کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در برنامه گفت و گوی ویژۀ خبری؛

آخرین وضعیت اصلاحات نظام بانکی تشریح شد

خبرآنلاین , 12 اسفند 1397 ساعت 8:03

همّتی: سیستم بانکی باید با ثبات و شفاف باشد. اقدامات بانک ها باید ضابطه مند باشد. ما (بانک مرکزی) بعنوان مقام ناظر نمی توانیم نظاره گر تخلفات بانک ها باشیم.


به گزارش ایصال نیوز، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در برنامه تلویزیونی دیشب شبکه دو  در خصوص آخرین وضعیت اصلاحات نظام بانکی توضیح داد.
اهم مطالب بیان شده توسط رئیس کل بانک مرکزی عبارتند از:
- یکی از اقدامات مهم، ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح بود که حاصل بحث های فراوان در شورای پول و اعتبار و شورای سران سه قوه است. این طرح تمام مراحل تصویب را گذرانده است و این قانونی برای بانک مرکزی است که باید اجرا شود. این تحول مهم از امروز کلید زده شده است؛ با هماهنگی های انجام شده انشالله این کار به خوبی انجام خواهد شد.
- این 5 موسسه بانکی نزدیک 24 میلیون سپرده گذار با ارزش 214 هزار میلیارد تومان دارند. برنامه ریزی به گونه ایست که هیچ تغییری در نحوه پرداخت سودهای سپرده گذاران صورت نگیرد. رقم تسهیلات این بانک ها 130 هزار میلیارد تومان است و این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه دارد و کارکنان هم بر اساس قراردادها ادامه کار می دهند. تکلیف سهامداران وابسته به نیروی ها ی مسلح مشخص است و 130هزار سهامدار جزء نیز مشکلی نخواهند داشت. برای همه سهامداران تصمیم گرفته ایم تا مشکلی برای آنها پیش نیاید؛ از الان تا 4 ماه آینده این بانک ها فرصت برای برگزاری مجمع دارند. از حالا تا 5 ماه دیگر اسمی از این بانک ها وجود نخواهد داشت. البته این بانک ها الان هم تحت مدیریت بانک سپه هستند.
- در این بانک ها خوب و بد وجود دارد؛ این بانک ها باید مبالغ و دارایی هایی را منتقل کنند که توازن ایجاد شود. مردم خیالشان راحت باشد. برخی از این بانک ها از بانک مرکزی اضافه برداشت دارند، مشکلات نقدینگی را قبلاً از طریق بانک مرکزی تامین می کردند و بعد از این هم بانک مرکزی به آنها کمک خواهد کرد و نا توازنی هم از طریق انتقال دارایی هایشان رفع خواهد شد. نمادهای این بانک ها در بورس باز خواهد شد؛ هیچ نگرانی برای سهامداران وجود ندارد اگر سهامداری خواست بیشتر سهام خود را بفروشد می تواند بعد از 4 ماه و مشخص شدن ارزش واقعی نسبت به فروش اقدام کنند.
- بانک سپه بعنوان بانک مجموعه نیروهای مسلح نیست بلکه بانک دولتی است که به نیروهای مسلح نیز براساس سیاست های خود سرویس می دهد. البته با نگاه ویژه و برتر می تواند به نیروهای مسلح سرویس دهد. به صورت کلی حدود 2500 شعبۀ این بانکها ادغامی ست و با 1600 شعبه بانک سپه، هزار شعبه از بانک ملی نیز بیشتر خواهند شد. هدف ما مراعات و حفظ پرسنل بانک ها و همچنین تداوم فعالیت سپرده گذاران است. به مرور زمان راهکارهایی را دنبال خواهیم کرد.
- اصلاح نظام بانکی کار کوچکی نیست و حتماً اصلاح را انجام خواهیم داد. سیستم بانکی باید با ثبات و شفاف باشد. اقدامات بانک ها باید ضابطه مند باشد. ما (بانک مرکزی) بعنوان مقام ناظر نمی توانیم نظاره گر تخلفات بانک ها باشیم و اجازه دهیم هر کسی هر کاری دوست دارد انجام دهد.
- مردم به سیستم بانکی اعتماد دارند و می دانند که بانک مرکزی کنترل و هدایت را در اختیار دارد. از ستاد نیروهای مسلح و فرمانده سپاه و فرمانده ارتش و وزیر دفاع و فرمانده نیروی انتظامی تشکر می کنم و بالاترین مقام کشور نیز موافقت کردند که این کار انجام شود.
- فعلاً صفحه اینستاگرام بنده غیرفعال شده و نمی توانم پست بگذارم؛ البته بازهم راه های دیگری است برای ارتباط با مردم. هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که به صورت آنلاین از اتفاقاتی که در بانک ها رخ می دهد، باخبر شویم؛ البته بحث مدیریت بانک ها و قاطعیت در برخورد با انحرافات از موضوعات مهمی است که جزو حوزه نظارتی بانک مرکزی است. سیاست های مالی را بنا داریم از طریق بازار باز انجام دهیم و برای اینکه به این طرح برسیم باید از روش سنتی خارج شویم؛ هر چه زودتر ناترازی ها را جمع کنیم این سیاست ها سریعتر اجرایی می شود.
- قیمت ارز از کانال 13 هزار تومان بر می گردد. 11.5 میلیارد یورو ارز در بازار نیما با قیمت بالای 10 هزار تومان عرضه می شود. من معتقدم نرخ هایی که وجود دارد واقعی نیست ولی از اول هم گفتم برای ارز نرخ تعیین نمی کنم. به دلیل تقاضای فصلی و برخی خبرهای منفی و جو سازی های برخی افراد موجب افزایش نرخ ارز شده است. برخی از نماینده های مجلس، همکارانم در دولت و برخی کارشناسان اقتصادی اظهاراتی می کنند که قرار است فلان کار انجام شود و به این ترتیب جو منفی درست می کنند.
- 30 تا 35 درصد ارز حاصل از صادرات به بازار نیما عرضه می شود. برخی از این صادرکنندگان هستند که ما حتی آدرس برخی از آنها را پیدا نکردیم و تعدادی از کارت های اجاره ای صادرات داشته اند. اما فهرستی را آماده و به نیروی انتظامی تحویل خواهیم داد. بانک مرکزی امسال 38 میلیارد دلار تامین ارز کرده است.
- مشکل اصلی گرانی کالاهایی که با ارز 4200 تومانی وارد کشور شده اند، در شبکه توزیع است. دولت به طور جدی در حال پیگیری برای حل این مشکل است. امروز مجلس تصویب کرده که با 4200 تومانی وارد کنیم و به مردم سهمیه بدهیم. اما امروز در بانک مرکزی سیستمی اجرایی شد که هر سرپرست خانوار با هر سهمیه ای که دارد بتواند با همان نرخ کالای خود را تامین کند. برای گوشت برنامه ریزی ها انجام شده است. امیدواریم در سال 98 دیگر این مشکل را نداشته باشد.
- ما برای مدیریت اقتصاد کشور و رفاه مردم مجبور شدیم برخی از چیزها را تحمل کنیم. من اقتصاد خوانده ام و نمی پذیرم که 4 نرخ داشته باشیم اما محدودیت هایی است که کار را خیلی سخت می کند و نمی توان همه چیز را رها کرد. بازار متشکل ارزی تقریباً آماده است و تمام کارهای زیرساختی آن انجام شده است. هم می توانیم در این دو هفته باقی مانده اجرایی کنیم و مصوبات را از شورای پول و اعتبار گرفته ایم ولی صلاح است از نیمه دوم فرودین کلید اجرای رسمی را بزنیم.
- علت افزایش تورم، شوک ارزی است. تخلیه تورم زمان می برد؛ البته ما این مورد را پیش بینی کرده بودیم ولی از بهمن ماه به دلیل مشکلات ناشی از گوشت و مرغ سیستم بهم ریخت و دیگر در اختیار بانک مرکزی نبود.
انتهای پیام /*


کد مطلب: 361

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/361/آخرین-وضعیت-اصلاحات-نظام-بانکی-تشریح

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir