به گزارش سرویس استان اصفهان ایصال نیوز،مریم قاسمی روز جمعه در گفت گو با ایرنا با بیان اینکه زاینده رود در حافظه تاریخی و فرهنگی اصفهان همواره زنده و ماندگار بوده است، افزود: این رودخانه علاوه بر نقش طبیعی و اقتصادی آغازی برای ایجاد و گسترش نمودهای فرهنگی بوده است.
این پژوهشگر فرهنگی اصفهان اظهار داشت: بناهای اصیل و بهجامانده از دورههای مختلف تاریخی اطراف زاینده رود نزد مورخان، نقاشان، عکاسان و ادیبان جایگاه خاصی داشته اند که بیانگر قدمت فرهنگی منبسط شده از زاینده رود است.
وی اضافه کرد: سواحل و اطراف رودخانه زاینده رود از گذشته تا امروز با کارکرد تفریحی، اقتصادی و اجتماعی عصاره ای کُهن و پر ریشه از شاخصه های مختلف فرهنگی را نیز بدنبال داشته است.
قاسمی گفت: حوزه تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی زایندهرود به اندازه ای وسیع است که از آن بعنوان یکی از کانون های پایدار و قدیمی اندیشه و فرهنگ ایرانی اسلامی یاد می شود.
این کارشناس جغرافیای فرهنگی به نقش رودخانه ها در استمرار و توسعه فرهنگی و گردشگری اشاره و بیان کرد: بقا و استمرار برخی از ویژگی ها و جنبه های فرهنگی ایران باستان در اصفهان و در دوره اسلامی مدیون جاری بودن زاینده رود است.
انتهای پیام/*