قضات دادگاه عالی سازمان ملل روز جمعه ۲۴ مه (۴ خرداد) به اسرائیل دستور دادند تا حمله نظامی خود به شهر رفح در جنوب غزه را متوقف کند.
دیوان بینالمللی دادگستری از اسرائیل خواست فوراً حمله نظامی به رفح را متوقف کند
4 خرداد 1403 ساعت 16:16
قضات دادگاه عالی سازمان ملل روز جمعه ۲۴ مه (۴ خرداد) به اسرائیل دستور دادند تا حمله نظامی خود به شهر رفح در جنوب غزه را متوقف کند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد که «متقاعد نشده است» تخلیه رفح و سایر اقدامات اسرائیل برای کاهش درد و رنج فلسطینیان کافی بوده باشد.
نواف سلام که ریاست جلسه امروز را بر عهده داشت گفت اقدامات موقتیای که دادگاه در ماه مارس دستور داده بود در حال حاضر به طور کامل جوابگوی وضعیت غزه نیست و شرایط برای «یک وضعیت اضطراری جدید» فراهم شده است.
وی اضافه کرد: «اسرائیل باید فوراً حمله نظامی خود را در رفح متوقف کند.»
هفته پیش آفریقای جنوبی در پرونده متهم کردن اسرائیل به «نسلکشی» از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته بود مانع از حمله نظامی اسرائیل به رفح شود.
در واکنش به حکم صادره، حماس از تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری استقبال کرد اما گفت که این تصمیم کافی نیست و خواستار پایان حمله اسرائیل به تمام غزه شد.
یکی از مقامات حماس از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری را اجرا کند و قول داد این گروه با بازرسان همکاری خواهد کرد.
در سوی مقابل بتسالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، گفت که این رژیم حکم دادگاه بینالمللی دادگستری مبنی بر توقف عملیات نظامی خود در شهر رفح در جنوب غزه را نخواهد پذیرفت.
وی که رهبر یکی از احزاب مذهبی ملیگرا در دولت ائتلافی نخستوزیر بنیامین نتانیاهو است، گفت: درخواست از اسرائیل برای توقف جنگ علیه غزه به معنای درخواست از اسرائیل برای توقف وجود است و «اسرائیل با آن موافقت نخواهد کرد».
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل نیز با محکوم کردن حکم دیوان دادگستری بینالمللی، بدون اشاره به جنایات چندماهه صهیونیست ها در غزه، مدعی شد: قضات این دادگاه ارتباط بین خواستههایشان مبنی بر بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی در غزه از یک طرف و تقاضا برای پایان دادن به درگیریها از طرف دیگر را درک نکردهاند.
همزمان جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز گفت که اتحادیه اروپا باید بین حمایت از نهادهای بینالمللی و حمایت از اسرائیل یکی را انتخاب کند.
او پیش از این گفته بود برخی از کشورهای اروپایی در تلاشند قضات دادگاه کیفری بینالمللی را «مرعوب» کنند.
آفریقای جنوبی حکم صادره از سوی دادگاه عالی سازمان ملل را «بسیار پیشگامانه» خوانده و از آن استقبال کرده است.
پرتوریا اعلام کرده است این حکم را، که به گفته آنها «الزامآور» است و اسرائیل «باید» به آن پایبند باشد، به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد برد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 38393