کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دکتر ظریف در نشست خبری مطرح کرد:

دوران امپراتوری ایران چندین برابر کل عمر ایالات متحده است

خون خبرنگاران و دیپلمات‌ها به هم آمیخته است

14 مرداد 1398 ساعت 13:05

وزیر امور خارجه گفت: افرادی که به دنبال خواندن فاتحه دیپلماسی هستند باید خیلی صبر کنند. چه جان بولتون و همراهانش در آمریکا و چه دوستانی در داخل که به دنبال نفی و مرگ مذاکره هسنتند، برای خواندن فاتحه دیپلماسی خیلی باید صبر کنند.


محمد جواد ظریف روز دوشنبه در نشست خبری افزود: تحریم وزیر امور خارجه یک کشور یعنی در مذاکره و گفت و گو کم آورده اند. مسیری که آنها پیش گرفته اند هر روز به سمت ناکامی در گفت و گو پیش می رود.
ظریف خاطر نشان کرد: دوران کنونی جهان، دوران سلطه نیست، بازیگران متنبه شده اند و انسان ها قدرتمند شده اند، قدرت شما خبرنگاران به خاطر افزایش قدرت انسان است. امروز یک خبرنگار می تواند معادلات را جا به جا کند. این واقعیت دنیای امروز ماست.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: رسانه می تواند به آینده جهان شکل بدهد، دوران ابر قدرت ها به سر آمده  و دوران انسان ها، افراد و مردم آغاز شده است و خوشحالیم که جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال گذشته هیچ وقت در کنار قدرت ها نبوده و در کنار مردم بوده است.

هیچ امپراتوری پاینده نیست
ظریف در ادامه گفت: ایران از جنس دیگر  و بر چند هزار سال تمدن استوار است. دوران امپراتوری ایران چندین برابر کل عمر ایالات متحده است.
وزیر امور خارجه گفت: برای ما این قدرت گذرا است و هیچ امپراتوری پاینده نیست؛ می دانیم هیچ قدرتی ابدی نیست، تنها ابرقدرت خدا است و ممکن است شما برای برخی خدا باشید، اما هیچگاه برای ایران، خدا نخواهید شد.
ظریف گفت: این بار هم به لطف خدا فشارهای شما را با پیشرفت جبران می کنیم. فشارهای شما را با تاکید بر توان ملی جبران می کنیم، فشارهای شما را با اقتصاد مقاومتی و روابط با کشورهای دیگر و مانند همیشه با اعتقاد به مردم خود، جبران می کنیم، اما پشت مردم قایم نمی شویم.
وزیر امور خارجه گفت: ما خادم مردم هستیم و حمایت از حقوق مردم وظیفه ما است؛ نه تنها وظیفه انسانی و وظیفه اخلاقی، بلکه وظیفه امنیت ملی ما است.
ظریف اظهار داشت: ما از مردم خود شرمنده ایم؛ به مردم خود وام دار و بدهکار هستیم؛ ما خیلی باید کار بکنیم تا بتوانیم آنچه که این مردم برای ما انجام داده اند را پاسخ بدهیم.
وزیر امور خارجه افزود: مردم ولی نعمت و صاحب اختیار ما هستند، ما صاحب اختیار مردم نیستیم. به امید خدا با همین رابطه ای که با مردم در طول چهل سال ایجاد شده و داشته ایم و داریم، هرکس که به این فکر باشد که با فشار بر این مردم بزرگ می تواند به آرزوهای خود برسد حتما این آرزو را به خود به گور می برند.
وزیر امور خارجه در ادامه روز خبرنگار را به همه خبرنگاران تبریک گفت.

در نیویورک به من گفته شد تحریم می شوی
وزیر امور خارجه در نخستین سوالی درباره دیدار با رند پال، سناتور آمریکایی در نیویورک و رد پیشنهاد وی برای حضور در کاخ سفید، گفت: بارها گفته‌ام که من در زمان حضور در نیویورک، برای شرکت در جلسات مجمع عمومی یا دیگر جلسات سازمان ملل می‌روم، در حقیقت سفر من به آمریکا نیست. امروز هم به همین محدوده محبوس هستم و خوشبختانه جای دیگر نمی توانم بروم، هرچند که محدودیت برای همکارانم غیرانسانی است، ولی مشکلی ندارم.
ظریف ادامه داد:  در نیویورک از صبح اول وقت تا پایان شب ملاقات،  مصاحبه یا سخنرانی دارم و یا دیدار با مقامات مختلف را در برنامه دارم. این ملاقات‌ها از نظر من شفاف است. با افرادی هم که دیدار دارم افرادی خارج از مجموعه قوه مجریه آمریکا هستند؛ سناتورها، نمایندگان، اصحاب رسانه‌ها یا گروه‌های فکری هستند.
 وی با بیان اینکه همه آمریکایی‌ها معتقد به آزادی بیان نیستند و ممکن است برای دیدارکنندگان مشکلی ایجاد شود، اعلام نکردیم که با چه افرادی دیدار می‌کنم، اظهار داشت: بر این اساس هیچ گاه اعلام نکردیم گروه‌های نخبگی و سناتورها چه کسانی هستند. اگر آنها خودشان خواستند می‌توانند بگویند که با من  دیدار کرده‌اند و چه گفته‌اند. ولی روش ما نیست که اعلام کنیم با چه کسانی دیدار می‌کنیم.
رئیس دستگاه دپپلماسی با بیان اینکه به عنوان دپیلمات باید بتوانم در جلسات مذاکره کنم و طرف مقابلم هم احساس کند که می‌تواند با من به جای مصاحبه، مذاکره ‌کند، تصریح کرد: اگر قرار باشد که موضوعات مورد گفت‌وگو را در بیرون طرح کنم، موجب می‌شود طرف مقابل احساس کند در حال مصاحبه است که این سم مهلکی برای دیپلماسی است. ضمن آنکه به عنوان دیپلمات وظیفه‌ای دارید، دیپلماسی کار خود را پیش ببرید و با دیپلماسی عمومی آن را نباید اشتباه کرد.
ظریف افزود: اگر قرار باشد صورت مذاکرات به عنوان خبر بیرون داده شود، طرف مقابل دیگر در جلسات با شما گفت‌وگو نمی‌کند و فقط جملات کلیشه‌ای می‌گوید. لذا برای همین است که اخبار از ملاقات مختصر است زیرا قرار نیست که دیپلماسی رسانه‌ای را با دیپلماسی رسمی قاطی کنیم. هرچند همه چیز ما شفاف است.
وی با اشاره به سفر خود خاطرنشان کرد: در سفر به نیویورک به من گفته شد که ظرف دو هفته دیگر تحریم می‌شوم مگر آنکه که آن پیشنهاد را بپذیرم که خوشبختانه قبول نکردم.
افرادی که دنبال فاتحه دیپلماسی هستند باید صبر کنند
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر تلقی تحریم شما بر پایان مذاکره تاکید کرد: به نظر من مذاکره و دیپلماسی هیچ گاه پایان نمی پذیرد. مذاکره در برنامه کاری من همواره وجود داشته و خواهد داشت. حتی در شرایط جنگ هم مذاکره وجود خواهد داشت.
ظریف با اشاره به دشمنان مذاکره گفت: افرادی که به دنبال خواندن فاتحه دیپلماسی هستند باید خیلی صبر کنند. چه جان بولتون و همراهانش در آمریکا و چه دوستانی در داخل که به دنبال نفی و مرگ مذاکره هسنتند، برای خواندن فاتحه دیپلماسی خیلی باید صبر کنند.
مسئول دستگاه دیپلماسی ایران همچنین در بخش دیگر سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر علت انجام این تحریم افزود: اقدامی که آمریکا انجام داده است، نشان دهنده وجود دو گفتمان در جهان است. گفتمانی که مبتنی بر گفت و گو و تعامل است و جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به آن می داند و گفتمانی دیگر که آمریما در آن تنها است. شاید کشورهای دیگر جسارت مقابله آن را نداشته باشند، اما در این گفتمان همراه آمریکا نستند. گفتمان مبتنی بر قلدرمآبی، زورگویی و تهدید.
ظریف تاکید کرد: شما امروز نمی توانید یک نفر را پیدا کنید از گفتمان یک جانبه گرایی آمریکا حمایت کند.
نخستین نشست مطبوعاتی وزیر امور خارجه در محل وزارت امور خارجه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در حال برگزاری است. در این نشست محمود دعایی، علی ربیعی و محمد جواد ظریف در ابتدا به ایراد سخنان خود پرداخته و پس از آن خبرنگاران رسانه های مختلف به طرح سوالات خود پرداختند.

آتش افروز نمی تواند آتش نشان باشد
ظریف در پاسخ به خبرنگار فاینناشل تایمز در خصوص توقیف کشتی انگلیسی در خلیج فارس و احتمال تشکیل ائتلاف بین المللی برای حفاظت از نفت کش ها، گفت: ائتلاف بین المللی برای چه شکل بگیرد، آمریکا مسئول تنش در خلیج فارس است، کسی که آتش افروز است نمی تواند آتش نشان باشد، کافی است آتش افروزی خود را خاموش کند و آن وقت همه چیز خوب می شود.
وزیر امور خارجه با یادآوری حمله به هواپیمای مسافربری ایران و جان باختن ۲۹۰ نفر در این حمله گفت: آمریکا جز خشونت، جنگ و آدمکشی در منطقه نتیجه ای به بار نیاورده است، خود آقای ترامپ می گوید ما هفت تریلیون دلار هزینه کردیم و به جز بدبختی برای خودمان نتیجه ای به دست نیاوردیم منتها آمریکایی ها چندین بار تجربه غلط را تکرار کردند.
وی ادامه داد: آن ها این مثل را فراموش کرده اند که آدم عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، یا عقلشان مشکل دارد یا چند بار باید گزیده شوند.
ظریف یادآور شد: جمهوری اسلامی مانند اعضای اتحادیه اروپا معتقد است که اقدام انگلیس راهزنی دریایی است که هیچ منطقی نداشته است و استناد آن ها به تحریم های اتحادیه اروپا مبنا ندارد چون اتحادیه اروپا از ابتدا با تحریم های فرامرزی مخالف بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از اول هم گفتیم اگر چه این کشتی به انگلیس ارتباطی ندارد و به سمت جایی که آن ها تحریم کرده اند نمی رفته است. کار انگلیس همدستی با تروریسم اقتصادی آمریکا است. شکی نیست که راهزنی دریایی است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آمریکا به دنبال محروم کردن مردم ایران از داشتن منابع خارجی برای حفظ اقتصاد داخلی است. اگرچه ما داخل (وابستگی بودجه به نفت) را از ۵۰ درصد به ۳۰ درصد رسانده ایم و حتی امسال این رقم را به کمتر هم خواهیم رساند اما به هر حال منابع نفتی برای تامین غذا و داروی مردم است. آمریکا مردم را از رسیدن به غذا و دارو محروم می کند و انگلیس با تروریسم اقتصادی آمریکا همراهی می کند.

مسئول امنیت منطقه هستیم
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره توقیف کشتی انگلیسی در خلیج فارس گفت: ما در خلیج فارس بزرگترین ساحل را داریم، حدود دو هزار کیلومتر در خلیج فارس و ۱۵۰۰ کیلومتر در دریای عمان ساحل داریم. برای همین است که گفته اند خلیج فارس و نه گفته اند خلیج مکزیک چون ساحل ایران است.
وی ادامه داد: ما مسئول امنیت منطقه هستیم و امنیت منطقه را هم ما حفظ کرده ایم منتها امنیت باید برای همه باشد نه به هزینه یک کشور.
وی خاطرنشان کرد: ما در اجرای وظیفه خود برای حفظ امنیت خلیج فارس بعضی اوقات از بعضی تخلفات چشم پوشی می کردیم اما در حال حاضر دلیلی نمی بینیم برابر انگلیس که راهزنی دریایی دخالت می کند باز هم چشم پوشی کنیم بنابراین اقدام ما عمل متقابل نیست بلکه چشم پوشی نکردن از تخلفات است.
وی یادآور شد: کشتی انگلیسی هم به دلیل تخلفاتی که داشته و شکایت سازمان بنادر و دریانوردی توقیف شده است که این موضوع باید در دادگاه های ایران بررسی شود. اگر ضروری باشد و ما احساس کنیم که فایده ای دارد کمک می کنیم تا تسهیل شود.

ادامه دارد...


کد مطلب: 3465

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/3465/دوران-امپراتوری-ایران-چندین-برابر-کل-عمر-ایالات-متحده

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir