به گزارش ایصال نیوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در نشست تقدیر از جامعه فرهنگی و هنری کشور با اشاره به اینکه کشور ما در معرض مخاطرات طبیعی است، اظهار داشت: در بحران های طبیعی از یک زاویه نهادهای مرتبط با بحران حضور پیدا میکنند اما زاویه دیگر تناسب اجتماعی است که مردم در بحران ها ایجاد می کنند.
وی ادامه داد: باید قبول داشت کسانی که در این اتفاقات مشکل پیدا می کنند تنها وسایل زندگی خود را از دست نمی دهند بلکه حس زندگی در آنها از بین می رود، همدردی های اجتماعی بیش از اینکه به لوازم زندگی کمک کند حس زندگی را تقویت خواهد کرد، زیرا فرد احساس می کند کسانی اطرافش هستند که می تواند به زندگی امیدوار باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: هر مقدار انسان های محبوب تر و شناخته شده تر با فرد حادثه دیده ارتباط برقرار کنند میزان تاثیرگذاری بیشتر خواهد شد.
صالحی یادآور شد: در جامعه امروز متاسفانه گرفتار اتفاق ناخوشایندی هستیم و آن کم شدن مهربانی ها است، تمرین مهربانی کم شده است، فضای زندگی ها به سمتی رفته است که مردم پیله هایی به دور خود پیچیده اند و همین موضوع مهربانی را کمرنگ کرده است.
وی افزود: فضایی که در این سیل ایجاد شد در عین خسارت فضای همدلی را بیشتر کرد و مردم بدون اینکه از دین، مذهب و سلیقه یکدیگر خبر داشته باشند فقط به مهربانی فکر می کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: گاهی ما در عمق مهربانی و ابراز آن مشکل داریم، این سیل با تمام تلخی ها نکات قابل توجهی هم داشت و آن هم نقش هنرمندان در تمرین مهربانی و ایجاد حس زندگی بود.
صالحی با اشاره به اینکه بعد از اتمام حادثه نباید همه چیز را فراموش کرد، تصریح کرد: احساس های والا در انسان ها به شدت آن نیست بلکه به مدت آن است، ممکن است در اتفاقی همدلی با شدت رخ دهد اما ماندگاری و استمرار آن مهم تر است، آنچه ما به عنوان حس والا و عمیق کردن آن نیاز داریم طولانی کردن این حس است، برای ایجاد این مهم باید ایده های هنرمندانه و حضور هنرمندان را پس از بحران داشته باشیم.
وی با اشاره به آسیب های عمیق روحی به حادثه دیدگان بیان کرد: اتفاقاتی از این قبیل آلام روحی جدی را ایجاد می کند، گاهی ما زخم های عمیق را نمی بینیم و فراموش می کنیم، در شهر بم هنوز دردهای عمیق وجود دارد و شاید بعد از این سال ها آجرها روی هم گذاشته شده باشد اما دردهایی هنوز وجود دارد، این آلام مثل اژدهای خفته ای است که بعدها سر باز می کند و این هنرمندان باید در این مسیر یاریگر باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کارهای حین حادثه اورژانسی است اما بعد از حادثه باید هنرمندانه با موضوعات برخورد کرد، ابراز داشت: اعتماد به نفس ملی باید برای حوادث رخ دهد تا مردم بدانند که ما همیشه در کنارشان هستیم، با روایت های هنرمندانه و تازه و ایجاد زیرساخت های جدید می توان یک اتفاق را کمرنگ کرد و شرایطی را فراهم کرد که کارهای هنرمندانه پیشگیرانه رخ دهد تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
صالحی در پایان گفت: اینکه چگونه می توان این نوع اتفاقات را به نظم اجتماعی تبدیل کرد مهم است، کره زمین با یک انسان برابری نمی کند، پس جان هر انسانی در اولویت است و این نگاه در مدیریت بحران نباید فراموش شود، در مجموع در حین بحران و پس از بحران حضور هنرمندان خیلی می تواند کمک کند، ما باید در حین و پس از بحران امید به زندگی را در بین حادثه دیدگان هنرمندانه نشر بدهیم.
گفتنی است در پایان این نشست با حضور سید عباس صالحی و علی اصغر پیوندی تفاهم نامه همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعیت هلال احمر کشور منعقد شد.
انتهای پیام/*