سخنگوی اداره طالبان در افغانستان در آغاز نشست دو روزه سازمان ملل متحد در قطر خواستار پایان دادن به تحریمهای مالی علیه افغانستان که پس از روی کار آمدن این گروه در آن کشور وضع شده بود، شد.
طالبان در نشست دوحه خواستار لغو تحریمهای مالی این گروه شد
11 تير 1403 ساعت 7:50
سخنگوی اداره طالبان در افغانستان در آغاز نشست دو روزه سازمان ملل متحد در قطر خواستار پایان دادن به تحریمهای مالی علیه افغانستان که پس از روی کار آمدن این گروه در آن کشور وضع شده بود، شد.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، ذبیح الله مجاهد سخنگوی اداره طالبان در افغانستان که رهبری هیئت کشورش را در مذاکرات 30 ژوئن تا 1 ژوئیه بر عهده دارد، گفت: ما نشست کنونی دوحه را فرصتی حیاتی برای گفتوگوی سازنده در خصوص تحریمهای یکجانبه و چندجانبه اعمال شده علیه برخی مقامات و بخشهای مالی و بانکی و همچنین چالشهای گستردهتر پیش روی اقتصاد ملی میدانیم.
وی افزود: «این مجمع گامی مثبت در جهت رسیدگی به این مسائل و اطمینان دادن به مردم افغانستان است که محدودیتهای اعمال شده بر ملت ما در زمان مناسب کاهش خواهد یافت. تمام ذخایر ارزی د افغانستان بانک باید آزاد شود».
مجاهد در سخنرانی خود گفت: «تجمیع این ذخایر به شدت توانایی بانکهای تجاری را برای تامین نیازهای ارزی مشتریان خود، چه در داخل و چه در سطح بینالمللی، مختل کرده است.
به گفته وی افغانستان متعهد به "تعامل مثبت" با جامعه جهانی است، اما قدرتهای بزرگ نباید از "اهرمهای خود برای تحمیل فشارهای امنیتی، سیاسی و اقتصادی بر مردم ما" بهدلیل اختلافات سیاسی استفاده کنند.
وی بر بهبود روابط کشورش با کشورهای منطقه از جمله چین، قزاقستان و روسیه تاکید کرد.
سخنگوی اداره طالبان در افغانستان در ادامه اضافه کرد: همانطور که کشورهای منطقه با حکومت کنونی افغانستان به عنوان یک سیستم مسئول تعامل مثبت داشتهاند، امیدواریم کشورهای غربی نیز منافع دوجانبه را به شیوه مشابه در اولویت قرار دهند.
او با اشاره به مشارکت افغانستان در پروژههای تجارت منطقهای، ترانزیت و انرژی گفت: رکن اساسی سیاست خارجی این کشور، اقتصادی است. اینها شامل یک راه آهن از ازبکستان به افغانستان برای اتصال آسیای مرکزی به آسیای جنوبی است. نهادهای مربوطه ما از نزدیک با همتایان ازبکستانی و پاکستانی خود کار می کنند. با همکاری ترکمنستان، در اجرای پروژه بلندپروازانه خط لوله گاز (تاپی) در دو سال گذشته پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم.
این خط لوله 1840 کیلومتری برای انتقال گاز طبیعی از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند پیشنهاد شده است. افغانستان همچنین متعهد به همکاری با کشورهای بخشی از کریدور شمال-جنوب، شبکه چندوجهی راه آهن، جاده ها و مسیرهای دریایی از روسیه به هند از طریق ایران است.
گفتنی است، داراییهای بانک مرکزی افغانستان در ایالات متحده و اروپا بالغ بر 9 میلیارد دلار است که پس از خروج نیروهای تحت رهبری ایالات متحده از افغانستان در ماه اوت 2021 توسط ایالات متحده مسدود شد.
سومین نشست سازمان ملل متحد با حضور "نمایندگان ویژه" کشورها و سازمانها در مورد افغانستان در دومین روز در دوحه، پایتخت قطر در حال برگزاری است.
رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح، به نمایندگی از آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان ریاست جلسه را بر عهده دارد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 39050