تلاش محققان بخش علوم دام مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به ثمر نشست و آنان موفق شدند درصد دوقلوزایی در گوسفند نژاد سنجابی را برای نخستین بار در کشور به ۶۰ درصد افزایش دهند.
تلاش محققان سازمان تات در کرمانشاه به ثمر نشست
افزایش 60 درصدی دوقلوزایی در گوسفند نژاد سنجابی برای نخستین بار در کشور
افزایش ضریب امنیت غذایی در حوزه دام و طیور
30 ارديبهشت 1403 ساعت 6:45
تلاش محققان بخش علوم دام مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به ثمر نشست و آنان موفق شدند درصد دوقلوزایی در گوسفند نژاد سنجابی را برای نخستین بار در کشور به ۶۰ درصد افزایش دهند.
به گزارش سرویس علم و فناوری ایصال نیوز، رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: این محققان توانستند با روش های مدیریت تغذیهای و تلفیق دانش بومی و آکادمی، میزان درصد دو قلوزایی را در نژاد گوسفند سنجابی از ۱۷ درصد به ۶۰ درصد رسانده و با مدیریت صحیح تغذیه آغوز، از مرگ و میر بره ها، پیشگیری کنند.
جلال قادری افزود: این اقدام در راستای تحقق راهبردهای کلان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در زمینه افزایش ضریب امنیت غذایی در حوزه دام و طیور صورت گرفت.
وی تاکید کرد: دوقلوزایی یکی از روشهای تکثیر گوسفندان است که در آن دو بره از یک مادر به دنیا میآیند که در این روش تکثیر برای افزایش تولید گوشت و شیر و همچنین پرورش گوسفندان به منظور کشتار استفاده میشود.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه دوقلوزایی معمولاً با استفاده از تکنیکهای نوین بارورسازی و مدیریت دقیق پرورش گوسفندان انجام میشود، یادآور شد: میزان توان ژنتیکی دوقلوزایی در گوسفند سنجابی ۱۷ درصد است که در سال های قبل در کارهای تحقیقاتی این میزان به ۳۰ درصد رسیده بود.
ایستگاه تحقیقاتی مهرگان مهمترین ایستگاه تحقیقاتی نژاد سنجابی در کشور
وی با اشاره به اینکه در سایت گوسفندداری ایستگاه تحقیقات کشاورزی و دامپروری مهرگان که به صورت صددرصدی نژاد سنجابی پرورش داده می شود، افزود: ابتدا به مدت ۲ ماه قبل از قوچاندازی، محققان به صورت میدانی بهترین قوچهای موجود در ایستگاه و همچنین قوچ گله مردمی را شناسایی و آنها را برای قوچاندازی انتخاب کردند.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 38275