳) رسماً تصمیمی را تأیید کرد که به نظر میرسد از قبل تعیین شده بود. بر این اساس، از تاریخ جمعه پنجم ژوئیه (۱۵ تیر) تعرفههای قابل توجهی بر «خودروهای تمام برقی / BEV» ساخت چین اعمال میشود.
انتظار میرود این حکم تاریخی روابط اتحادیه اروپا با پکن را تغییر دهد و ممکن است اقدامات تلافیجویانه علیه تولید کنندگان اروپایی را در پی داشته باشد.
مقامات اروپایی پس از یک بررسی ۹ ماهه دریافتند که شرکتهای داخلی و خارجی یارانههای قابل توجهی در هر مرحله از زنجیره تامین خودروهای چینی تمام برقی ارائه میکنند.
ین یارانهها از مرحله استخراج مواد خام باتریها تا خدمات حمل و نقل برای تحویل محصول نهایی به بنادر اروپا را در برمیگیرند.
گستردگی این یارانهها به تولیدکنندگان چینی اجازه میدهد تا خودروهای تمام برقی خود را با قیمتهای بسیار مقرون به صرفهتر از آنهایی که در اتحادیه اروپا مونتاژ میشوند، عرضه کنند. کما اینکه هزینههای انرژی و نیروی کار در اروپا بسیار بالاتر از چین است.
رشد تصاعدی در واردات خودروهای برقی چینی
بر اساس گزارش کمیسیون اروپا، این شکاف قیمتی باعث افزایش سریع واردات خودروهای چینی شده است به حدی که از ۳.۹ درصد از سهم بازار در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۲۵ در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی رسیده است.
به گفته مقامات اتحادیه اروپا، جهش واردات خودروهای ارزانقیمت چینی میتواند به صنعت اتحادیه اروپا آسیب جدی وارد کند و باعث زیان های قابل توجهی شود و بیش از ۱۲ میلیون شغل را مستقیم و غیرمستقیم به خطر بیندازد.
بنابراین، از نظر اروپا وضع تعرفههای جدید برای جبران مزیت ناعادلانه یارانهها ضروری است.
کدام شرکتها مشمول تعرفههای بیشتر میشوند؟ قیمتها از کی تغییر میکنند؟
تصمیمی که روز پنجشنبه منتشر شد، عوارض متفاوتی را در نظر گرفته است که بسته به شرکت هلدینگ مادر، گردش مالی سالانه و میزان مشکوک یارانههای دریافتی محاسبه میشود. این تعرفهها هر چقدر هم که باشند بالاتر از نرخ ۱۰ درصدی موجود خواهند بود.
بر این اساس:
شرکت خودروسازی «BYD / بیوایدی»: ۱۷.۴ درصد؛
خودروسازی «Geely / جیلی»: ۱۹.۹ درصد؛
شرکت خودروسازی «SAIC / سایک موتور»: ۳۷.۶ درصد؛
سایر تولیدکنندگان خودروهای تمام برقی در چین، مانند «تسلا» و «بیامو» که با این تحقیق همکاری کردند اما به صورت جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفتند: ۲۰.۸ درصد؛
سایر تولیدکنندگان خودروهای تمام برقی در چین که این تحقیق همکاری نکردند: ۳۷.۶ درصد.
این اقدامات فعلاً موقتی خواهد بود. مقامات گمرک از صادرکنندگان چینی به جای پول نقد، ضمانتهای بانکی درخواست خواهند کرد، به این معنی که مشتریان نهایی ممکن است بلافاصله متوجه تغییر در قیمتها نشوند.
زورآزمایی آلمان و مجارستان در برابر فرانسه و ایتالیا
کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا ۲ هفته دیگر در این زمینه رایگیری خواهند کرد که البته از نظر قانونی الزامآور نخواهد بود، اما به ارزیابی فضای سیاسی در مورد تعرفهها کمک خواهد کرد.
این تعرفه ها تا زمانی که تصمیم نهایی در چهار ماه آینده گرفته شود، پابرجا خواهند ماند. منتهی اگر ۱۵ کشور عضو که ۶۵ درصد از جمعیت اتحادیه اروپا را نمایندگی کنند با این پیشنهاد مخالفت کنند، میتوانند از اجرای آن جلوگیری کنند.
انتظار می رود آلمان و مجارستان با تعرفههای پیشنهادی مخالف باشند. آلمان به دلیل موقعیتش به عنوان صادرکننده برتر خودرو، روابط اقتصادی قوی با چین دارد و مجارستان نیز به طور فزایندهای در حال جذب سرمایهگذاری چینی است.
در مقابل، فرانسه و ایتالیا موافق وضع تعرفههای بیشتر هستند، که نشان میدهد قبل از انتخابات ماه نوامبر احتمالا شاهد یک تقابل سیاسی همهجانبه خواهیم بود.
ابزارهای تلافی چین کدامند؟ خوکهای اروپایی هدف اول هستند!
در این میان، بروکسل و پکن در مورد آندسته از راه حلهای احتمالی که میتواند از اعمال دائمی تعرفه ها جلوگیری کند، گفتگو خواهند کرد. مذاکرات در سطح سیاسی و فنی خواهد بود. با این وجود، امیدها برای پیشرفت کم است.
پکن این تحقیقات را از نظر شکلی و ماهیت به چالش کشیده و آن را یک «سیاست عریان در زمینه حمایتگری اقتصادی از محصولات داخلی» خوانده است.
آنها استدلال میکنند که تحقیقات اروپا «به دروغ موضوع یارانهها را پیش کشیده و در مورد آن اغراق کرده است.» پکن همچنین متعهد شده است که «تمام اقدامات لازم را» برای دفاع از شرکتهای داخلی انجام دهد.
وزارت بازرگانی چین ماه گذشته، تحقیقات در زمینه مبارزه با ارزان فروشی در مورد واردات گوشت خوک از اتحادیه اروپا را آغاز کرد که از آن به عنوان گامی در جهت تلافی تعبیر میشود.
بخشهای کشاورزی و هوانوردی حساسترین بخشهای آسیبپذیر در برابر اقدامات تلافی جویانه بالقوه پکن هستند.
این مسايل در حالی اتفاق میافتد که روابط بین اتحادیه اروپا و چین بر سر مجموعه ای از اختلافات، مانند حمله روسیه به اوکراین، تنش در تنگه تایوان، سرکوب اقلیت اویغور و کارزارهای دروغپراکنی، هم اکنون در سطح پایینی قرار دارد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 39121