فرمانده نیروهای ارتش چین برای اولین بار به ناآرامیهای هنگ کنگ واکنش نشان داد و نسبت به مداخلات خارجی در این منطقه هشدار داد. همچنین سخنگوی وزارت دفاع چین، آمریکا را نسبت به تحریک تایوان و جدایی طلبان این جزیره برای استقلال از چین برحذر داشت و به واشنگتن هشدار داد در صورت ادامه تلاشها برای جداسازی «تایوان» از چین، ارتش این کشور از جنگ برای حفظ حاکمیت ملی خود ابایی ندارد.
به گزارش ایصال نیوز، فرمانده نیروهای ارتش چین با سفر به هنگ کنگ،اعلام کرد در پی وجود نگرانی از مداخلات خارجی، آماده است از حق حاکمیت پکن در این منطقه حفاظت کند. به نوشته روزنامه «گاردین»، «چن دائوژیانگ» فرمانده نیروهای ارتش چین که میزبان مراسم ۹۲ سالگی «ارتش آزادیبخش خلق» در هنگکنگ بود، برای اولین بار در خصوص ناآرامیهای این کشور هشدار داد.
دائوژیانگ با اشاره به اینکه اعتراضات اخیر هنگکنگ «به طور جدی حیات و امنیت» مردم را تهدید میکند و نباید مورد اغماض قرار گیرد گفت ارتش چین «مصمم است از حاکمیت، امنیت، ثبات و آسایش ملی در هنگکنگ حفاظت کند». وی همچنین حمایت خود را از «کری لام» فرماندار هنگکنگ و پلیس که «قاطعانه قانون را اجرا میکند» اعلام کرد.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع چین، آمریکا را نسبت به تحریک تایوان و جدایی طلبان این جزیره برای استقلال از چین برحذر داشت و به واشنگتن هشدار داد در صورت ادامه تلاشها برای جداسازی «تایوان» از چین، ارتش این کشور از جنگ برای حفظ حاکمیت ملی خود ابایی ندارد.
سخنگوی وزارت دفاع چین همچنین هفتۀ گذشته، به معترضان هنگ کنگی هشدار داد چنانچه بخواهند وجهه دولت مرکزی چین را خدشه دار کنند با پاسخ قاطع روبرو خواهند شد. او رفتار برخی معترضان در تظاهرات روز یکشنبه گذشته در مقابل دفتر مرکزی دولت چین در هنگکنگ را غیرقابل تحمل عنوان کرد و افزود: تخریب بخش هایی این ساختمان و شعارنویسی روی دیوارهای آن، صبر پکن را به سر آورده است.
ووچیان با بیان اینکه برخی معترضان قصد زیر سئوال بردن اصل«یک کشور دو نظام» را دارند هشدار داد چنین موضوعی خط قرمز پکن محسوب می شود.
پیشتر معاون کری لام نیز در خصوص دخالتهای تایوان و آمریکا در ترتیب دادن اعتراضات در هنگکنگ هشدار داده بود.
هفته گذشته یکی از مقامات وزارت دفاع چین اعلام کرد پکن بهطور قانونی میتواند در امور هنگکنگ دخالت کند و دولت آن باید برای حفظ نظم عمومی درخواست کمک کند. همچنین، وزارت امور خارجه چین روز یکشنبه در پاسخ به ادعاهای آمریکا گفت: «از سیاستمداران خارجی میخواهد ارسال سیگنالهای غلط درخصوص این رفتارهای خشونتآمیز [معترضان] را متوقف کنند».
هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ کنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود. از ۱۹ خرداد، شهروندان هنگکنگی در اعتراض به تصویب لایحهای در پارلمان اعتراض کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمین به چین را میسر میکرد؛ اما بهگفته معترضین موجب به خطر افتادن استقلال هنگکنگ میشد. ۲۵ خرداد ماه، «کری لام» فرماندار هنگکنگ اعلام کرد در واکنش به نارضایتی عمومی گسترده مردم، لایحه پیشنهادی پارلمان را به مدت نامحدود به حالت تعلیق در خواهد آورد. اما این اقدام او موجب فروکش کردن خشم معترضان نشد.
انتهای پیام/*